- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το Ισραήλ κατηγορεί τον Μακρόν ότι αποσταθεροποιεί την περιοχή με την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους
«Αυτές οι ενέργειες είναι επικίνδυνες και δεν θα φέρουν την ειρήνη»
Το Ισραήλ θεωρεί πως η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους θα αποτελούσε «ανταμοιβή για τη Χαμάς», μετά τις σφαγές της 7ης Οκτωβρίου
Ο Εμανουέλ Μακρόν υπονομεύει τη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής και οι ενέργειές του είναι επικίνδυνες, δήλωσε το Ισραήλ μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε ο Γάλλος πρόεδρος στο Τελ Αβίβ να μην επιχειρήσει να προσαρτήσει εδάφη ως απάντηση στην προβλεπόμενη αναγνώριση της Παλαιστίνης από το Παρίσι.
«Ο Μακρόν προσπαθεί να παρέμβει απ' έξω σε μία σύγκρουση της οποίας δεν είναι μία από τις πλευρές, με τρόπο εντελώς αποκομμένο από την πραγματικότητα επί του εδάφους μετά την 7η Οκτωβρίου 2023», ημερομηνία της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ η οποία πυροδότησε τον πόλεμο που εξακολουθεί να μαίνεται στη Γάζα, έγραψε σε μήνυμα στην πλατφόρμα Χ που δημοσιοποιήθηκε αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας Γκιντεόν Σάαρ.
«Ο Μακρόν υπονομεύει τη σταθερότητα της περιοχής με τις ενέργειές του», προσθέτει ο Σάαρ, για τον οποίο «αυτές οι ενέργειες είναι επικίνδυνες και δεν θα φέρουν ούτε την ειρήνη ούτε την ασφάλεια».
«Καμία επίθεση, απόπειρα προσάρτησης και εκτοπισμού πληθυσμών δεν πρόκειται να σταματήσει τη δυναμική που έχουμε αναπτύξει με τον πρίγκιπα διάδοχο [τον Σαουδάραβα ντε φάκτο ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν], και στην οποία αρκετοί εταίροι έχουν ήδη ενταχθεί», είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος στο X.
Στο μήνυμα αυτό, ο Μακρόν υπενθύμισε ότι θα συμπροεδρεύσει στις 22 Σεπτεμβρίου με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα σε μια διάσκεψη στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για τη «λύση των δύο κρατών», κατά την οποία το Παρίσι αναμένεται να ανακοινώσει, από κοινού με άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία, το Βέλγιο ή ο Καναδάς, την αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης.
Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, η ισραηλινή κυβέρνηση συζήτησε πρόσφατα την πιθανότητα προσάρτησης εδαφών στη Δυτική Όχθη (παλαιστινιακή περιοχή την οποία έχει καταλάβει το Ισραήλ από το 1967) ως απάντηση σε αυτή την πρωτοβουλία.
Το Ισραήλ θεωρεί πως η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους θα αποτελούσε «ανταμοιβή για τη Χαμάς», μετά τις σφαγές της 7ης Οκτωβρίου 2023 που διέπραξε η τρομοκρατική οργάνωση, ενώ ο Μακρόν λέει πως σκοπός είναι να «συγκεντρωθεί η μεγαλύτερη δυνατή διεθνής συμβολή στη λύση των δύο κρατών, τη μοναδική που μπορεί να απαντήσει στις θεμιτές φιλοδοξίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.