- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρουμανία: Άμορφη μάζα το βαν με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ - Ποιος ενημέρωσε τις Αρχές για το σοκαριστικό τροχαίο
Τα σενάρια για το πώς συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο με θύματα Έλληνες οπαδούς του ΠΑΟΚ
Ρουμανία: Τα σενάρια για το θανατηφόρο τροχαίο με θύματα Έλληνες οπαδούς – Με ελληνικές πινακίδες το μοιραίο βανάκι
Νέα στοιχεία για το σοκαριστικό τροχαίο με τους επτά νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ, στη Ρουμανία, έδωσε μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Βλαχάκης, υπεύθυνος διπλωματίας της ελληνικής πρεσβείας στη Ρουμανία.
Επιβεβαιώνοντας τα δεδομένα περί επτά νεκρών, από τους δέκα συνολικά, οπαδούς του ΠΑΟΚ που επέβαιναν σε βανάκι ελληνικής κυκλοφορίας για να μεταβούν στη Λυών της Γαλλίας και να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας, συνόψισε πως δύο τραυματίες νοσηλεύονται σε τοπικό νοσοκομείο ενώ πρόσθεσε πως ένας εκ των επιζώντων ήταν και αυτός που ενημέρωσε για το τροχαίο, την ύπαρξη νεκρών και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη.
«Βρισκόμαστε διαρκώς σε επικοινωνία με τις ρουμανικές Αρχές και κλιμάκιο της Ελληνικής Πρεσβείας μεταβαίνει αεροπορικώς επί τόπου για να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια», είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες έγινε η σφοδρή σύγκρουση στη Ρουμανία ο κος Βλαχάκης τόνισε πως, σε αυτή τη φάση οι πληροφορίες αντλούνται από τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ρουμανικές αρχές.
«Επιχειρήθηκε προσπέραση από το βαν και βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας» περιέγραψε ο υπεύθυνος διπλωματίας της ελληνικής πρεσβείας στη Ρουμανία, συνοψίζοντας πως έτσι συντελέστηκε σφοδρή μετωπική σύγκρουση με διερχόμενο φορτηγό.
Ο κος Βλαχάκης επιβεβαίωσε πως στη συγκεκριμένη περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Σημειώνεται πως στη δημοσιότητα δόθηκε χάρτης της διαδρομής την οποία και ακολουθούσε το βαν. Οι δέκα επιβάτες είχαν προορισμό τη Λυών, στην οποία και θα μετέβαιναν από το Λουγκόι (Εκεί μάλιστα βρίσκεται το νοσοκομείο στο οποία τελικά μεταφέρθηκαν οι τραυματίες).
Το ταξίδι, οδικώς και χωρίς στάσεις, είναι περίπου μία ημέρα.
Τα σενάρια για το θανατηφόρο τροχαίο με θύματα Έλληνες οπαδούς
Στον βαν επέβαιναν σύμφωνα με πληροφορίες 10 άτομα που ήταν κυρίως από τον Σύνδεσμο Φίλων ΠΑΟΚ από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, από τον ΣΦ Κατερίνης και ένας από τη Θεσσαλονίκη.
Επτά νεκροί, όλοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που ταξίδευαν για τη Γαλλία με τουριστικό van, είναι ο απολογισμός από το τραγικό δυστύχημα, μετά από μετωπική σύγκρουση, στο χωριό Λαγκόζ, κοντά στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, όπως επιβεβαιώνουν από την πρεσβεία μας στο Βουκουρέστι.
Στις 17:00, ξεκίνησε κλιμάκιο της πρεσβείας στο σημείο του δυστυχήματος, το οποίο βρίσκεται, οδικώς, 7 ώρες, μακριά, από την Ρουμανική πρωτεύουσα.
«Βλέπω αναμμένα τα φώτα αλάρμ στο όχημα, πράγμα που “μαρτυρά” ότι κάνει προσπέραση, ή ότι έκανε ήδη μια προηγουμένως, ενώ βλέπω και ότι βιάζεται το βανάκι. Είναι σαν να μην είδε καθόλου την νταλίκα. Η ταχύτητα είναι σχετική γιατί μπορεί να πήγαινε και με 50-60 χλμ και να φαίνεται ότι πάει γρήγορα λόγω της αυξημένη κυκλοφορίας στον δρόμο.
Δεν φαίνεται να υπήρχε αδυναμία στο σύστημα διεύθυνσης των ελαστικών στο βίντεο που κυκλοφορεί, δεν μπορούμε όμως να το κρίνουμε μόνο με αυτό που βλέπουμε, πρέπει να γίνει έλεγχος», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο τεχνικός πραγματογνώμονας, Δημήτρης Αλεξάνδρου.
