- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ζόραν Μαμντάνι: Το αποτέλεσμα δείχνει τον δρόμο για να «νικηθεί» ο Τραμπ
Η απάντησή του στον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ο Ζόραν Μαμντάνι δεσμεύτηκε στην ομιλία μετά τη νίκη του ότι η δημαρχία του δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα «εναντίον της μάστιγας του αντισημιτισμού»
Τον πρώτο του λόγο μετά τη νίκη στις δημοτικές εκλογές στη Νέα Υόρκη εκφώνησε ο νέος δήμαρχος της πόλης Ζόραν Μαμντάνι. Ο νεαρός «δημοκράτης σοσιαλιστής» δήλωσε ότι η πόλη - γενέτειρα του προέδρου των ΗΠΑ - μπορεί να «δείξει σ’ ένα έθνος προδομένο από τον Ντόναλντ Τραμπ πώς να τον νικήσει».
Στην επινίκια ομιλία του, ο 34χρονος Ζόραν Μαμντάνι που θα γίνει την 1η Ιανουαρίου ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ έκρινε ακόμη ότι νίκησε «η ελπίδα την τυραννία» και ότι «αυτή την περίοδο πολιτικού ερέβους, η Νέα Υόρκη θα γίνει το φως». Προσάπτοντας προσωπικά στον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ την ευθύνη για την πολιτική κατά της μετανάστευσης που σημαδεύεται από ενίοτε πολύ βίαιες εφόδους, ο κ. Μαμντάνι τόνισε ότι «η Νέα Υόρκη θα παραμείνει πόλη μεταναστών» και ότι «για να φτάσει κανείς σε κάποιον από μας, πρέπει να περάσει από πάνω μας».
Ο Μαμντάνι δεσμεύτηκε στην ομιλία μετά τη νίκη του ότι η δημαρχία του δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα «εναντίον της μάστιγας του αντισημιτισμού». Ανέφερε επίσης ότι οι ένα εκατομμύριο και πλέον μουσουλμάνοι της Νέας Υόρκης θα έχουν θέση στους «διαδρόμους της εξουσίας».
Για άλλο ζήτημα που είχε ανησυχήσει μερίδα των ψηφοφόρων, μετά την έκκληση που είχε κάνει στο παρελθόν να «κοπεί η χρηματοδότηση» της αστυνομίας που είναι «ρατσιστική και κατά των ΛΟΑΤΚΙ», ο μελλοντικός δήμαρχος υποσχέθηκε να «εργαστεί χέρι με χέρι με τους αστυνομικούς που μειώνουν την εγκληματικότητα» και να «αγωνιστεί μετωπικά εναντίον των κρίσεων ψυχικής υγείας» και της αστεγίας.
Επιμένοντας στις κυριότερες υποσχέσεις της εκστρατείας του (έλεγχος των τιμών των ενοικίων, δωρεάν μετακινήσεις με τα λεωφορεία, δωρεάν παιδικοί σταθμοί), ο κ. Μαμντάνι έκρινε ότι έλαβε «εντολή για νέα μορφή πολιτικής, εντολή να κάνει προσιτή την πόλη» για τους κατοίκους της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης → Ζόραν Μαμντάνι: Αποκωδικοποιώντας τον νέο δήμαρχο της Νέας Υόρκης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φορτηγό με υγροποιημένο αέριο έχασε τον έλεγχο και εξερράγη στο βόρειο Σαντιάγο, πολλοί τραυματίες
Ο Γάλλος πρόεδρος μιλά για υπερβολική αυτοπεποίθηση, νέους, δεξιότητες και το απρόβλεπτο του έρωτα
Ο Τραμπ μιλά για άδικο πόλεμο και για τους Αμερικανούς φορολογούμενους – αντεπίθεση Ζελένσκι
Tι ανέφερε το ίδρυμα του
Δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από το φθινόπωρο του 2025
Χωρίς φεμινισμό, χωρίς θεσμικά όρια στην εξουσία και χωρίς μηδενική ανοχή στη βία, το «γιατί όχι;» ή το «αφού μπορώ» θα συνεχίσει να ακούγεται πιο δυνατά από το «μέχρι εδώ».
Μια σύγκρουση θα μπορούσε να ξεσπάσει «μέσα στις επόμενες ώρες»
Η γραπτή δήλωση του βασιλιά για τη σύλληψη του αδελφού του
Είναι το πρώτο ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας που συλλαμβάνεται στη σύγχρονη ιστορία
Αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας
Η εισαγγελία είχε ζητήσει αρχικά την επιβολή της θανατικής ποινής
Έρευνα διεξάγει η εισαγγελία του Νέου Μεξικού
Ερευνώνται καταγγελίες ότι είχε διαβιβάσει εμπιστευτικά έγγραφα στον Έπσταϊν
«Παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο οι μονομερείς ενέργειες νότια της Κρήτης»
Αντιδράσεις από οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών
Στο επίκεντρο ο αφοπλισμός της Χαμάς και η ανοικοδόμηση της Γάζας
«Η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να ανήκει σε όλους», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ
Το κατάστημα διαθέτει 17 διαφορετικά μοντέλα ρομπότ για δεκάδες διαφορετικές χρήσεις
Λίγες μόλις ημέρες μετά την κυκλοφορία του νέου του τραγουδιού
Ενισχύονται οι δεσμοί μεταξύ Ουάσινγκτον και Δαμασκού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.