- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξεπερνούν τα 300 εκατ. λίρες τα κονδύλια για στέγαση Ουκρανών προσφύγων που παραμένουν ανεκμετάλλευτα στην Αγγλία
Τι αναφέρει έρευνα του Guardian
Ξεπερνούν τα 300 εκατ. λίρες τα κονδύλια για στέγαση Ουκρανών προσφύγων που παραμένουν ανεκμετάλλευτα στην Αγγλία - Τι αναφέρει έρευνα του Guardian
Περισσότερα από 300 εκατ. λίρες που δόθηκαν σε δημοτικά συμβούλια της Αγγλίας για τη στήριξη Ουκρανών προσφύγων στην ανεύρεση στέγης παραμένουν αδιάθετα, την ώρα που χιλιάδες πρόσφυγες κινδυνεύουν με άστεγία. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η εφημερίδα Guardian μέσω αιτημάτων πρόσβασης σε πληροφορίες (FoI), σε 150 δήμους εντοπίστηκε ότι 327 εκατ. λίρες – περίπου το ένα τρίτο από τον προϋπολογισμό του 1 δισ. λιρών – εξακολουθούσαν να βρίσκονται στους λογαριασμούς των δήμων, τρία χρόνια μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Τα περισσότερα χρήματα που έχουν δαπανηθεί έως σήμερα έχουν κατευθυνθεί σε μισθούς προσωπικού και συνεργαζόμενων οργανισμών. Αντίθετα, μόλις 22 εκατ. λίρες έχουν χρησιμοποιηθεί για προσωρινή στέγαση Ουκρανών προσφύγων και 15 εκατ. για ενίσχυση στην πρόσβασή τους σε ιδιωτικές ενοικιάσεις. Πολλοί Ουκρανοί δυσκολεύονται να νοικιάσουν σπίτι λόγω της απαίτησης για προκαταβολή ή την ανάγκη εύρεσης εγγυητή στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που αποδεικνύεται ιδιαίτερα περίπλοκο. Η έλλειψη γνώσης της γλώσσας κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη διαπραγμάτευση με ιδιοκτήτες.
Έρευνα του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού έδειξε πως οι Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να βιώσουν αστεγία σε σχέση με τους Βρετανούς, με εκτιμήσεις για περισσότερες από 6.400 οικογένειες φέτος. Ακτιβιστές και οργανώσεις, όπως η Ukrainian Refugee Help και η Opora, καταγγέλλουν μεγάλες ανισότητες στη στήριξη που παρέχεται, μιλώντας για «λαχείο ανάλογα με τον ταχυδρομικό κώδικα». Κάποιοι δήμοι έχουν υιοθετήσει ενεργητική στάση, άλλοι όμως διαθέτουν ελάχιστη βοήθεια παρά τα σημαντικά ποσά που διατηρούν. Ουκρανοί πρόσφυγες, όπως η Σολομίια Μπαράνετς, καταγγέλλουν προσωπικές εμπειρίες αποτυχίας εξεύρεσης στέγης με ελάχιστη ή καθόλου βοήθεια από τις τοπικές αρχές.
Ο διευθυντής του ιδρύματος Sanctuary Foundation, Δρ. Κρις Κάντιαχ, υπογράμμισε ότι μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των Βρετανών πολιτών, είναι κρίσιμο το κράτος να διασφαλίσει αξιοπρεπή και ασφαλή στέγη για κάθε Ουκρανό πρόσφυγα. Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Υπουργείου Στέγασης, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης σημείωσε ότι οι δήμοι λαμβάνουν προκαθορισμένα κονδύλια για κάθε πρόσφυγα και συχνά τα διαθέτουν σταδιακά, υποστηρίζοντας ότι οι τοπικές αρχές γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες των κοινοτήτων τους και είναι υπεύθυνες να εξηγήσουν πώς αξιοποιούν τα χρήματα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εικόνα του απρόβλεπτου που είναι ικανός για τις πιο ακραίες κινήσεις
Πάνω από 1.100 τραυματίες από τη μεγαλύτερη συντονισμένη επίθεση από την αρχή του πολέμου
Προκαταρκτικά ευρήματα δείχνουν μη ανιχνευμένη βλάβη πριν το πολύνεκρο δυστύχημα
Δείχνει πάντως να λειτουργεί περισσότερο ως «παύση» παρά ως λύση
Επεισόδιο σε σταθμό του Μονάχου - γυναίκα δάγκωσε υπάλληλο που προσπάθησε να την εμποδίσει
Πληροφορίες πως έκλεισε ξανά το Ορμούζ - «Ο Λίβανος δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία εκεχειρίας» λέει ο Τραμπ
Ανακούφιση στις αγορές - Πτώση πετρελαίου και άνοδος μετοχών μετά την εκεχειρία Τραμπ
Η ταυτότητα του δημιουργού του bitcoin αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της εποχής του διαδικτύου
Με κοινή δήλωση τους ζητούν διπλωματική λύση, με προειδοποίηση για Ορμούζ και παγκόσμιες ροές ενέργειας
Πώς φτάσαμε στην εκεχειρία, τι έχει ήδη διευθετηθεί
Θετική αλλά με όρια η στάση της Επιτροπής - Τι λέει για DSA και εθνικές πρωτοβουλίες
«Η επιχείρηση Epic Fury αποτέλεσε ιστορική νίκη», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
Εκρήξεις και σε διυλιστήριο στο Ιράν
Το δίκτυο διακίνησης με τους δύο μεσάζοντες που αναμένεται και αυτού να καταδικαστούν
Ο κομβικός ρόλος του ως διαμεσολαβητή - Το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων
Οι αναρτήσεις του προέδρου των ΗΠΑ
«Ανοίγει ο δρόμος για διπλωματικές προσπάθειες», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος
«Ουδέποτε σ' ολόκληρη την ιστορία μας δεν είχαμε γνωρίσει τέτοια πολιτική καταστροφή», δηλώνει η αντιπολίτευση
Διεθνής ανακούφιση για τη συμφωνία - Πιέσεις για μόνιμη ειρήνη και άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.