Κοσμος

Η στιγμή που υποβρύχιο των ΗΠΑ βυθίζει με τορπίλη την ιρανική φρεγάτα στα ανοικτά της Σρι Λάνκα - Βίντεο

Το σκάφος επέστρεφε από άσκηση, μετά από πρόσκληση της Ινδίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η στιγμή που υποβρύχιο των ΗΠΑ βυθίζει με τορπίλη ιρανική φρεγάτα

Οι Αρχές της Σρι Λάνκα έκαναν γνωστό ότι έχουν διασωθεί 32 άτομα από τα 180 μέλη του πληρώματος της φρεγάτας IRIS Dena  

Αμερικανικό είναι το υποβρύχιο  που βύθισε την ιρανική φρεγάτα IRIS Dena  στα ανοικτά των ακτών της Σρι Λάνκα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε αρχικά το πρακτορείο Reuters και επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Πιτ Χέγκσεθ.

Λίγο αργότερα, το αμερικανικό υπουργείο Πολέμου έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που το υποβρύχιο στοχεύει και τορπιλίζει την ιρανική φρεγάτα:

Όπως είπε ο Πιτ Χέγκσεθ «δεν έχουν πλέον ηθικό οι Ιρανοί, η αεροπορία δεν υπάρχει, το ναυτικό βρίσκεται στον πυθμένα του περσικού κόλπου, χθες βράδυ βυθίσαμε τη ναυαρχίδα τους. Χθες αμερικανικά υποβρύχια βύθισαν με μια τορπίλη ιρανική φρεγάτα στο Ινδικό Ωκεανό. Το Ιράν θα μπορεί να συνεχίσει να εκτοξεύει πυραύλους και drones, είναι τρομοκράτες. Δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν πρόσωπο με πρόσωπο. Θα τους βρούμε και θα τους σκοτώσουμε. Ελέγχουμε τη μοίρα τους. Να προσέχουμε τα fake news, ο Τύπος θέλει να κάνει τον πρόεδρο Τραμπ να φαίνεται κακός».

Οι αρχές της Σρι Λάνκα έχουν κάνει γνωστό ότι διέσωσαν 32 άτομα που βρίσκονταν στο πλοίο και ανέσυραν αρκετές σορούς από τη θάλασσα.

Πηγές του ναυτικού και του υπουργείου Άμυνας της Σρι Λάνκα ανέφεραν ότι το πλοίο, που είχε πλήρωμα 180 ατόμων, δέχτηκε επίθεση από υποβρύχιο και περίπου 140 άτομα αγνοούνταν μετά το περιστατικό που έλαβε χώρα στα ανοικτά των ακτών της χώρας στον Ινδικό Ωκεανό, αλλά ο ακριβής αριθμός παραμένει ακόμη άγνωστος.

Η φρεγάτα επέστρεφε από άσκηση, στην οποία την είχε προσκαλέσει η Ινδία.

«Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι 79 άτομα διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ένα από αυτά ήταν σοβαρά τραυματισμένο. Άλλα 101 άτομα θεωρούνται αγνοούμενα και το σκάφος έχει βυθιστεί», δήλωσε πηγή του ναυτικού της Σρι Λάνκα, η οποία δεν θέλησε να κατονομαστεί καθώς δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το πλοίο είχε στείλει σήμα κινδύνου ανοικτά των ακτών της Γκάλε, στο νότιο τμήμα της Σρι Λάνκα, και ότι οι τραυματίες είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY