- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ είναι έτοιμος να απολύσει τον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας
Tον οποίο ο ίδιος είχε διορίσει κατά την πρώτη του θητεία
Ο Τραμπ είναι έτοιμος να απολύσει τον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι πιθανό να απολύσει σύντομα τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζέρομ Πάουελ, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το Bloomberg την Τετάρτη, επικαλούμενο ανώνυμο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.
Σε ξεχωριστή είδηση, το CBS News ανέφερε ότι ο Τραμπ ρώτησε Ρεπουμπλικάνους βουλευτές αν πρέπει να απολύσει τον Πάουελ, και αρκετοί από τους παρόντες στην αίθουσα δήλωσαν ότι πρέπει. Η συνάντηση με μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων πραγματοποιήθηκε στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου την Τρίτη το βράδυ, σύμφωνα με το CBS, το οποίο επικαλείται πολλαπλές πηγές.
Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα επικρίνει τη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες, εκνευρισμένος από την άρνηση της να μειώσει τα επιτόκια. Οι αξιωματούχοι της Fed έχουν αντισταθεί στη μείωση των επιτοκίων έως ότου διασαφηνιστεί εάν οι δασμοί στους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ θα αναζωπυρώσουν τον πληθωρισμό.
Ο Τραμπ έχει ζητήσει την παραίτηση του Πάουελ, αλλά ο πρόεδρος δεν έχει την εξουσία να τον απολύσει λόγω διαφωνίας σχετικά με τη νομισματική πολιτική.
Ο Πάουελ, ο οποίος ορίστηκε από τον Τραμπ στα τέλη του 2017 για να ηγηθεί της Fed και στη συνέχεια ορίστηκε για δεύτερη θητεία από τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τέσσερα χρόνια αργότερα, έχει δηλώσει ότι προτίθεται να ολοκληρώσει τη θητεία του ως επικεφαλής της Fed, η οποία λήγει στις 15 Μαΐου 2026.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Λευκός Οίκος ενέτεινε τις επικρίσεις του για τον τρόπο λειτουργίας της Fed, όταν ο διευθυντής του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού, Ράσελ Βοτ, έστειλε στον Πάουελ επιστολή στην οποία ανέφερε ότι ο Τραμπ ήταν «εξαιρετικά προβληματισμένος» από την υπέρβαση του προϋπολογισμού κατά 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανακαίνιση της ιστορικής έδρας της Fed στην Ουάσινγκτον.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρεμιέρα την 1η Απριλίου στις πλατφόρμες Disney+ και Hulu
Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Κορνέλιους
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση – Απογοητευμένος δηλώνει ο Τραμπ
Για μία ακόμα φορά ο αμερικανός πρόεδρος αιφνιδίασε συμμάχους και αντιπάλους. Βρίσκονται σε βέρτιγκο για το πώς θα αντιδράσουν.
Οι πολίτες καλούνται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις
Τι ζητά η πλειοψηφία των Ιρανών, ο ρόλος της σιιτικής ούμμα και της Ρωσίας, και ποια είναι τα ενδεχόμενα
Βίντεο στα social media δείχνει drone να πλήττεται στον αέρα και να πέφτει φλεγόμενο
Ο πόλεμος στο Ιράν μέσα από αριθμούς
Η σελίδα χρησιμοποιεί μια έντονα ειρωνική και υπερβολικά πατριωτική γλώσσα
Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Λονδίνο και Ουαλία - Στο στόχαστρο των αρχών δίκτυο ξένης παρέμβασης
Ελληνική στρατιωτική παρουσία στην Κύπρο - Φρεγάτες, F-16 και Patriot μετά το περιστατικό με ιρανικό drone
Το σκάφος επέστρεφε από άσκηση, μετά από πρόσκληση της Ινδίας
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Συνδέει την ευρωπαϊκή πυρηνική αποτροπή της Γαλλίας με αγορές γαλλικού στρατιωτικού εξοπλισμού
Το σκάφος χτυπήθηκε από άγνωστης προέλευσης βλήμα ακριβώς πάνω από την ίσαλο γραμμή
Η Συνέλευση των Ειδικών πλησιάζει σε απόφαση, ενώ το Ισραήλ προειδοποιεί ότι ο διάδοχος θα είναι στόχος
«Το καθεστώς των μουλάδων είναι τελειωμένο και το ξέρει», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Ο Σάντσεθ μετατρέπει τη σύγκρουση με την Ουάσιγκτον σε εργαλείο πολιτικής επιβίωσης
Έκκληση της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Παιδιού μετά το πολύνεκρο πλήγμα σε σχολείο
Στήριξη του Παρισιού στη Μαδρίτη μετά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για κυρώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.