Ο Ντόναλντ Τραμπ στέλνει τον στρατό και στο Πόρτλαντ: Εξουσιοδοτώ κάθε χρήση βίας αν είναι απαραίτητο
«Eκστρατεία» κατά των πόλεων που κυβερνώνται από Δημοκρατικούς
Ο Ντόναλντ Τραμπ στέλνει τον στρατό και στο Πόρτλαντ: Εξουσιοδοτώ κάθε χρήση βίας αν είναι απαραίτητο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε σήμερα την ανάπτυξη του στρατού σε μια νέα πόλη, το Πόρτλαντ, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, «εξουσιοδοτώντας τη χρήση βίας εάν καταστεί αναγκαίο».
«Διέταξα τον υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ να αναπτύξει όλα τα αναγκαία στρατεύματα για να προστατεύσει το Πόρτλαντ, που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο και τις εγκαταστάσεις μας της ICE (της αστυνομίας μετανάστευσης), τις οποίες πολιορκούν μέλη της Antifa και άλλοι εσωτερικοί τρομοκράτες», έγραψε σε μήνυμά του ο Τραμπ στην πλατφόρμα του Truth Social.
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι υπέγραψε εκτελεστικό προεδρικό διάταγμα που προβλέπει την ανάπτυξη στρατιωτικών της εθνοφρουράς στην πόλη Μέμφις, στην πολιτεία Τενεσί.
Αν και το Μέμφις είναι μία πολιτεία που ελέγχεται από Ρεπουμπλικάνους, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ξεκινήσει μία «εκστρατεία» κατά των πόλεων που κυβερνώνται από Δημοκρατικούς, αναπτύσσοντας σε αυτές στρατό, επικαλούμενος την «εγκληματικότητα».
Αν και ο δήμαρχος του Πόρτλαντ δεν ανήκει στο Δημοκρατικό κόμμα, θεωρείται ένας από τους πιο προοδευτικούς δημάρχους των ΗΠΑ. Επίσης, το Όρεγκον, στο οποίο ανήκει το Πόρτλαντ, είναι μία πολιτεία με Δημοκρατικό κυβερνήτη.
Ο Τραμπ είχε αναπτύξει την Εθνοφρουρά ήδη στο Λος Άντζελες και την Ουάσινγκτον, ενώ νωρίτερα αυτόν τον μήνα ανακοίνωσε σχέδιο για την ανάπτυξη 1.000 στρατιωτών στην Λουιζιάνα - έπειτα από αίτημα του Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη - με στόχο να συνδράμουν σε επιχειρήσεις επιβολής της τάξης σε αστικά κέντρα της πολιτείας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Βιτρούβιος έζησε τον 1ο αιώνα π.Χ. και είναι διάσημος για το έργο του De architectura
Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια μετά τη φονική σύγκρουση τρένων
Κατηγορίες για σοβαρές παραβιάσεις ιδιωτικότητας εναντίον της Daily Mail
Οι σχέσεις τους ξεκινούν πριν από την Ιρανική Επανάσταση του 1979
Οι τεχνικοί που βρίσκονται στο σημείο διαπίστωσαν φθορές
Η υπόθεση παίρνει τώρα νέα τροπή
Η εκτόξευση της xAI στα 250 δισ. δολάρια φέρνει τον Μασκ πιο κοντά από ποτέ στο όριο-ορόσημο
Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ υπόσχεται «ενδελεχή και απολύτως διαφανή» έρευνα
Τι είναι ο νέος διεθνής οργανισμός που εισηγείται ο Ντόναλντ Τραμπ
Eνώ το ανθρώπινο λάθος έχει «σχεδόν αποκλειστεί»
Έκρηξη σε μία από τις πιο ασφαλείς περιοχές της αφγανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών των Ταλιμπάν
Τα πρώτα λεπτά μετά τη σύγκρουση, οι επιβάτες προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί
Απίστευτα βίαιη η σύγκρουση των τρένων
Ο Ντόναλντ Τραμπ ως ο άξονας γύρω από τον οποίο αναδιατάσσονται θεσμοί και συμπεριφορές
Ένα γαλλικό προηγούμενο, διαφωτιστικό για επίδοξους «τιμωρούς του συστήματος»
Η Κοπεγχάγη απέχει από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ καθώς οξύνεται η ένταση με τις ΗΠΑ
Το ίντερνετ θα αποκατασταθεί όταν «οι συνθήκες είναι κατάλληλες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.