- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γάζα: Περίπου 100 φορτηγά εισήλθαν στον παλαιστινιακό θύλακα
Αεροσκάφη της Ιορδανίας και των ΗΑΕ έριξαν 25 τόνους βοήθειας
Γάζα: Ο επικεφαλής ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ χαιρετίζει την είσοδο βοήθειας - Περίπου 100 φορτηγά εισήλθαν στον παλαιστινιακό θύλακα
Ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Τομ Φλέτσερ χαιρέτισε την ανακοίνωση σήμερα από το Ισραήλ του ανοίγματος ασφαλών χερσαίων διαδρόμων προς τη Γάζα για τις οχηματοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια και διαβεβαίωσε πως ο ΟΗΕ θα επιχειρήσει να φθάσει σε όσους το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους μπορέσει.
«Καλοδεχούμενη ανακοίνωση των ανθρωπιστικών παύσεων στη Γάζα προκειμένου να επιτραπεί να περάσει η βοήθειά μας. Σε επικοινωνία με τις ομάδες μας στο πεδίο που θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να φθάσουν σε όσους το δυνατόν περισσότερους πεινασμένους ανθρώπους μπορέσουμε» έγραψε στο Χ.
Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ είχε προειδοποιήσει την Παρασκευή ότι οι συνθήκες στη Γάζα είναι «ήδη καταστροφικές και επιδεινώνονται ραγδαία».
«Η κρίση του λιμού επιδεινώνεται», είχε προειδοποιήσει, επισημαίνοντας πως η πείνα και ο υποσιτισμός αυξάνουν τον κίνδυνο ασθενειών, ενώ είχε προσθέσει πως οι συνέπειες θα μπορούσαν ραγδαία να «γίνουν θανάσιμες».
Την ίδια ώρα, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα εξέφρασε σήμερα την ελπίδα πως μια ισραηλινή παύση των εχθροπραξιών για ανθρωπιστικούς σκοπούς σε ορισμένες περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας θα επιτρέψει μια αύξηση της επισιτιστικής βοήθειας που έχουν απεγνωσμένα ανάγκη στην περιοχή.
Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών διαθέτει επαρκείς ποσότητες τροφίμων εντός ή προς την περιοχή για να ταΐσει τον πληθυσμό της Γάζας των 2,1 εκατομμυρίων ανθρώπων για περίπου 3 μήνες, ανέφερε σε μια ανάρτηση στο Χ.
Περίπου 100 φορτηγά εισήλθαν στη Γάζα
Με φόντο μια επερχόμενη κρίση λιμού στη Λωρίδα της Γάζας, μεγάλης κλίμακας παραδόσεις βοήθειας έφθασαν σήμερα στον υπό πολιορκία και εμπόλεμο θύλακα για πρώτη φορά εδώ και μήνες.
Ένα κομβόι περίπου 100 φορτηγών που μετέφεραν αγαθά για τον δοκιμαζόμενο πληθυσμό εισήλθε στη Λωρίδα της Γάζας μέσω του συνοριακού περάσματος Κερέμ Σαλόμ, σύμφωνα με πηγές στον παλαιστινιακό θύλακα.
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως θα τηρήσει καθημερινά μια «τακτική παύση», όπως ο ίδιος την αποκάλεσε, «στις στρατιωτικές επιχειρήσεις για ανθρωπιστικούς σκοπούς» σε τμήματα της Λωρίδας της Γάζας, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, μέχρι νεωτέρας.
Χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας συγκεντρώθηκαν σήμερα σε περιοχές όπου αναμένεται να περάσουν φορτηγά με βοήθεια, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και αναφέρουν ντόπιοι.
Αεροσκάφη της Ιορδανίας και των ΗΑΕ έριξαν 25 τόνους βοήθειας
Δύο αεροσκάφη της Ιορδανίας και ένα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έριξαν σήμερα 25 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο ιορδανικός στρατός.
«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ιορδανίας πραγματοποίησαν σήμερα τρεις αερορίψεις με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, μία εκ των οποίων έγινε μαζί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», δήλωσε ο στρατός σε ένα δελτίο Τύπου, όπου διευκρίνισε πως 25 τόνοι βοήθειας ερρίφθησαν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πολιτικός σεισμός και η κρίση του Κιρ Στάρμερ
«Πρόκειται για μια πληγή της χριστιανικής μνήμης», δήλωσε ο βορειοαμερικανός ποντίφικας
Ο ίδιος, πάντως, υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση
Oι κατηγορίες του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή πυγμαχίας
Πηγή του Al Jazeera αναφέρει πρόοδο στις συνομιλίες - Πιθανή συμφωνία ακόμη και αύριο
Στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν σε περισσότερους από 600 δήμους σε όλη την Ιταλία
Έκτακτη σύσκεψη στο Ελσίνκι - Ανησυχία για τις πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών
Το δεύτερο θετικό κρούσμα χανταϊού μεταξύ των 14 Ισπανών που αποβιβάστηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο
Ιρανικά ΜΜΕ: O πρόεδρος διέταξε αποκατάσταση πρόσβασης στο διαδίκτυο σε όλη τη χώρα
Σε απομόνωση δύο επιβάτες από την Ουγκάντα
Είναι «ευδιάθετη, δεδομένων των συνθηκών», δηλώνει το παλάτι
«Την πουλούσε σαν να ήταν εμπόρευμα», λέει η δικηγόρος της γυναίκας
Το Σάββατο δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στους δρόμους της Μαδρίτης
Eυτυχώς δεν υπήρξαν θύματα
Snus και ηλεκτρονικά τσιγάρα παραμένουν δημοφιλή - Aνησυχία στους ειδικούς
Σοκ στη Βρετανία από τελετή Kambo
Χωρίς τραυματισμούς το περιστατικό - Το όχημα αποσύρθηκε άμεσα για τεχνικό έλεγχο
Καθώς τα περιστατικά «χαοτικής συμπεριφοράς» γίνονται όλο και πιο συχνά
Το αεροσκάφος του Τζον Χίλι έχασε το σήμα του κοντά στα ρωσικά σύνορα κατά την επιστροφή του από την Εσθονία
Ο ανώτατος ηγέτης της χώρας πήρε εξιτήριο την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.