- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλλία: Δεν είμαστε σίγουροι αν μεταλλάχθηκε το στέλεχος του χανταϊού, λέει η υπουργός Υγείας
«Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι ασυνήθιστο», ισχυρίζεται ο ΠΟΥ
Η εμφάνιση των κρουσμάτων έχει συνδεθεί με το στέλεχος των Άνδεων του χανταϊού
Η υπουργός Υγείας της Γαλλίας Στεφανί Ριστ δήλωσε σήμερα πως δεν είναι σίγουρο εάν το στέλεχος του χανταϊού με το οποίο σχετίζεται η εμφάνιση κρουσμάτων στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius μπορεί να έχει μεταλλαχθεί, αν και αξιωματούχοι εμφανίζονται «μάλλον καθησυχαστικοί».
«Υπάρχουν πράγματα… που δεν γνωρίζουμε για αυτόν τον ιό», είπε η Ριστ ενώπιον της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης. «Δεν έχουμε ακόμη τον πλήρη προσδιορισμό της αλληλουχίας του χανταϊού, κάτι που να μας επιτρέπει να πούμε με βεβαιότητα σήμερα, ακόμα και αν είμαστε μάλλον καθησυχασμένοι έως τώρα… ότι ο ιός δεν έχει ακόμη μεταλλαχθεί».
Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας δεν έχει προς το παρόν ανταποκριθεί σε αίτημα του Ρόιτερς να σχολιάσει περαιτέρω.
Η εμφάνιση των κρουσμάτων έχει συνδεθεί με το στέλεχος των Άνδεων του χανταϊού, με αξιωματούχους να ζητούν συμβουλές από την Αργεντινή, όπου μία «έξαρση» με το ίδιο στέλεχος έληξε το 2019.
Ο ΠΟΥ έχει επιβεβαιώσει εννέα κρούσματα και ζητά την απομόνωση των ύποπτων κρουσμάτων, προσθέτοντας πως αναμένονται περισσότερα δεδομένων των αλληλεπιδράσεων των επιβατών πριν από τον εντοπισμό του ιού. Εντούτοις, υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη μιας ευρύτερης έξαρσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η λοίμωξη είναι εξαιρετικά σπάνια και σχεδόν πάντα θανατηφόρα
Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Γιος του φιλοσόφου Αντρέ
Καθώς μαίνεται ο πόλεμος με τη Ρωσία
Και απειλεί τις αραβικές χώρες του Κόλπου
Οι Αρχές ερευνούν ανθρωποκτονίες κατά συρροή - Νεκρά βρέθηκαν και αρκετά κατοικίδια, κανείς δεν έχει συλληφθεί
Σύμφωνα με τον νόμο, οι αρχές αρνούνται τη χορήγηση βίζας σε μετανάστες, μόνο αν θεωρηθούν «δημόσιο βάρος»
Ο Ζακ Μορέτι προφυλακίστηκε ενώ είναι άγνωστο αν η Τζέσικα Μορέτι έχει πάρει εξιτήριο
Οι πρώτες ώρες αιχμαλωσίας του διαβόητου ναρκοβαρόνου
Κατά την ελεύθερη πτώση ο 31χρονος ανέπτυξε ταχύτητα που έφτασε τα 500 χλμ/ώρα
Ο γηραιότερος εν ενεργεία μονάρχης στην Ευρώπη πάσχει από αιμολυτική αναιμία
Οι άνεμοι σπρώχνουν τις φλόγες προς κατοικημένες περιοχές
Ο ιρανικός ενεργειακός τομέας έχει πληγεί σκληρά από την αρχή του πολέμου στη Μέση Ανατολή
Σίγουρη η Ουάσιγκτον ότι ο πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Μία καθημερινή σκηνή σε ένα ασυνήθιστο μέρος
Σαν έφηβος φαίνεται να συμπεριφέρεται τελευταία ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδά
Τα πλήγματα αυτά έχουν ήδη προκαλέσει ζημιές που ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.