- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπριζίτ Μπαρντό: Θρίλερ με τη διαθήκη της – Μυστήριο με την κηδεία της
Τι συμβαίνει με τον γιο της θρυλικής Μπεμπέ και τι θα βρεθεί στα χέρια του, ενώ δεν του άφησε τίποτα
Η Μπριζίτ Μπαρντό, η τελευταία επιθυμία της και η κακή σχέση της με τον γιο της, Νικολά Σαριέ
Σε θρίλερ εκτυλίσσεται το άνοιγμα της διαθήκης της Μπριζίτ Μπαρντό λίγα 24ωρα μετά τον θάνατό της, με την τεράστια περιουσία της να περνά μάλλον σε χέρια που η θρυλική Μπεμπέ δεν εμπιστευόταν.
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info η δημοσιογράφος και στενή φίλη της Μπαρντό, Γουέντι Μπουσάρ, η ηθοποιός είχε εκφράσει με απόλυτη σαφήνεια τις τελευταίες της επιθυμίες, μεταξύ των οποίων να ταφεί στον κήπο του σπιτιού της, δίπλα στη θάλασσα.
Καθόλου τυχαία η Μπουσάρ ανέφερε ακόμα ότι η Μπριζίτ Μπαρντό θα αναπαυθεί «κοντά σε όσους αγάπησε περισσότερο – τα ζώα της», τα οποία σημάδεψαν βαθιά τη ζωή της. «Τα ζώα την έσωσαν. Από παιδί μεγάλωσε δίπλα τους και βρήκε σε αυτά την τρυφερότητα που της έλειπε», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Και ενώ προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα άλλες λεπτομέρειες για την κηδεία της Μπαρντό, αποκαλύπτονται πλέον στοιχεία για τη διαθήκη, την περιουσία και τη σχέση της ηθοποιού με το μοναδικό παιδί που απέκτησε ποτέ, τον Νικολά Σαριέ.
Το πρόβλημα με τη μεγάλη περιουσία της Μπαρντό
Η περιουσία της σταρ που εκτιμάται στα 65 εκατομμύρια δολάρια, είχε ήδη ρυθμιστεί από την ίδια εδώ και χρόνια, ώστε να διανεμηθεί σύμφωνα με τις επιθυμίες της, με το μεγαλύτερο μέρος να προβλέπεται ότι θα περάσει στο Fondation Brigitte Bardot, τον οργανισμό προστασίας των ζώων που ίδρυσε το 1986 και στεγάζεται στη βίλα της στο Σεν Τροπέ.
Ωστόσο, η γαλλική νομοθεσία δεν επιτρέπει στο ίδρυμα να κληρονομήσει το σύνολο της περιουσίας. Έτσι, το 50% περνά υποχρεωτικά στον μοναδικό της γιο, Νικολά Σαριέ, με τον οποίο οι σχέσεις τους υπήρξαν διαχρονικά από κακές έως δύσκολες και εξαιρετικά πολύπλοκες.
Όπως επισημαίνει ο βιογράφος της, Yves Bigot, μεγάλο μέρος της περιουσίας είχε ήδη κατευθυνθεί στο ίδρυμα πριν από τον θάνατό της. «Πούλησε ακίνητα, υποθήκευσε τη La Madrague και διέθεσε σημαντικά ποσά για τη χρηματοδότηση του Fondation Brigitte Bardot», ανέφερε. Το 2020, μάλιστα, είχε βγάλει προς πώληση και μια βίλα στις Κάννες, αξίας περίπου 6 εκατομμυρίων ευρώ.
Η κινηματογραφική της καριέρα είχε ολοκληρωθεί από το 1973, γεγονός που σημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια τα έσοδά της προέρχονταν κυρίως από λίγες, επιλεκτικές εμπορικές συνεργασίες. «Ο πλούτος με αηδιάζει», είχε δηλώσει το 2006, συνοψίζοντας τη στάση της απέναντι στα χρήματα.
Τώρα απομένει να φανεί ποια θα είναι η σχέση του γιου της με το χρήμα και το αν ο Σαριέ θα επιδιώξει δικαστικά μεγαλύτερο μερίδιο της περιουσίας ή αν θα υπάρξουν νομικές κινήσεις κατά του ιδρύματος ή του τελευταίου συζύγου της, Μπερνάρ ντ’Ορμάλ, με τον οποίο ήταν παντρεμένη από το 1992.
Η Μπαρντό, πάντως, είχε φροντίσει όσο ζούσε να εξασφαλίσει ότι το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας και της υστεροφημίας της θα συνέχιζε να υπηρετεί τον σκοπό που καθόρισε ολόκληρη τη ζωή της: την προστασία των ζώων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με φόντο τις αποτυχίες στη Μέση Ανατολή, ο Τραμπ αναζητά διπλωματική ανάσα από τον Σι
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανακοίνωσε εγκαινία τον Σεπτέμβριο μετά τις εργασίες ανακαίνισης
Η Τεχεράνη απαντά στην αμερικανική πρόταση - Στο επίκεντρο Χορμούζ και ναυσιπλοΐα
Το σκηνικό παραπέμπει σε εικόνες από την πανδημία covid
Ένα επεισόδιο για την αλήθεια, την αμφιβολία και τα όρια της σύγχρονης δημόσιας σφαίρας.
Όλοι οι επιβάτες του MV Hondius θεωρούνται επαφές υψηλού κινδύνου
«Χρόνια πολλά» σε όλες τις μαμάδες του κόσμου
Το σενάριο να πρόκειται για ενέργεια που έστησε το Κρεμλίνο εις βάρος της Ελλάδας και, κατ’ επέκταση, της Ευρώπης, εξετάζουν –μεταξύ άλλων– οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.
Η τριήμερη κατάπαυση πυρός δοκιμάζεται - Επιθέσεις με drones και θύματα εκατέρωθεν
Η Τεχεράνη καταγγέλλει παραβιάσεις της εκεχειρίας και εξετάζει ακόμη την αμερικανική πρόταση
Νέες επιδρομές του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο - Προειδοποιήσεις εκκένωσης και τραυματισμοί στρατιωτών
Νέα στοιχεία αμφισβητούν τη θεωρία ότι η μόλυνση προήλθε από χωματερή στην Ουσουάια
Ο ηγέτης του Tisza ανέλαβε την πρωθυπουργία , στροφή της Ουγγαρίας προς την Ευρώπη
Έντονος εμετός και διάρροια σε επιβάτες και πλήρωμα - Αυξημένα μέτρα απολύμανσης στο πλοίο
Στη σκιά του πολέμου και των φόβων για ουκρανικά πλήγματα η φετινή 9η Μαΐου στη Μόσχα
Η διαδρομή ανάμεσα στα χαλάσματα
Οι τύποι των ηγεσιών, o μεσσιανισμός, ο ναρκισσισμός και η δημαγωγία: μια συζήτηση της Σώτης Τριανταφύλλου με τον Τάκη Παππά στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης
Ανησυχητικές οι τελευταίες κινήσεις της Τεχεράνης
Τα νέα στοιχεία στην υπόθεση της Αϊσεγιούλ Ερασλάν
Μία στα 55 εκατομμύρια πιθανότητα να συμβεί ξανά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.