- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νεκρός ο Α΄ μηχανικός του ελληνόκτητου πλοίου «Minoan Dignity» μετά από επίθεση στα Στενά του Ορμούζ
Η διεθνής ένωση INTERCARGO εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την απώλεια του ναυτικού
Η επίθεση σημειώθηκε τη Δευτέρα 17 Αυγούστου ενώ το πλοίο διερχόταν από τα Στενά του Ορμούζ
Η βρετανική υπηρεσία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας UKMTO δήλωσε ότι έλαβε αναφορά σήμερα ότι ένα πλοίο, σύμφωνα με πηγές το ελληνόκτητο Minoan Dignity, χτυπήθηκε από άγνωστης προέλευσης βλήμα ενώ αυτό έπλεε εξερχόμενο των Στενών του Ορμούζ, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο μηχανοστάσιο. Σύμφωνα με αναφορές, υπάρχει ένα θύμα στις τάξεις του πληρώματος.
Πηγές ναυτιλιακής ασφάλειας αναγνώρισαν το πλοίο στο Reuters ως το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Minoan Dignity με σημαία Λιβερίας, λέγοντας ότι χτυπήθηκε από άγνωστης προέλευσης βλήμα ενώ πραγματοποιούσε διέλευση από τη στρατηγική θαλάσσια οδό. Οι πηγές ανέφεραν ότι το θύμα ήταν ο αρχιμηχανικός του πλοίου.
Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος έλαβαν βοήθεια από την ακτοφυλακή του Ομάν, σύμφωνα με την UKMTO.
Δεν αναφέρθηκαν περιβαλλοντικές επιπτώσεις και οι αρχές διεξάγουν έρευνα, τόνισε η υπηρεσία.
Η INTERCARGO εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια, στους συναδέλφους και στους οικείους του, ενώ δηλώνει τη βαθιά ανησυχία της για την τύχη των υπόλοιπων μελών του πληρώματος και εκφράζει την ελπίδα να απομακρυνθούν με ασφάλεια.
Όπως επισημαίνει η διεθνής ένωση πλοιοκτητών πλοίων ξηρού φορτίου, πίσω από κάθε εμπορικό πλοίο που βρίσκεται στη δίνη μιας πολεμικής σύγκρουσης υπάρχουν ναυτικοί: άμαχοι εργαζόμενοι οι οποίοι εκτελούν τα επαγγελματικά τους καθήκοντα μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους, διατηρώντας σε κίνηση το παγκόσμιο εμπόριο.
«Οι ναυτικοί είναι άμαχοι και δεν πρέπει ποτέ να αποτελούν στόχους ή παράπλευρα θύματα γεωπολιτικών συγκρούσεων», υπογραμμίζει η INTERCARGO.
Παράλληλα, καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο και να διασφαλίσουν την προστασία των ναυτικών και των εμπορικών πλοίων. Η ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα, τονίζει, πρέπει να παραμένει πάνω από κάθε πολιτική ή στρατιωτική σκοπιμότητα.
«Η απώλεια ακόμη και ενός ναυτικού είναι μία απώλεια παραπάνω από όσες μπορούν να γίνουν αποδεκτές», καταλήγει η ανακοίνωση της INTERCARGO.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χειρίστηκα την κατάσταση όπως έπρεπε», απάντησε ο Βρετανός πρωθυπουργός
Η διεθνής ένωση INTERCARGO εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την απώλεια του ναυτικού
Στη λίστα με τους μάρτυρες ο φυλακισμένος ράπερ
Ο συνιδρυτής της Mandarin & Compagnie και η συνεργάτιδα του οίκου Dior σκοτώθηκαν στη δυτική Γαλλία
Υψηλός ο κίνδυνος διεθνούς εξάπλωσης
Παραμένει το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν
Ένοχος για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και κατά συρροήν βασανιστήρια και ωμότητες» ο Ουασίμ αλ-Ασαντ
Η Βρετανία παραμένει σταθερός σύμμαχος του Κιέβου
Τουρίστες και κάτοικοι έτρεχαν στους δρόμους
Παλιό χρήμα, νέο χρήμα, ο Ντόναλντ Τραμπ και οι μορφές της παθολογίας του ναρκισσισμού
Οι ισχυρισμοί που προκάλεσαν ακόμα μεγαλύτερη κατακραυγή
Tο ζήτημα του πολιτικού bias της ΑΙ αποτελεί υπαρκτό σημείο τριβής
Όλες οι τελευταίες εξελίξεις
Προσοχή, σκληρές εικόνες - Έκανε live μετάδοση
Ισραήλ και ΗΠΑ συμφώνησαν να αναθέσουν σε Αμερικανό στρατηγό να επιβλέψει τον αφοπλισμό της Χαμάς
Τα στοιχεία που έδειξε η νέα έρευνα
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι εξετάζουν οι αρχές για τον θάνατο της ηθοποιού που έχει σκορπίσει θλίψη στο Χόλιγουντ
Οι συνήγοροί του επιδιώκουν την ακύρωση της διαδικασίας
Σοβαρό κενό ασφαλείας για την κυβέρνηση της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.