- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η προειδοποίηση Τραμπ για το Μεταναστευτικό: Το 54% των κρατουμένων στην Ελλάδα είναι μετανάστες
Όσα δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για το Μεταναστευτικό στην Ευρώπη και η αναφορά στην Ελλάδα
Η προειδοποίηση του Τραμπ για το Μεταναστευτικό: «Το 54% των κρατουμένων στην Ελλάδα είναι μετανάστες»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε σήμερα τον ΟΗΕ ότι δεν τον βοήθησε στις διάφορες ειρηνευτικές του προσπάθειες, στην ομιλία του προς την Γενική Συνέλευση.
Ο Τραμπ μίλησε για πληθώρα θεμάτων, λέγοντας πως η «ανεξέλεγκτη μετανάστευση είναι το κυριότερο ζήτημα της εποχής μας», κατηγορώντας τα Ηνωμένα Έθνη ότι χρηματοδοτούν την ανεξέλεγκτη μετανάστευση.
Ο Αμερικανός πρόεδρος υπεραμύνθηκε της δικής του πολιτικής στο μεταναστευτικό και κατηγόρησε ευθέως τα Ηνωμένα Εθνη για αδυναμία επίλυσης του προβλήματος, λέγοντας πως ο ΟΗΕ «όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα που πρέπει, αλλά πολύ συχνά δημιουργεί και νέα προβλήματα που πρέπει να λύσουμε».
Και ως παράδειγμα ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, την οποία, μάλιστα, χαρακτήρισε ως «το νούμερο ένα πολιτικό ζήτημα της εποχής μας». Και απευθυνόμενος προς τους Ευρωπαίους ηγέτες ήταν κατηγορηματικός: «Είναι ανεξέλεγκτη, οι χώρες σας καταστρέφονται».
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, καθώς εξηγούσε τα αυστηρά μέτρα αστυνόμευσης που έχουν ληφθεί σε σειρά αμερικανικών πολιτειών, επικαλούμενος στοιχεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για το 2024, σημείωσε ότι «σχεδόν το 50% των φυλακισμένων στις γερμανικές φυλακές ήταν ξένοι υπήκοοι ή μετανάστες, στην Αυστρία το 53% των ανθρώπων στη φυλακή ήταν από ανθρώπους που δεν ήταν από το μέρος που βρίσκονται, στην Ελλάδα το ποσοστό ήταν 54% και στην όμορφη Ελβετία 72%».
Δεν παρέλειψε, μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ να στείλει προς όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το μεταναστευτικό μήνυμα στήριξης των λαών τους: «Έχουμε επαναβεβαιώσει ότι η Αμερική ανήκει στον αμερικανικό λαό και ενθαρρύνω όλες τις χώρες να λάβουν τη δική τους θέση για την υπεράσπιση των πολιτών τους. Πρέπει να το κάνετε αυτό γιατί το βλέπω, δεν αναφέρω ονόματα, το βλέπω και θα μπορούσα να καλέσω τον καθένα από αυτούς» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος και μιλώντας συγκεκριμένα για την Ευρώπη, ξεκαθάρισε πως βρίσκεται σε σοβαρή δυσχέρεια.
Με πληροφορίες από ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα το κάλεσμά του προς άλλες χώρες να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Στενών του Χορμούζ
15η ημέρα του πολέμου στη Μέση Ανατολή
ΗΠΑ και Ιράν αντιτίθενται στην πιθανότητα εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή
Πρώτη συνομιλία των δύο χωρών μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν
Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους του 20ού και των αρχών του 21ου αιώνα
Εάν πληγούν ενεργειακές υποδομές της
Το ζευγάρι απαντά σε αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Τομ Μπάουερ που ισχυρίζονται ότι η Μέγκαν «έκανε πλύση εγκεφάλου» στον Χάρι
Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα - H ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Υπήρξε ένας από τους πιο επιδραστικούς φιλοσόφους όλων των εποχών
Ποιος φέρεται να είναι ο διάσημος καλλιτέχνης;
Η αποστολή του HMS Dragon στην Κύπρο άργησε, καθώς η στρατηγική αξιοπιστία της βρετανικής κυβέρνησης φθίνει επικίνδυνα
Ο πρεσβευτής της Τεχεράνης στο Νέο Δελχί επιβεβαίωσε την άρση του αποκλεισμού εν μέσω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης
Κλιμάκωση της έντασης στο Ιράκ με νεκρά ηγετικά στελέχη των Ταξιαρχιών της Χεζμπολά
Ο Αμερικανός πρόεδρος απειλεί με πλήρη καταστροφή των ενεργειακών υποδομών - Απαντά με αντίποινα η Τεχεράνη
Συναγερμός στις ολλανδικές αρχές μετά το νέο χτύπημα - Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στην Ευρώπη
Δημήτρης Κούρκουλας, Πλάμεν Τόντσεφ, Κώστας Υφαντής, Ινώ Αφεντούλη, Γιάννης Κουτσομύτης και Έλενα Λαζάρου αναλύουν τις εξελίξεις
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Διαγραμμένη δήλωση στο Telegram, όπου καταγγέλλει ψυχολογική πίεση των παικτριών και πολιτικό κλίμα
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι η έρευνα στόχευε να πιέσει τη Fed για μείωση επιτοκίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.