- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Υπόθεση Έπσταϊν: Ο Τραμπ μηνύει τον Ρούπερτ Μέρντοχ για 10 δισ. δολάρια
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κινείται δικαστικά κατά του μεγιστάνα των ΜΜΕ και της Wall Street Journal
ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ μήνυσε WSJ, Ρούπερτ Μέρντοχ και NewsCorp ζητώντας 10 δισ. δολάρια για άρθρο που τον συνέδεε με τον Τζέφρι Έπσταϊν.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέβαλε μήνυση για δυσφήμηση ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά του δεξιού μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ, των εταιρειών News Corp και Dow Jones που ελέγχουν τη Wall Street Journal, με αφορμή τη δημοσίευση επιστολής που φέρεται να έστειλε στον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Έπσταϊν.
Η μήνυση του Ντόναλντ Τραμπ, που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μαϊάμι, στοχεύει προσωπικά στον Ρούπερτ Μέρντοχ, τον διευθύνοντα σύμβουλο της News Corp Ρόμπερτ Τόμσον και δύο δημοσιογράφους της εφημερίδας, των οποίων τα ονόματα υπήρχαν στο επίμαχο άρθρο.
Η Wall Street Journal δημοσίευσε επιστολή γενεθλίων του 2003, υποτίθεται από τον Τραμπ προς τον Έπσταϊν, η οποία περιλάμβανε ένα σκίτσο με σεξουαλικά υπονοούμενα και τη φράση: «Είθε κάθε μέρα να είναι ένα ακόμη υπέροχο μυστικό».
Σύμφωνα με την αγωγή, «οι εναγόμενοι δεν επισύναψαν την επιστολή, ούτε το υποτιθέμενο σκίτσο, ούτε προσκόμισαν αποδείξεις ότι ο Πρόεδρος Τραμπ συνέταξε ή υπέγραψε κάτι τέτοιο». Η αγωγή υποστηρίζει ότι τέτοιο αυθεντικό έγγραφο δεν υπάρχει και πως το άρθρο κατασκευάστηκε με στόχο να δυσφημήσει τον Τραμπ.
«Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη δει τις ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις που δημοσιεύτηκαν. Οι ζημίες είναι τεράστιες και θα συνεχίσουν να αυξάνονται», αναφέρεται.
Ο Τραμπ, στην πλατφόρμα Truth Social, χαρακτήρισε το άρθρο «ψεύτικο, κακόβουλο και συκοφαντικό» και απείλησε με αγωγές «όλους όσοι εμπλέκονται».
Μετά τη δημοσίευση του άρθρου, εξαπέλυσε σειρά αναρτήσεων κατά του Μέρντοχ, πρώην συμμάχου του, και της αυτοκρατορίας του, στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων το Fox News και η New York Post.
«Ελπίζω ο Ρούπερτ και οι φίλοι του να ανυπομονούν για τις πολύωρες καταθέσεις και μαρτυρίες», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος είχε προειδοποιήσει προσωπικά τον Μέρντοχ να μη δημοσιεύσει το άρθρο, αλλά εκείνος «δεν είχε τη δύναμη να το αποτρέψει».
Η αμερικανική κυβέρνηση επιχειρεί παράλληλα να κλείσει την υπόθεση Έπσταϊν, με το υπουργείο Δικαιοσύνης να ζητά την άρση απορρήτου στις καταθέσεις ενώπιον ενόρκων. Παρότι πρόκειται μόνο για μικρό μέρος των λεγόμενων «φακέλων Έπσταϊν», απαιτείται δικαστική έγκριση.
Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα απειλήσει μέσα ενημέρωσης με μηνύσεις, με προηγούμενες αγωγές κατά των ABC και CBS να λήγουν με αμφιλεγόμενους συμβιβασμούς. Τώρα, ο Ρούπερτ Μέρντοχ βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο, μετά τη μεγάλη αποζημίωση 787 εκατ. δολαρίων που κατέβαλε το Fox News για παραπληροφόρηση στις εκλογές του 2020.
Με πληροφορίες του Independent
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.