Κοσμος

Σκηνές χάους στην Τεχεράνη μετά τα πλήγματα από ΗΠΑ και Ισραήλ

Σε περιοχές κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, οι εκρήξεις ήταν διαδοχικές και ισχυρές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες στις ταράτσες σπιτιών στην Τεχεράνη παρακολουθούν τους καπνούς από τα πλήγματα των ΗΠΑ και του Ισραήλ
Σκηνές χάους στην Τεχεράνη μετά τα πλήγματα από ΗΠΑ και Ισραήλ © Fatemeh Bahrami/Anadolu via Getty Images

Γονείς έτρεχαν να πάρουν τα παιδιά τους από τα σχολεία, «μπλόκαραν» κεντρικοί δρόμοι της Τεχεράνης

Σκηνές έντονου πανικού εκτυλίχθηκαν στην Τεχεράνη μετά τα πλήγματα από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, με ισχυρές εκρήξεις να συγκλονίζουν την ιρανική πρωτεύουσα και κατοίκους να βγαίνουν έντρομοι στους δρόμους.

Μάρτυρες περιέγραψαν εργαζόμενους να εγκαταλείπουν γραφεία ουρλιάζοντας, ενώ οδηγοί άφηναν τα οχήματά τους σε δρόμους που είχαν ήδη μπλοκάρει από την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Γονείς έσπευσαν πανικόβλητοι στα σχολεία για να παραλάβουν τα παιδιά τους, καθώς οι πρώτες πληροφορίες για τις εκρήξεις διαδίδονταν στην Τεχεράνη.

Μαθήτριες φέρονται να κρύβονταν κάτω από σκάλες κλαίγοντας, την ώρα που σε άλλες γειτονιές κάτοικοι έβγαιναν στις ταράτσες για να δουν καπνούς να υψώνονται στον ορίζοντα. Άλλοι κατέφυγαν σε μπάνια και εσωτερικούς χώρους, καθώς ακούγονταν σειρήνες ασθενοφόρων και μαχητικά αεροσκάφη πετούσαν πάνω από την πόλη.

Σε περιοχές κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, οι εκρήξεις ήταν διαδοχικές και ισχυρές, κάνοντας τα παράθυρα να τρέμουν. Την ίδια στιγμή, τοπικά δίκτυα επικοινωνίας άρχισαν να παρουσιάζουν προβλήματα, εντείνοντας το κλίμα αβεβαιότητας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY