- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έρευνα στο σπίτι στενού συνεργάτη του Ζελένσκι από τις αρχές κατά της διαφθοράς
Στο στόχαστρο ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας της Ουκρανίας - Εμπλέκεται σε σκάνδαλο μίζας
Ουκρανία: Οι αρχές κατά της διαφθοράς πραγματοποιούν έρευνα στην κατοικία του Αντρίι Γερμάκ, του επικεφαλής του γραφείου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Οι ουκρανικές υπηρεσίες κατά της διαφθοράς πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του Αντρίι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και βασικού διαπραγματευτή στις πρόσφατες ειρηνευτικές συνομιλίες.
Δημοσιογράφοι κατέγραψαν περίπου δέκα ερευνητές να εισέρχονται στο κυβερνητικό τετράγωνο του Κιέβου, στο πλαίσιο της διεύρυνσης της έρευνας για σκάνδαλο μίζας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, που φέρεται να διευθύνεται από τον συνεργάτη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Το Εθνικό Γραφείο Κατά της Διαφθοράς (NABU) και η Ειδική Εισαγγελία Κατά της Διαφθοράς (SAPO) επιβεβαίωσαν ότι διεξάγουν «ανακριτικές ενέργειες» στο γραφείο του προέδρου. Ο Γερμάκ, που θεωρείται ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας στην Ουκρανία μετά τον Ζελένσκι, δήλωσε ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές και ότι οι δικηγόροι του βρίσκονται επί τόπου.
Η υπόθεση αφορά μίζες 10-15% από εμπορικούς συνεργάτες της Energoatom, της κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας. Ο Τιμούρ Μίντιτς, στενός φίλος και πρώην συνεργάτης του Ζελένσκι στην τηλεοπτική παραγωγή Kvartal 95, κατηγορείται ως οργανωτής του σκανδάλου και έχει διαφύγει στο εξωτερικό.
Ο Ζελένσκι έχει καταδικάσει δημόσια το σκάνδαλο, ενώ ήδη απέλυσε δύο υπουργούς. Οι αποκαλύψεις προκαλούν έντονη κοινωνική οργή, καθώς οι Ουκρανοί υφίστανται καθημερινές πολύωρες διακοπές ρεύματος λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών στις ενεργειακές υποδομές.
Η έρευνα βασίζεται σε περισσότερες από 1.000 ώρες ηχογραφημένων συνομιλιών από το NABU, με στοιχεία που δείχνουν ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι γνώριζαν ή συμμετείχαν στο κύκλωμα. Οι αρχές αναμένεται να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες.
(Με πληροφορίες Guardian)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκε τελικά στη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία
Η Ντανιέλα Σαντανκέ ήταν από τα βασικά στελέχη του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει»
Η νικήτρια φωτογραφία «Flying Rodent» αιχμαλώτισε τον νεαρό λύγκα σε μια μοναδική κυνηγετική στιγμή
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο
«Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ είναι υπερβολικές»
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC παραμένει αγνοούμενη για πάνω από 50 ημέρες
Φορούσε μπλούζα με γραμμένη την λέξη «vendetta» και βιντεοσκόπησε την επίθεση
Η Τεχεράνη θεώρησε υπερβολικό το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου
Θα διαδεχθεί τον Τιμ Ντέιβι, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου
Η Άγκυρα προσπαθεί να τοποθετηθεί ως πιθανός μεσολαβητής
Αρχικά προβλέπεται εκεχειρία ενός μήνα - «Διαπραγματεύεστε με τον εαυτό σας», λέει η Τεχεράνη
«Μαζί, οι δύο χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία»
Το Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στον ευρύτερο φάκελο αποκαλύψεων
Τρεις δεκαετίες μετά την καταδίκη
Yπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συντονισμός
Το βίντεο καταγράφει τη συμπλοκή, η οποία αφήνει τον γείτονα με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο
Ο Τραμπ ψήφισε με επιστολική ψήφο στις εκλογές της κομητείας Παλμ Μπιτς
O Αντρέα Ντελμάστρο διατηρούσε ποσοστό στα καταστήματα αυτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.