- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ντόναλντ Τραμπ: Σκέφτομαι σοβαρά να αποσύρω τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ
Επικριτικά σχόλια ξανά προς τους συμμάχους που δεν συμμετέχουν στον πόλεμο κατά του Ιράν
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί και πάλι με αποχώρηση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στην εφημερίδα «The Telegraph» ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από το ΝΑΤΟ, αφού η βορειοατλαντική συμμαχία δεν συμμετείχε στον πόλεμο που κήρυξε εναντίον του Ιράν.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τη Συμμαχία «χάρτινη τίγρη», αναφέροντας ότι η αποχώρηση της Αμερικής από τη συνθήκη άμυνας είναι πλέον «αδιαπραγμάτευτη».
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν θα επανεξετάσει τη συμμετοχή των ΗΠΑ στη Συμμαχία μετά τον τερματισμό του πολέμου, ο Τραμπ ήταν σαφής: «Ω ναι, θα έλεγα ότι αυτό δεν υπόκειται πλέον σε επανεξέταση», απάντησε. «Ποτέ δεν με έπεισε το ΝΑΤΟ. Πάντα ήξερα ότι ήταν αδύναμη (paper tiger), και το ξέρει και ο Πούτιν, παρεμπιπτόντως».
Ο Τραμπ έχει απειλήσει πολλάκις να αποσύρει τις ΗΠΑ από τους κόλπους του ΝΑΤΟ, ωστόσο, οι τελευταίες δηλώσεις του αποτελούν το ισχυρότερο μέχρι στιγμής δείγμα ότι ο Λευκός Οίκος δεν θεωρεί πλέον την Ευρώπη αξιόπιστο αμυντικό εταίρο, μετά την απόρριψη του αιτήματός του να συνδράμουν στρατιωτικά τις ΗΠΑ στο άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, το οποίο είναι εδώ και εβδομάδες αποκλεισμένο και μέσω του οποίου διακινείται συνήθως το 20% του παγκόσμιου πετρελαίου.
«Πέρα από το ότι δεν ήταν εκεί, ήταν πραγματικά δύσκολο να το πιστέψει κανείς. Και δεν το έκανα και ζήτημα, δεν επέμεινα. Απλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι αυτόματο. Εμείς ήμασταν εκεί αυτόματα, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας. Η Ουκρανία δεν ήταν δικό μας πρόβλημα. Ήταν μια δοκιμασία, και ήμασταν εκεί για αυτούς, και θα ήμασταν πάντα εκεί για αυτούς. Αυτοί δεν ήταν εκεί για εμάς», πρόσθεσε ο ίδιος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο ο 65χρονος σύζυγός της
Η βάση Mountain Home φιλοξενούσε την αεροπορική επίδειξη «Gunfighter Skies»
Οι επιθέσεις συνιστούν μια επικίνδυνη κλιμάκωση, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών
Google, Microsoft, Meta και Amazon θα πρέπει να συμμορφωθούν με τους ιρανικούς νόμους
Από τους οκτώ τραυματίες, οι δυο παραμένουν σε σοβαρή κατάσταση
Οι μισοί περίπου πολίτες δήλωσαν ότι σήμερα θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ
Πρόφαση για την ανάληψη αμερικανικής στρατιωτικής δράσης;
Μετά την επίθεση ο 52χρονος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
Η Τεχεράνη ετοιμάζεται να βάλει διόδια στα Στενά του Ορμούζ
Η Μελόνι ακυρώνει την επίσκεψη στην Κύπρο και σπεύδει στην πόλη
«Ήταν τόσο εξασθενημένο που δεν μπορούσε ούτε να κλάψει»
Αξιωματικός του στρατού έχασε τη ζωή του στην επικίνδυνη προσπάθεια ανάσυρσης
Άφησε τη γλυπτική για τον πόλεμο - πλέον χειρίζεται drones μεγάλου βεληνεκούς
Τι είναι ο έμπολα και πώς μεταδίδεται
Εξετάζονται επιλογές όπως η ενίσχυση συνεργασίας με χώρες προέλευσης και η καταπολέμηση των διακινητών
Οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο επηρεάζουν την εξέλιξη των εχθροπραξιών
Ο βασιλιάς παρότι βρισκόταν στον χώρο την ώρα του τραγικού περιστατικού, ενημερώθηκε αργότερα
Ποιος είναι ο στόχος του και τι τον ανησυχεί;
Γιατί οι αρχές αρνούνταν τόσα χρόνια την πρόσβαση σε ερευνητές
Η ατζέντα της συνάντησής του με τον Σι Τζινπίνγκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.