- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ και στην Κροατία: Έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για πιθανή απάτη
Ερευνάται πιθανή κατάχρηση εξουσίας, δωροδοκίες και πλαστογραφία εγγράφων
Μετά την Ελλάδα, έρευνα για αγροτικές επιδοτήσεις και στην Κροατία από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε ποινική έρευνα στην Κροατία για πιθανή διαφθορά και απάτη που συνδέεται με ευρωπαϊκά αγροτικά κονδύλια, σε μία υπόθεση που θυμίζει έντονα το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη σε αρκετές περιοχές της κεντρικής Κροατίας, με τις Αρχές να συλλέγουν στοιχεία για πιθανή κατάχρηση εξουσίας, δωροδοκίες, απάτη με επιδοτήσεις και πλαστογραφία εγγράφων.
Η EPPO ανέφερε ότι οι ύποπτοι φέρονται να ενήργησαν μέσω εγκληματικής οργάνωσης εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ώστε να μην επηρεαστεί η έρευνα.
Ο υπουργός Γεωργίας της Κροατίας, Ντάβιντ Βλάιτσιτς, δήλωσε ότι οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο στο σύστημα καταγραφής και πληρωμών αγροτικών επιδοτήσεων στοχεύουν σε μεγαλύτερη διαφάνεια και έλεγχο.
«Στόχος μας είναι κάθε ευρώ δημόσιου χρήματος να καταλήγει σε αυτούς που πραγματικά το δικαιούνται», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η υπόθεση έρχεται λίγους μήνες μετά το μεγάλο σκάνδαλο στην Ελλάδα σχετικά με τις ευρωπαϊκές αγροτικές επιδοτήσεις και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, που προκάλεσε πολιτικές αναταράξεις και παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών.
Υπενθυμίζεται ότι Ευρωπαίοι εισαγγελείς είχαν ασκήσει διώξεις σε δεκάδες Έλληνες κτηνοτρόφους, οι οποίοι κατηγορούνται ότι δήλωναν ψευδώς βοσκοτόπια για να λαμβάνουν εκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις, με τη βοήθεια κρατικών υπαλλήλων και πολιτικών προσώπων.
Η υπόθεση είχε οδηγήσει την ΕΕ στην επιβολή προστίμου-ρεκόρ κατά της Ελλάδας για κακοδιαχείριση των επιδοτήσεων, ενώ η ελληνική Βουλή ήρε την ασυλία 13 βουλευτών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αξιωματούχοι της Τεχεράνης διαψεύδουν συμφωνία με την Ουάσινγκτον και μιλούν για μη ρεαλιστικές απαιτήσεις
Ο τουρίστας υποστήριξε επίσης ότι το προσωπικό του ξενοδοχείου δεν παρενέβη ποτέ
Στο επίκεντρο για μια ακόμη φορά βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
Mέσω ψεύτικου επενδυτικού σχήματος
Αντιδράσεις για την αμήχανη στιχομυθία και τις αναφορές στον πόλεμο του Ιράν ενώπιον παιδιών
Υπήρξε μια από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της αμερικανικής τηλεοπτικής βιομηχανίας
Φον ντερ Λάιεν: «Η φτώχεια και ο αποκλεισμός είναι προκλήσεις που μπορούμε και πρέπει να ξεπεράσουμε»
Λόγω των ευρωπαϊκών κυρώσεων, το ρωσικό περίπτερο θα μπορεί να λειτουργεί μόνο για λίγες ημέρες
Το ποσοστό είναι ακόμη υψηλότερο μεταξύ τρανς και nonbinary
Ερευνάται πιθανή κατάχρηση εξουσίας, δωροδοκίες και πλαστογραφία εγγράφων
Η κατάρρευση βράχων στον ωκεανό δημιούργησε ένα από τα ισχυρότερα τοπικά κύματα που έχουν μετρηθεί το προηγούμενο καλοκαίρι
3 συνεχόμενες νίκες έχει πετύχει πλέον ο Ιταλός πιλότος της F1 Κίμι Αντονέλι ξεκινώντας από την pole position, και είναι ο μοναδικός στην ιστορία του αθλήματος που έχει πετύχει κάτι τέτοιο.
Υπόθεση που μονοπώλησε επί χρόνια τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και δίχασε την κοινή γνώμη
Τι έγραψε η χήρα άνδρα που απήχθη και σκοτώθηκε από τη Χαμάς
Πώς θα επαναπατριστούν οι επιβάτες
Παρακολουθείται στενά η εστία του χανταϊού στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius
Οι χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό καταγεγραμμένων περιστατικών το 2024 ήταν η Γαλλία, η Γερμανία και η Σουηδία
Αντιδράσεις από διεθνείς οργανισμούς για τη νέα αυστηρή οδηγία - Ο υπουργός Παιδείας κάνει λόγο για «έσχατη λύση»
Άφησε επιστολή αυτοκτονίας, λένε τοπικά μέσα - Διαψεύδει η αστυνομία
Ο αμερικανικός αποκλεισμός στην περιοχή θα επιτρέψει την επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ για όλα τα πλοία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.