- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λίγες ώρες πριν από τη δίκη: Η αστυνομία συνέλαβε ξανά τον γιο της διαδόχου πριγκίπισσας της Νορβηγίας
Συνολικά, εις βάρος του εκκρεμούν 38 κατηγορίες
Νορβηγία: Συνελήφθη ξανά ο γιος της διαδόχου πριγκίπισσας λίγο πριν από τη δίκη για βιασμούς
Η αστυνομία της Νορβηγίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι προχώρησε στη σύλληψη του Μάριους Μποργκ Χόιμπι, πρωτότοκου γιου της Μέτε-Μάριτ και θετού γιου του Χάακον, έπειτα από νέες καταγγελίες σε βάρος του, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της πολύκροτης δίκης του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Νορβηγίας, ο 29χρονος συνελήφθη την Κυριακή με την υποψία ότι προκάλεσε σωματική βλάβη, έκανε χρήση μαχαιριού και παραβίασε περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. Οι αρχές δήλωσαν ότι θα ζητήσουν από δικαστή την προφυλάκισή του για διάστημα έως και τεσσάρων εβδομάδων, ενόψει των νέων καταγγελιών.
Η σύλληψη έρχεται την παραμονή της δίκης του, η οποία ξεκινά την Τρίτη, όπου ο Χόιμπι αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες βιασμού, καθώς και κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία, επίθεση και κατοχή ναρκωτικών. Συνολικά, εις βάρος του εκκρεμούν 38 κατηγορίες, σε μία από τις σοβαρότερες υποθέσεις που έχουν ταράξει τη νορβηγική μοναρχία τα τελευταία χρόνια. Οι εισαγγελικές αρχές δεν αποκλείουν την απαγγελία πρόσθετων κατηγοριών, με βάση τα νεότερα περιστατικά.
Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου αρνήθηκε να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις. Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες για βιασμό και ενδοοικογενειακή βία, ο Χόιμπι δεν αποδέχεται ποινική ευθύνη, ωστόσο έχει παραδεχθεί ορισμένα ηπιότερα αδικήματα και, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, προτίθεται να δώσει αναλυτική εξήγηση στο δικαστήριο. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει έως τις 19 Μαρτίου.
Η υπόθεση ξεκίνησε το 2024, όταν η αστυνομία τον κατονόμασε ως ύποπτο για σωματική επίθεση κατά γυναίκας με την οποία διατηρούσε σχέση. Σε τότε δήλωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης, ο Χόιμπι είχε παραδεχθεί ότι προκάλεσε σωματική βλάβη ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια κοκαΐνης και αλκοόλ, καθώς και ότι προκάλεσε ζημιές στο διαμέρισμά της, εκφράζοντας τη μεταμέλειά του για τις πράξεις του.
Πηγή: Reuters
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τιμητικές διακρίσεις και σε πέντε ακόμα ανθρώπους της τεχνολογίας
Η Ατλαντική Συμμαχία ξεκινά γυμνάσια ετοιμότητας εν μέσω «αντιπαράθεσης» με τη Μόσχα
Η επίθεση σημειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Βασιλιάς Χαλίντ» στο Ριάντ
Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 17 Οκτωβρίου
Δεν διευκρίνισε ωστόσο ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους «παραβάτες»
Σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις
Νέο κάλεσμα για κινητοποιήσεις τη 13η Οκτωβρίου
Η επίθεση σημειώθηκε 2.500 χλμ. από το μέτωπο του πολέμου
«Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει μόνιμη βλάβη», λέει ο δικηγόρος της
Πέθαναν με τον ίδιο τρόπο που είχε πεθάνει και η μητέρα τους
Η έξωσή της είχε πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις
Και οι δύο δηλώνουν αθώοι - Τον Ιούνιο του 2027 η δίκη
Η Νάλα Όμπρι κατέθεσε δήλωση στο δικαστήριο υπέρ της μητέρας της
Σχεδόν 1 στους 5 εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και οι τεχνικές εργασίες θα πρέπει να αντικατασταθεί. Οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς.
Υποδοχή ηρώων για το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου, μετά από περίπου 300 ημέρες στη θάλασσα
Τι αναφέρει έκθεση ανεξάρτητου ιατροδικαστή
Οικο-λαϊκισμός «Καρπούζι», αντιαμερικανισμός και ανοιχτές πόρτες
Χιλιάδες πιτσιρικάδων υψώνουν τη φωνή. Άτεχνα ίσως, χωρίς σχέδιο ασφαλώς. Αλλά είναι μια κραυγή αυτογνωσίας και ένα σύνθημα συσπείρωσης.
Ο κίνδυνος εστιάζεται σε εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Εδώ και καιρό η Γαλλία δίνει την εικόνα μιας δυσλειτουργικής κοινωνίας, όπου κάθε μεταρρύθμιση μοιάζει αδύνατη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.