«Υπάρχει ενδεχόμενο να “έπαθε λάστιχο” την ώρα της προσπέρασης που φαίνεται στα πλάνα. Μπορεί να έγινε απότομη απώλεια πίεσης το μπροστά αριστερά λάστιχο. Είναι το μόνο στο οποίο μπορώ αυτή τη στιγμή να αποδώσω την αιτία του τροχαίου. Λόγω αυτού μπορεί το όχημα να τραβούσε το τιμόνι αριστερά και ο οδηγός να μην μπορούσε με τίποτα να το επαναφέρει.
Δεν γίνεται να μην είδε την νταλίκα από το αντίθετο ρεύμα. Φαίνεται ότι κάνει κίνηση να μπει στη σωστή λωρίδα, και κάτι γίνεται. Εάν δεν προέκυψε και πρόβλημα υγείας, εκτός του λάστιχου δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο σαν αιτία», είπε ο δημοσιογράφος Νίκος Κοροβήλας.
Ρουμανία: Πώς έγινε το σοκαριστικό δυστύχημα με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ και με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Αλεξανδρειας Ημαθίας Παν Γκυρίνης τρία από τα θύματα ηλικίας (25-27 ετών) κατάγονται από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ενώ ένα 4ο θύμα έχει καταγωγή από την Πιερία.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων του πολύνεκρου τροχαίου δυστυχήματος.
«Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ξύπνησαν οι εφιαλτικές μνήμες της 4ης Οκτωβρίου του 1999. Η σκέψη όλων μας είναι στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους στη Ρουμανία, στο δρόμο για τον εκτός έδρας αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας» αναφέρει χαρακτηριστικά. Παράλληλα εκφράζει στους τραυματίες τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.
Το μοιραίο βαν κατευθυνόταν προς τη Γαλλία μέσω Ρουμανίας ενόψει του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Λιόν για την τελευταία αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ. Όπως μετέδωσαν ΜΜΕ της Ρουμανίας, το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στη 1 μετά το μεσημέρι στο χωριό Λαγκόζ ,κοντά στην Τιμισοάρα ενώ συνολικά ενεπλάκησαν μετά την σύγκρουση του βαν με το βυτιοφόρο και άλλα δύο οχήματα.
Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη όταν το τουριστικό βαν που μετέφερε τους οπαδούς, οι οποίοι ταξίδευαν από την Ελλάδα με προορισμό τη Γαλλία για να παρακολουθήσουν τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Λιόν, συγκρούστηκε μετωπικά με βυτιοφόρο όχημα.
Βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης
Βίντεο που καταγράφηκε από κάμερα οχήματος και κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφει τη στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης, αποτυπώνοντας τη σφοδρότητα του τροχαίου που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους.
Tragedie în județul Timiș: accident între un autotren, o autocisternă și un microbuz. Șapte morți și mai mulți răniți https://t.co/IwX2Ht4W1K pic.twitter.com/XuN6eVwHss
— TVR Info (@StirileTVR) January 27, 2026
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άναγνωρίστηκαν αυτόν τον μήνα από τα Guinness World Records ως το γηραιότερο εν ζωή τρίο αδελφών
«Τα ζώα μας βιώνουν το ίδιο πράγμα με εμάς: υποφέρουν φρικτά από τη ζέστη»
«Θα είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με τους εταίρους μας», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Νεκρός ο μηχανοδηγός - 162 οι τραυματίες
Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 10 χλμ και είχε επίκεντρο την περιοχή Redwood Valley
Οι περισσότερες γυναίκες που προσέγγισε είτε τον αγνόησαν είτε απέρριψαν ευγενικά τις προσπάθειές του
Για τις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών
Πενταπλασιάστηκε η εκλογική της απήχηση από το 1995 - Κατακόρυφη άνοδος την τελευταία τριετία
Το ρεκόρ κατείχε από το 1994 μέχρι σήμερα μια δασκάλα από τη Βόρεια Ιρλανδία
Δεν πρόκειται για έλλειψη χρημάτων ούτε για τεχνολογικό κενό
Ο ιδιοκτήτης του ράντσου προσφέρει αμοιβή 5.000 δολαρίων
Τα μισά θύματα είναι ανήλικοι
Μια συζήτηση με τη Ning Leng, Επίκουρη Καθηγήτρια στη Σχολή Δημόσιας Πολιτικής McCourt του Πανεπιστημίου Georgetown
Τα δυο αδέλφια αντιμετωπίζουν πληθώρα κατηγοριών μεταξύ των οποίων και trafficking
Όσκαρ Ουάιλντ και Ντέρεκ Τζάρμαν διέκριναν έναν έντονο ερωτισμό στο βλέμμα του
Το ανθρωποειδές G1 της Unitree διαθέτει και κωδικό QR για δωρεές
Έγινε ακόμη πιο γνωστή διεθνώς εξαιτίας των περιβόητων πάρτι «bunga bunga»
Οι εικόνες που καταγράφηκαν από παρευρισκόμενους έδειξαν σκηνές χάους στον χώρο αποβίβασης
Ο ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση και έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μπεγκόνια Γκόμεθ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.