- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο Tραμπ απειλεί την Ρόζι Ο' Ντόνελ με αφαίρεση υπηκοότητας
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει την εξουσία της κυβέρνησης εναντίον μιας από τις μακροχρόνιες εχθρούς του στον κόσμο του θεάματος, της κωμικού και ηθοποιού Ρόζι Ο'Ντόνελ, απειλώντας να της αφαιρέσει την υπηκοότητα.
Λίγο πριν τις 10 το πρωί του Σαββάτου, ο Τραμπ δήλωσε στο Truth Social: «Λόγω του γεγονότος ότι η Ρόζι Ο'Ντόνελ δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Μεγάλης Χώρας μας, εξετάζω σοβαρά το ενδεχόμενο να της αφαιρέσω την υπηκοότητα».
Ο πρόεδρος χαρακτήρισε την κ. Ο'Ντόνελ «απειλή για την ανθρωπότητα» και δήλωσε ότι πρέπει να παραμείνει στην Ιρλανδία, όπου μετακόμισε τον Ιανουάριο, μετά την επανεκλογή του Τραμπ.
Η Ο'Ντόνελ απάντησε στον Τραμπ με μια σειρά προσβλητικών σχολίων στο Instagram. «Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πάντα μισούσε το γεγονός ότι τον βλέπω όπως είναι — έναν εγκληματία, απατεώνα, σεξουαλικό κακοποιό και ψεύτη που θέλει να βλάψει τη χώρα μας για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα», είπε. «Γι' αυτό μετακόμισα στην Ιρλανδία».
Στη συνέχεια, προκάλεσε περαιτέρω τον πρόεδρο σε μια ανάρτηση όπου έδειξε μια φωτογραφία του κ. Τραμπ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, που τραβήχτηκε το 1997 στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. «Θέλεις να μου αφαιρέσεις την υπηκοότητα; Προσπάθησε, βασιλιά Τζόφρυ με το σπρέι μαυρίσματος», είπε, αναφερόμενη στον σαδιστικό παιδί-βασιλιά της σειράς «Game of Thrones».
Εμπειρογνώμονες λένε ότι ο πρόεδρος δεν έχει την εξουσία να αφαιρέσει την υπηκοότητα ενός πολίτη που έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ.
Η Τζούλια Τζελ, αναπληρώτρια διευθύντρια του προγράμματος μετανάστευσης στο Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής, δήλωσε: «Οι πολίτες των ΗΠΑ μπορούν να παραιτηθούν οικειοθελώς από την υπηκοότητά τους, και τα ομοσπονδιακά δικαστήρια μπορούν να αφαιρέσουν την υπηκοότητα από τους πολιτογραφημένους πολίτες εάν αποδειχθεί απάτη ή ψευδής δήλωση ή άλλη σοβαρή αιτία. Ωστόσο, οι πολίτες που έχουν γεννηθεί στις ΗΠΑ δεν μπορούν να στερηθούν την υπηκοότητά τους».
Η διαμάχη του κ. Τραμπ με την κα Ο'Ντόνελ χρονολογείται από το 2006, όταν η τελευταία τον χλεύασε στην εκπομπή «The View» επειδή υπερασπίστηκε μια διαγωνιζόμενη του διαγωνισμού Miss USA που είχε εμπλακεί σε μια διαμάχη. Αμφισβήτησε την ηθική του και τον ρόλο του ως επιχειρηματία. Ο Τραμπ, ο οποίος τότε ήταν γνωστός για την εκπομπή του «The Apprentice», απείλησε να μηνύσει την εκπομπή «The View» για τα σχόλιά της.
Λίγο μετά, ο κ. Τραμπ άρχισε να εκτοξεύει προσβολές κατά της Ο'Ντόνελ, αποκαλώντας την «χοντρή» και «τρελή». Σε μια συζήτηση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος το 2015 στο Fox News, ένας από τους συντονιστές είπε: «Έχετε αποκαλέσει γυναίκες που δεν σας αρέσουν χοντρές γουρούνες, σκύλες, αλήτισσες και αηδιαστικά ζώα». Ο Τραμπ παρενέβη: «Μόνο τη Ρόζι Ο'Ντόνελ».
Πηγή: NYT
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.