Κοσμος

Ο Ερφάν Σολτανί δεν έχει καταδικαστεί σε θάνατο - Τι αναφέρει η ιρανική Δικαιοσύνη

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Ιράν ετοιμάζεται να εκτελέσει τον δια απαγχονισμού 26χρονο Ερφάν Σολτανί

Ο Ερφάν Σολτανί δεν έχει καταδικαστεί σε θάνατο - Τι αναφέρει η ιρανική Δικαιοσύνη

Η ιρανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι ο Ερφάν Σολτανί δεν έχει καταδικαστεί σε θάνατο, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Ο Σολτανί, 26 ετών, ήταν ο πρώτος Ιρανός διαδηλωτής για τον οποίο είχε αναφερθεί ότι επιβλήθηκε θανατική ποινή μετά το ξέσπασμα των πρόσφατων ταραχών στη χώρα.

Ο ίδιος φέρεται να κρατείται στο κεντρικό σωφρονιστικό ίδρυμα του Καράτζ με την οικογένεια του να δηλώνει τις προηγούμενες ώρες ότι της είχε ανακοινωθεί η αναβολή της εκτέλεσής του. Το δικαστικό σώμα δήλωσε ότι κατηγορείται για «συνωμοσία κατά της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας και προπαγανδιστικές δραστηριότητες κατά του καθεστώτος», αλλά ότι η θανατική ποινή δεν ισχύει για τέτοιες κατηγορίες, εάν επιβεβαιωθούν από δικαστήριο.

Erfan Soltani: Who is the Iranian protester set to be executed?

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο Fox News, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι «δεν υπάρχει σχέδιο για απαγχονισμό. Ο απαγχονισμός είναι εκτός συζήτησης»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, δήλωσε από τη μεριά του την Τετάρτη ότι η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε απαγχονισμούς, όταν ρωτήθηκε για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Fox News.

«Δεν σχεδιάζονται απαγχονισμοί», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή «Special Report with Bret Baier» του αμερικανικού δικτύου, προσθέτοντας ότι «οι απαγχονισμοί είναι εκτός συζήτησης».

Πηγή: Guardian

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY