- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Καλές οι πιθανότητες για μια εμπορική συμφωνία με την ΕΕ, δηλώνει ο πρόεδρος Τραμπ
Οι δασμοί στα ευρωπαϊκά προϊόντα δεν θα είναι χαμηλότεροι του 15%
Ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη Σκωτία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα ότι υπάρχει μια «καλή πιθανότητα» η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες να καταλήξουν σε μια εμπορική συμφωνία, κάνοντας λόγο για «τρία ή τέσσερα» σημεία που απομένουν να επιλυθούν.
Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε αυτή τη δήλωση κατά την έναρξη της συνάντησής του με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο πολυτελές γήπεδο γκολφ της οικογένειάς του, στο Τέρνμπερι της δυτικής Σκωτίας. Σημείωσε ότι το κυριότερο θέμα μεταξύ των δύο πλευρών είναι η «δικαιοσύνη», επισημαίνοντας τους φραγμούς στις εξαγωγές αυτοκινήτων και αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ προς την ΕΕ. «Η ευρωπαϊκή αγορά είναι πολύ κλειστή», σχολίασε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε πάντως ότι «εάν κάνουμε μια συμφωνία σήμερα, αυτό θα είναι το τέλος, θα περάσουν χρόνια μέχρι να χρειαστεί να τη συζητήσουμε ξανά».
Ο Τραμπ είπε επίσης ότι οι δασμοί που θα επιβληθούν στις εξαγωγές ευρωπαϊκών προϊόντων προς τις ΗΠΑ δεν θα είναι χαμηλότεροι από 15%. «Όχι», απάντησε όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, παρουσία της φον ντερ Λάιεν. Είπε επίσης ότι τα φαρμακευτικά προϊόντα δεν θα ενταχθούν σε αυτήν τη συμφωνία και ότι η διορία που έχει δώσει, μέχρι την 1η Αυγούστου, «ισχύει για όλες τις συμφωνίες», εκτός από αυτές που αφορούν τον χάλυβα και το αλουμίνιο.
Η φον ντερ Λάιεν από την πλευρά της είπε ότι οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας είναι 50-50, επισημαίνοντας ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα βασίζεται στη «δικαιοσύνη και την εξισορρόπηση».
Πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες, χαρακτήρισε τον Τραμπ «σκληρό διαπραγματευτή», τονίζοντας ότι εάν οι δύο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία, θα είναι η σημαντικότερη που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα και για τις δύο.
«Κοντά» σε συμφωνία με την Κίνα
Ο Τραμπ είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνησή του είναι «κοντά» σε μια συμφωνία με την Κίνα, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις. «Είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία. Πραγματικά, φτάσαμε σε μια συμφωνία, αλλά θα δούμε πώς θα πάει», είπε στους δημοσιογράφους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.