- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Σφοδρή κριτική Μακρόν για Πούτιν: Είναι αρπακτικό, ένα τέρας στις πόρτες μας
Ο πρόεδρος της Γαλλίας πιστεύει ότι «η Ρωσία έχει εξελιχθεί σε εν δυνάμει απειλή για πολλούς από μας»
Εμανουέλ Μακρόν: «Ο Πούτιν είναι «αρπακτικό, ένα τέρας στις πόρτες μας»
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «αρπακτικό, ένα τέρας στις πόρτες μας» που «χρειάζεται να συνεχίσει να τρώει» για την «επιβίωσή του», προειδοποιεί ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζητώντας από τους Ευρωπαίους να μην είναι αφελείς μπροστά σε μία Ρωσία που θα είναι «διαρκώς μία αποσταθεροποιητική δύναμη».
«Από το 2007-2008 (όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Γεωργία), ο πρόεδρος Πούτιν σπανίως τήρησε τις δεσμεύσεις του. Υπήρξε διαρκώς μία δύναμη αποσταθεροποίησης. Και επιδίωξε την αναθεώρηση του συνοριακού καθεστώτος για να επεκτείνει την δύναμή του», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του στο δίκτυο LCI.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας πιστεύει ότι «η Ρωσία έχει εξελιχθεί σε διαρκή δύναμη αποσταθεροποίησης και εν δυνάμει απειλή για πολλούς από μας».
«Μία χώρα που επενδύει 40% του προϋπολογισμού της σε τέτοιο (πολεμικό) εξοπλισμό, που κίνησε έναν στρατό άνω του 1,3 εκατομμυρίου ανθρώπων, δεν θα γίνει κράτος ειρήνης και ανοικτό δημοκρατικό σύστημα από την μία μέρα στην άλλη», προειδοποίησε.
«Κατά συνέπεια, και για την ίδια του την επιβίωση, (ο Πούτιν) έχει ανάγκη να συνεχίσει να τρώει. Αυτό. Και άρα είναι αρπακτικό, είναι ένα τέρας στις πόρτες μας. Δεν λέω ότι αύριο είναι η σειρά της Γαλλίας να δεχθεί επίθεση, αλλά επιτέλους αποτελεί απειλή για τους Ευρωπαίους (...) και δεν πρέπει να είμαστε αφελείς», είπε.
Σε άλλη συνέντευξή του στο δίκτυο NBC News, ο Εμανουέλ Μακρόν δεν έκρυψε την απαισιοδοξία του για την δυνατότητα επίτευξης ειρηνευτικής συμφωνίας.
«Οταν κοιτάζω την κατάσταση και τα γεγονότα, δεν βλέπω τον πρόεδρο Πούτιν να θέλει την ειρήνη τώρα, αλλά ίσως και να είμαι υπερβολικά απαισιόδοξος».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για σφαγή αμάχων και παραβίαση του διεθνούς δικαίου κάνουν λόγο οι Ταλιμπάν
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Κινητοποιήσεις υπό τη σκιά των αμερικανικών απειλών - Συγκρούσεις και συνθήματα κατά του Χαμενεΐ
Γιγαντιαία επιχείρηση ανάσυρσης στη Σιβηρία μετά την πτώση μίνι λεωφορείου στην παγωμένη λίμνης
Χιλιάδες στους δρόμους, φόβοι επεισοδίων, παρέμβαση Μακρόν και πολιτική αντιπαράθεση στη Γαλλία
Μετά τη σύγκρουση με το Ανώτατο Δικαστήριο, ανεβάζει τους δασμούς και κατηγορεί «ξένα συμφέροντα»
Το Παλάτι δεν θα μπλοκάρει νόμο αποπομπής, ενώ συνεχίζεται η έρευνα στο Γουίνδσορ
Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Ουάσινγκτον-Τεχεράνης - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξετάζει «περιορισμένη στρατιωτική δράση»
Τραγικός επίλογος στη Νάπολη μετά το ιατρικό λάθος που σόκαρε τη χώρα
Αντιδράσεις προκαλεί συνέντευξη του Μάικ Χάκαμπι - Επικαλέστηκε βιβλικά εδάφια
Θανατηφόρα έξαρση της νόσου Carre - Αντιδράσεις για τις συνθήκες αιχμαλωσίας
Σφοδρή επίθεση του Αμερικανού προέδρου στους δικαστές που ακύρωσαν τους παγκόσμιους φόρους εισαγωγής
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Η αποστολή θεωρείται ορόσημο για τη σύγχρονη εξερεύνηση του διαστήματος
Μια γνωριμία που οδήγησε σε σύλληψη και κρίση στο Παλάτι
Η ουσία που δεν ανιχνεύεται εύκολα και παρεμβαίνει στο σύστημα μνήμης του εγκεφάλου
Η βρετανική αστυνομία καλεί πρώην συνεργάτες του να καταθέσουν
Η υπόθεση είχε κινηθεί από ομάδες αμερικανικών επιχειρήσεων και 12 πολιτείες
H αμερικανική κυβέρνηση θα εξετάσει πάντως εναλλακτικούς τρόπους
Το τελευταίο κομμάτι έγινε ένας λευκός σταυρός ύψους περίπου 17 μέτρων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.