- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Διασώστης στη Σκωτία καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για μυστική χορήγηση φαρμάκου αποβολής σε γυναίκα
Το χρονικό της υπόθεσης
Διασώστης στη Σκωτία καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για μυστική χορήγηση φαρμάκου αποβολής σε γυναίκα - Το χρονικό της υπόθεσης
Ένας διασώστης στη Σκωτία καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση, αφού παραδέχθηκε ότι εξαπάτησε μια γυναίκα ώστε να αποβάλει, εισάγοντας μυστικά φάρμακο αποβολής στον κόλπο της κατά τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής. Ο 33χρονος Στίβεν Ντούχαν, ο οποίος ήταν παντρεμένος, γνώρισε τη γυναίκα στις διακοπές τους στην Ισπανία το 2021 και ξεκίνησαν σχέση από απόσταση. Τον Μάρτιο του 2023, εκείνη ταξίδεψε στο Εδιμβούργο για να τον δει, αφού διαπίστωσε ότι ήταν έγκυος.
Διασώστης στη Σκωτία καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για μυστική χορήγηση φαρμάκου αποβολής σε γυναίκα - Το χρονικό της υπόθεσης
Σύμφωνα με το δικαστήριο της Γλασκώβης, στις 17 Μαρτίου, ο Ντούχαν τοποθέτησε φάρμακο αποβολής στον κόλπο της γυναίκας χωρίς τη συναίνεσή της, κατά τη διάρκεια συναινετικής επαφής. Την επόμενη ημέρα, όταν η γυναίκα παρατήρησε ασυνήθιστες εκκρίσεις, εκείνος απαίτησε να δει το εσώρουχό της. Όπως αποδείχθηκε, ο διασώστης είχε ήδη αναζητήσει πληροφορίες για χάπια αποβολής μέσω του εσωτερικού συστήματος του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Σκωτίας, την ίδια ημέρα που του είχε ανακοινώσει την εγκυμοσύνη της.
Το δικαστήριο άκουσε ότι η γυναίκα, νιώθοντας πόνο και υποψιασμένη, επέστρεψε στο διαμέρισμα του Ντούχαν, όπου βρήκε κρυμμένα χάπια κάτω από το στρώμα. Αργότερα, όταν επισκέφθηκε νοσοκομείο συνοδευόμενη από την αδελφή της, της ανακοινώθηκε πως είχε αποβάλει. Ο Ντούχαν την είχε προηγουμένως πείσει να πει ψέματα στους γιατρούς, φοβούμενος ότι θα συλληφθεί. Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στην υπηρεσία ασθενοφόρων, που ξεκίνησε έρευνα.
Κατά την ανακοίνωση της ποινής, ο δικαστής Κόλμπεκ δήλωσε πως η πράξη του κατηγορούμενου προκάλεσε «μακροχρόνιο ψυχολογικό τραύμα» και την άφησε αντιμέτωπη με «ισόβιο πόνο και απώλεια». Τόνισε ότι η πράξη αυτή ήταν αποτέλεσμα μελετημένου σχεδίου, χρησιμοποιώντας την ιδιότητά του ως επαγγελματία υγείας. Ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε πως ο Ντούχαν εκφράζει βαθιά μεταμέλεια και λυπάται ειλικρινά για την προδοσία εμπιστοσύνης και την οδύνη που προκάλεσε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.