- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παρέμβαση Ομπάμα: Ο θάνατος του Άλεξ Πρέτι στη Μινεάπολη αποτελεί κάλεσμα αφύπνισης
Χαρακτήρισε «σπαρακτική τραγωδία» τον θάνατο του Αμερικανού νοσηλευτή που σκοτώθηκε από ομοσπονδιακούς πράκτορες
Μπάρακ και Μισέλ Ομπάμα: Ο θάνατος του Άλεξ Πρέτι στη Μινεάπολη αποτελεί κάλεσμα αφύπινσης
Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα δήλωσαν ότι ο θάνατος του Άλεξ Πρέτι στη Μινεάπολι από τα πυρά ομοσπονδιακών πρακτόρων μετανάστευσης θα πρέπει να σηματοδοτήσει μια αλλαγή στην εθνική συζήτηση για την πολιτική αυστηροποίησης της μετανάστευσης υπό τον πρόεδρο Τραμπ.
«Πρέπει επίσης να αποτελέσει σήμα αφύπνισης για κάθε Αμερικανό, ανεξαρτήτως πολιτικού κόμματος, ότι πολλές από τις βασικές μας αξίες ως έθνος δέχονται ολοένα και μεγαλύτερη επίθεση», δήλωσαν οι Ομπάμα, προσθέτοντας ότι ενώ οι ομοσπονδιακοί πράκτορες μετανάστευσης έχουν δύσκολη δουλειά, «οι Αμερικανοί περιμένουν από αυτούς να εκτελούν τα καθήκοντά τους με νόμιμο και υπεύθυνο τρόπο και να συνεργάζονται, αντί να αντιτίθενται, με κρατικούς και τοπικούς αξιωματούχους για να διασφαλίζεται η δημόσια ασφάλεια».
Οι Ομπάμα υποστήριξαν ότι οι ομάδες επιβολής του νόμου έχουν ξεπεράσει τα όρια χρησιμοποιώντας «τακτικές που φαίνεται ότι σχεδιάστηκαν για να εκφοβίσουν, να παρενοχλήσουν, να προξενήσουν προβλήματα και να θέσουν σε κίνδυνο τους κατοίκους μιας μεγάλης αμερικανικής πόλης», τακτικές που, σύμφωνα με αυτούς, συνέβαλαν στους θανάτους του Πρέτι και της Ρενέ Γκουντ νωρίτερα μέσα στον μήνα.
«Αυτό πρέπει να σταματήσει»
Οι Ομπάμα κάλεσαν τους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους να αλλάξουν πορεία και να συνεργαστούν εποικοδομητικά με τον κυβερνήτη της Μινεσότα, Τιμ Γουολζ, και τον δήμαρχο της Μινεάπολις, Τζέικομπ Φρεϊ. Ο Τραμπ και οι αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας έχουν κατηγορήσει τους δύο Δημοκρατικούς ότι δημιουργούν εχθρικό περιβάλλον με τις επικρίσεις τους προς την ICE.
Οι Ομπάμα καταλήγουν την παρέμβασή τους, ενθαρρύνοντας τους Αμερικανούς να παραμείνουν ενεργοί, λέγοντας: «Εν τω μεταξύ, κάθε Αμερικανός θα πρέπει να υποστηρίξει και να εμπνευστεί από το κύμα ειρηνικών διαδηλώσεων στη Μινεάπολις και σε άλλα μέρη της χώρας… Αποτελούν υπενθύμιση ότι τελικά είναι καθήκον του καθενός από εμάς ως πολίτη να μιλήσουμε ενάντια στην αδικία, να προστατεύσουμε τα βασικά μας δικαιώματα και να κρατήσουμε την κυβέρνηση υπόλογη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αν το πουν θα τους σκοτώσουν δικοί τους» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκε τελικά στη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία
Η Ντανιέλα Σαντανκέ ήταν από τα βασικά στελέχη του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει»
Η νικήτρια φωτογραφία «Flying Rodent» αιχμαλώτισε τον νεαρό λύγκα σε μια μοναδική κυνηγετική στιγμή
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο
«Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ είναι υπερβολικές»
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC παραμένει αγνοούμενη για πάνω από 50 ημέρες
Φορούσε μπλούζα με γραμμένη την λέξη «vendetta» και βιντεοσκόπησε την επίθεση
Η Τεχεράνη θεώρησε υπερβολικό το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου
Θα διαδεχθεί τον Τιμ Ντέιβι, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου
Η Άγκυρα προσπαθεί να τοποθετηθεί ως πιθανός μεσολαβητής
Αρχικά προβλέπεται εκεχειρία ενός μήνα - «Διαπραγματεύεστε με τον εαυτό σας», λέει η Τεχεράνη
«Μαζί, οι δύο χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία»
Το Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στον ευρύτερο φάκελο αποκαλύψεων
Τρεις δεκαετίες μετά την καταδίκη
Yπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συντονισμός
Το βίντεο καταγράφει τη συμπλοκή, η οποία αφήνει τον γείτονα με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο
Ο Τραμπ ψήφισε με επιστολική ψήφο στις εκλογές της κομητείας Παλμ Μπιτς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.