- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έκλειναν το 2 ετών παιδί τους σε «φέρετρο», το βασάνιζαν και το άφησαν να πεθάνει από ασιτία
«Ήταν τόσο εξασθενημένο που δεν μπορούσε ούτε να κλάψει»
Το περιστατικό άγρια κακοποίησης παιδιού από τους γονείς του στη Ρωσία
Μία φρικτή υπόθεση κακοποίησης και δολοφονίας ενός παιδιού μόλις 2 ετών ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Ένα ζευγάρι από τη Ρωσία, η Αικατερίνα 29 ετών και o Ίλια 31 ετών καταδικάστηκαν σε 20 χρόνια φυλάκη για τα βασανιστήρια και τη δολοφονία του παιδιού τους, της μικρούλας Σόνιας.
Σύμφωνα με την The Sun, το ζευγάρι είχε κατασκευάσει ένα κουτί που έμοιαζε με φέρετρο στο οποίο κλείδωναν το 2 ετών παιδί τους τελευταίους πέντε μήνες. «Το παιδί δεν μπορούσε να κινηθεί, να σταθεί όρθιο ή ακόμη και να καθίσει», ανέφερε στο Δικαστήριο της Περιφέρειας Χαμπάροφσκ. Οι εισαγγελείς περιέγραψαν πως το ζευγάρι κρατούσε την κόρη του σε βρώμικες, ασφυκτικές συνθήκες, παραμελώντας ακόμα και τη στοιχειώδη φροντίδα.
Του στερούσαν τροφή και νερό ή του έδιναν ελάχιστες ποσότητες, με αποτέλεσμα τον θάνατό του από σοβαρό υποσιτισμό. Η φρικιαστική κακοποίηση διήρκεσε μήνες, ενώ η σκληρότητα κλιμακωνόταν όσο το παιδί φαινόταν ότι έχανε τις αισθήσεις τους. Το ζευγάρι, από το Komsomolsk-on-Amur, ομολόγησε τα εγκλήματά του στο δικαστήριο.
«Επινόησαν έναν τρόπο για να ξεφορτωθούν το παιδί» - Ομολόγησαν το άγριο έγκλημα
Σε μια ανατριχιαστική δήλωση, ισχυρίστηκαν ότι η «μη προγραμματισμένη» γέννηση της κόρης τους «τους ενοχλούσε με τις κινήσεις της μέσα στο διαμέρισμα» που ήταν μόλις 28 τετραγωνικά μέτρα. Οι εισαγγελείς ανέφεραν επίσης ότι το παιδί ήταν ανεπιθύμητο και ότι οι γονείς του «επινόησαν έναν τρόπο να το ξεφορτωθούν». Έφτιαξαν ένα «φέρετρο» για το κοριτσάκι – ένα στενό κουτί με καπάκι – μέσα στο οποίο δεν μπορούσε ούτε να τεντωθεί ούτε να καθίσει σωστά.
Το κορίτσι σπάνια πλενόταν και τους τελευταίους μήνες σχεδόν δεν του έδιναν φαγητό και νερό. Μέχρι τον θάνατό της, η Σόνια ζύγιζε λιγότερο από 10 κιλά, έχοντας εξαντληθεί από μήνες ασιτίας. Η κακοποίηση ξεκίνησε τον Ιούνιο και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου το παιδί «ήταν σχεδόν ζωντανό-νεκρό», σύμφωνα με δημοσιεύματα. Δεν μπορούσε σχεδόν να κινηθεί, δεν αντιδρούσε και ήταν τόσο εξασθενημένο που δεν μπορούσε ούτε να κλάψει.
Μετά τον θάνατό της, το ζευγάρι προσπάθησε να καλύψει τα εγκλήματά του, λέγοντας σε φίλους και αρχές ότι πέθανε από «ασθένεια». Μόνο όταν συγγενείς είδαν το παιδί και ειδοποίησαν τις αρχές κλήθηκαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Το ζευγάρι αργότερα παραδέχτηκε ότι «δεν ήθελαν να γεννηθεί ούτε να ασχοληθούν με την ανατροφή της».
Πηγή: The Sun
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τέλος ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, ανοίγουν άμεσα τα Στενά του Ορμούζ
Xρειάστηκε να ζητήσουν έκτακτες προμήθειες
Απροσδόκητη στροφή υπέρ της Ουκρανίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ στη Σύνοδο των G7
Στα 7 εκατομμύρια ευρώ η ζημία - 95 συλλήψεις σε 15 τοποθεσίες
Δέσμευση και από τις δύο πλευρές ότι θα απέχουν από την απειλή ή τη χρήση βίας μεταξύ τους
Mια αντιπαράθεση με πολλά επεισόδια
Εν αναμονή καταστροφικών πλημυρών οι νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ
Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι προβλέψεις για τα Στενά του Ορμούζ
Yποβλήθηκαν 626 αιτήσεις για μόλις 27 θέσεις
Παρά τη συμφωνία, η δικαστική διαμάχη με την κλινική συνεχίζεται
Μόνο ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν μπορεί να επιτρέψει εξαιρέσεις
106 νίκες σε Grand Prix της Formula 1 μετρά πλέον ο Λιούις Χάμιλτον, μετά τη νίκη του στο Circuit de Barcelona
«Η ισορροπία δυνάμεων έχει μετατοπιστεί υπέρ της Ουκρανίας», δηλώνουν οι ηγέτες της G7
Πώς ξεκίνησε αυτή η φήμη για το παρασιτικό γατόψαρο του γλυκού νερού και τι ισχύει
Με το νέο νομοσχέδιο ενισχύεται η στρατηγική θέση του ΝΑΤΟ έναντι της Μόσχας
Η συμφωνία ΗΠΑ–Ιράν αποκαλύπτει τα όρια της ισχύος όλων των πρωταγωνιστών της περιοχής
Στη Σύνοδο G7 στο Εβιάν της Γαλλίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα μέτρα αναμένεται να εξοικονομήσουν 185 εκατ. ευρώ στον ραδιοτηλεοπτικό όμιλο
Προειδοποιεί η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.