- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νικολά Σαρκοζί: Το μακροσκελές μήνυμα λίγο πριν μπει στη φυλακή - «Ένας αθώος φυλακίζεται»
Τη συγκεκριμένη ανάρτηση κοινοποίησε και η Κάρλα Μπρούνι
Νικολά Σαρκοζί: Το μακροσκελές μήνυμα λίγο πριν μπει στη φυλακή - «Ένας αθώος φυλακίζεται»
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος φυλακίσθηκε σήμερα το πρωί στη φυλακή Λα Σαντέ του Παρισιού, κατέθεσε αμέσως αίτημα αποφυλάκισης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας από τους συνηγόρους του, ο Κριστόφ Ινγκρέν.
Ο Σαρκοζί καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα σε ποινή φυλάκισης 5 ετών, κατηγορούμενος ότι επέτρεψε σε «στενούς συνεργάτες» και «ανεπίσημους μεσολαβητές» του να επιχειρήσουν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση από το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι στη Λιβύη, με αντάλλαγμα οικονομικά
και διπλωματικά ανταλλάγματα ενόψει της προεδρικής του καμπάνιας το 2007.
Λίγο πριν ξεκινήσει για να εκτίσει την πενταετή ποινή φυλάκισης του, ο Νικολά Σαρκοζί έκανε μια ανάρτηση στα social media, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι "Ένας αθώος άνθρωπος φυλακίζεται".
Τη συγκεκριμένη ανάρτηση κοινοποίησε και η Κάρλα Μπρούνι στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.
«Την ώρα που ετοιμάζομαι να περάσω τις πύλες της φυλακής της Sante, οι σκέψεις μου πηγαίνουν προς όλες τις Γαλλίδες και όλους τους Γάλλους, κάθε κοινωνικής τάξης και κάθε άποψης. Θέλω να τους πω, με τη δύναμη την ακλόνητη που έχω μέσα μου, ότι αυτός που φυλακίζεται σήμερα το πρωί δεν είναι ένας πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας· είναι ένας αθώος.
»Θα συνεχίσω να καταγγέλλω αυτό το δικαστικό σκάνδαλο, αυτόν τον σταυρό που κουβαλώ πάνω από 10 χρόνια. Ιδού λοιπόν μια υπόθεση παράνομου χρηματοδοτήματος χωρίς το παραμικρό χρηματοδότημα! Μια μακροχρόνια δικαστική έρευνα που ξεκίνησε στη βάση ενός εγγράφου του οποίου η πλαστότητα έχει πλέον αποδειχθεί.
»Δεν ζητώ κανένα προνόμιο, καμία χάρη. Δεν είμαι εδώ για να παραπονεθώ, γιατί η φωνή μου ακούγεται. Δεν είμαι άξιος λύπησης, γιατί η γυναίκα μου και τα παιδιά μου είναι στο πλευρό μου, και οι φίλοι μου είναι αναρίθμητοι.
»Αλλά αυτό το πρωί, νιώθω βαθιά λύπη για τη Γαλλία, που ταπεινώνεται από την έκφραση μιας εκδίκησης που έχει φτάσει το μίσος σε πρωτοφανές επίπεδο. Δεν έχω καμία αμφιβολία, η αλήθεια θα θριαμβεύσει. Όμως το τίμημα που θα πρέπει να πληρωθεί θα είναι συντριπτικό…» έγραψε ο Νικολά Σαρκοζί.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η χώρα έχει τα δικά της συστήματα που έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά»
Δείτε το εξώφυλλο του περιοδικού
«Ξεκίνησαν τον πόλεμο πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από την πρωτοβουλία Board of Peace»
Οι πύραυλοι Blue Sparrow και η τεχνολογία που δυσκολεύει την αναχαίτισή τους
Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι ο πόλεμος στο Ιράν εισέρχεται σε νέα φάση
Οι ΗΠΑ βύθισαν πλοίο με drone, μπαράζ χτυπημάτων του Ιράν σε χώρες του Κόλπου
«Η σοβαρότητα των οικονομικών συνεπειών θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια τους»
Οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η επιστροφή του τραμπισμού πιέζουν την Ευρώπη να ορίσει τη δική της στρατηγική και αξιακή κατεύθυνση.
«Δεν έχω την παραμικρή ανησυχία για αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μακρόν για την κρίση στη Μέση Ανατολή
«Το πρόβλημά μας είναι οι πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Προειδοποιήσεις για αυξημένη απειλή επιθέσεων, κυβερνοεπιθέσεων και ριζοσπαστικοποίησης
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν σκοτώθηκε το προηγούμενο Σάββατο μετά από βομβαρδισμό
Η κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο – Στα τέλη Σεπτεμβρίου πιθανό το δημοψήφισμα για τις συνομιλίες με ΕΕ
Το υψηλό κόστος των Patriot οδηγεί ΗΠΑ και χώρες του Κόλπου σε ουκρανικά anti-drones χαμηλού κόστους
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου προαναγγέλλει «και άλλες εκπλήξεις» για την Τεχεράνη
Ο Τραμπ επιτίθεται στον Χέρτζογκ και ζητά άμεση χάρη στον Νετανιάχου - Το Ισραήλ επικαλείται το κράτος δικαίου
Στη θέση της ο γερουσιαστής Μαρκγουέιν Μάλιν από την Οκλαχόμα
Απομακρύνθηκε βίαια από φρουρούς ενώ φώναζε συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης σε ακρόαση της Γερουσίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.