Coca – Cola: Σημαντική αλλαγή στην αμερικανική αγορά για το αναψυκτικό
Τι αλλάζει στο πλέον διάσημο αναψυκτικό
Αλλαγές στην Coca Cola που πωλείται στις ΗΠΑ
Ο αμερικανικός κολοσσός των αναψυκτικών Coca-Cola λέει ότι σχεδιάζει να εισαγάγει μια νέα Coke γλυκιά με ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο στην υπάρχουσα γκάμα της , επιβεβαιώνοντας ένα σχέδιο που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε την περασμένη εβδομάδα.
Η εταιρεία χρησιμοποιεί ήδη κανονική ζάχαρη για το αναψυκτικό με την επωνυμία Coke (Coca Cola) που φέρει την υπογραφή της σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά στις ΗΠΑ χρησιμοποιεί συνήθως σιρόπι καλαμποκιού, μια εναλλακτική λύση με χαμηλότερο κόστος, εδώ και δεκαετίες.
«Αυτή θα είναι μια πολύ καλή κίνηση από μέρους τους - Θα δείτε. Είναι απλά καλύτερο!», έγραψε ο Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα.
Στην τριμηνιαία ενημέρωσή της προς τους επενδυτές την Τρίτη, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι «θα ξεκινήσει μια προσφορά με ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο των ΗΠΑ» το φθινόπωρο.
Η εταιρεία δήλωσε ότι το νέο προϊόν θα «συμπληρώσει» την υπάρχουσα γκάμα της, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές.
Coca cola και Mexican Coke
«Σίγουρα επιδιώκουμε να χρησιμοποιήσουμε όλο το πακέτο των διαθέσιμων επιλογών γλυκαντικών σε κάποιο βαθμό, όπου υπάρχουν προτιμήσεις των καταναλωτών», δήλωσε ο James Quincey, ένα από τα μεγάλα αφεντικά της φίρμας όταν ρωτήθηκε σχετικά με την απόφαση. Σημείωσε ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί ήδη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο σε διάφορες μάρκες στις ΗΠΑ, όπως λεμονάδα, καφέ και βιταμινούχο νερό.
Ο Τραμπ εξέπληξε πολλούς όταν ανακοίνωσε στο Truth Social την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία συμφώνησε να χρησιμοποιεί πραγματική ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε θέσει προηγουμένως το θέμα στο αφεντικό της εταιρείας τον Ιανουάριο, σύμφωνα με ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα και κατέγραφε μία συνομιλία του Τραμπ με τον δισεκατομμυριούχο καλλιεργητή ζάχαρης Χοσέ Φαντζούλ - έναν σημαντικό πολιτικό χορηγό - για να συζητήσουν το θέμα.
Ο Τραμπ διαφήμισε την κίνηση αυτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα, γράφοντας: «Μίλησα με την Coca-Cola για τη χρήση ΑΛΗΘΙΝΗΣ Ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο στην κόκα κόλα στις Ηνωμένες Πολιτείες και συμφώνησαν να το κάνουν».
Τότε, εκπρόσωπος της Coca-Cola είχε δηλώσει ότι «εκτιμούν τον ενθουσιασμό του προέδρου Τραμπ».
Ένα προϊόν που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ ως «Mexican Coke», το οποίο πωλείται σε γυάλινα μπουκάλια σε υψηλότερη τιμή, αναφέρει επίσης ως γλυκαντικό την παραδοσιακή ζάχαρη και όχι το σιρόπι καλαμποκιού και έχει αποκτήσει πιστούς οπαδούς από την κυκλοφορία του το 2005.
ΠΗΓΗ: BBC.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μήνυμα συνοδεύεται από πλάνα της πριγκίπισσας να συνομιλεί με ασθενείς σε νοσοκομειακό περιβάλλον
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέτει όρο τον σεβασμό της κυριαρχίας της Ένωσης και των κρατών-μελών
Εκρήξεις σε δεξαμενές μετά τον εκτροχιασμό κοντά στο Michurinsk – διεκόπη η κυκλοφορία
Μόνο τα τελευταία τρία χρόνια, το προσωπικό της Post έχει συρρικνωθεί κατά περίπου 400 άτομα
Ο δημιουργός του Sandman κάνει λόγο για εκστρατεία σπίλωσης
Η υπόθεση επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση γύρω από την αυξανόμενη τάση κατανάλωσης «φυσικών» ή μη επεξεργασμένων τροφίμων
Το 2024 η κυβέρνηση υπολόγιζε ότι στη χώρα ζουν περίπου 2,2 εκατομμύρια καμήλες
Ο Πίτερ και η Τζέιν εξήγησαν στη βρετανική τηλεόραση γιατί απαρνιούνται την παραδοσιακή ταφή
Χωρίς λεπτομέρειες από τα κινεζικά μέσα – Νωρίτερα συνομιλία Σι με Πούτιν και πρόσκληση επίσκεψης
Ο 75χρονος Γιάγκλαντ ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Νόμπελ από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάρτιο του 2015
Oι οφειλές στον οργανισμό ανέρχονται στο ιστορικό υψηλό των 1,57 δισ. δολαρίων
Η τελευταία συμφωνία είχε υπογραφεί το 2010
Αρνείται ότι τα βίντεο στο κινητό του δείχνουν βιασμό
Ακυρώσεις δρομολογίων και νοικοκυριά χωρίς ρεύμα συνθέτουν το τοπίο της κακοκαιρίας
Περίπου 2.000 ομοσπονδιακοί πράκτορες ωστόσο παραμένουν στην πολιτεία
Στα 250 εκατομμύρια δολάρια υπολογίζεται το τελικό κόστος του έργου
Ποινή βαθμών για μελλοντικό δίπλωμα
«Σίγουρα δεν μοιάζω με αγγελούδι», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός
Kρίθηκε ένοχος για υποκίνηση μίσους και προσβολή θρησκευτικών αισθημάτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.