Κοσμος

Συντριβή ελικοπτέρου στο Κατάρ: Επτά νεκροί σε στρατιωτική αποστολή

Τεχνική βλάβη σε εκπαιδευτική πτήση οδήγησε σε τραγωδία με επτά θύματα στο Κατάρ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροφωτογραφία από το Κατάρ
©EPA/HANNIBAL HANSCHKE

Ελικόπτερο κατέπεσε στο Κατάρ, επτά νεκροί σε στρατιωτική εκπαιδευτική αποστολή μετά από βλάβη

Το Κατάρ και η Τουρκία ανακοίνωσαν τον θάνατο επτά ανθρώπων έπειτα από συντριβή ελικοπτέρου στα χωρικά ύδατα του Κατάρ, κατά τη διάρκεια υπηρεσιακής πτήσης.

Σύμφωνα με τα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών, το ελικόπτερο παρουσίασε τεχνική βλάβη ενώ εκτελούσε εκπαιδευτικές δραστηριότητες υπό τη Διοίκηση της Κοινής Ενιαίας Δύναμης Κατάρ-Τουρκίας, με αποτέλεσμα να καταπέσει στη θάλασσα το βράδυ της Παρασκευής.


Τα θύματα και οι συνθήκες της πτώσης στο Κατάρ- Τεχνική βλάβη σε υπηρεσιακή πτήση

Από τους επτά νεκρούς, τέσσερις ήταν μέλη των ενόπλων δυνάμεων του Κατάρ, ένας ανήκε στις κοινές δυνάμεις Κατάρ-Τουρκίας και δύο ήταν τεχνικοί, όπως διευκρινίζεται στις επίσημες ανακοινώσεις.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας υπογράμμισε ότι η στρατιωτική συνεργασία και οι δραστηριότητες συντονισμού μεταξύ της Τουρκίας και του Κατάρ συνεχίζονται κανονικά, στο πλαίσιο των υφιστάμενων συμφωνιών και σχεδίων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY