- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Ερντογάν: Τολμά να μιλά για το Διεθνές Δίκαιο εκείνος που κατέχει παράνομα τη Βόρεια Κύπρο
Ο Τούρκος πρόεδρος είχε πει σε ομιλία του ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός «έχει ξεπεράσει από καιρό τον Αδόλφο Χίτλερ»
ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Ερντογάν: Τολμά να μιλά για το Διεθνές Δίκαιο εκείνος που κατέχει παράνομα τη Βόρεια Κύπρο
Σε ανάρτηση ράπισμα κατά του «ιμπεριαλιστή» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκιντεόν Σάαρ, μιλώντας για την παράνομη κατοχή της Β. Κύπρου.
Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ καταδίκασε την «εμπρηστική» ομιλία του Ερντογάν σήμερα, κατά την οποία υποστήριξε το δικαίωμα του Ιράν να αμυνθεί απέναντι στη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ και παρομοίασε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με τον Αδόλφο Χίτλερ.
«Ο σουλτάνος, στα μάτια του, με άλλη μια εμπρηστική ομιλία, συνεχίζει να υποκινεί κατά του Ισραήλ και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ», έγραψε ο Σάαρ στην πλατφόρμα X.
The Sultan in his own eyes, in yet another inflammatory speech, continues to incite against Israel and against the Israeli Prime Minister.
— Gideon Sa'ar | גדעון סער (@gidonsaar) June 18, 2025
Erdogan, who has set a record in suppressing the freedoms and rights of his citizens, as well as his country's opposition, dares to preach…
Ισραήλ για Ερντογάν: «Θράσος να μιλά για το Διεθνές Δίκαιο, ενώ κατέχει παράνομα τη Β. Κύπρο»
«Ο Ερντογάν, που κατέχει το ρεκόρ καταστολής των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών του, καθώς και της καταπίεσης της αντιπολίτευσης στη χώρα του, τολμά να κάνει κήρυγμα σε άλλους», συνέχισε ο Σάαρ.
κτήρισε «ιδιαίτερα ειρωνικό το γεγονός ότι κάποιος που δεν κρύβει τις ιμπεριαλιστικές του φιλοδοξίες, που εισέβαλε στη βόρεια Συρία και κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο έχει το θράσος να μιλάει στο όνομα της ηθικής και του Διεθνούς Δικαίου».
Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε σε ομιλία του ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός «έχει ξεπεράσει από καιρό τον Αδόλφο Χίτλερ στο έγκλημα της γενοκτονίας». «Ελπίζουμε ότι η τύχη του δεν θα είναι η ίδια» με εκείνη του ηγέτη των ναζί, πρόσθεσε.
«Το αίμα των αμάχων που σφαγιάσθηκαν, των μωρών και των παιδιών που δολοφονήθηκαν βρίσκεται στα χέρια και τα πρόσωπα όχι μόνο αυτών που υποστηρίζουν την αλαζονεία του Ισραήλ, αλλά και αυτών που παραμένουν σιωπηλοί», δήλωσε επιπλέον ο Ερντογάν.
Ο Ερντογάν επισήμανε ότι το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν, γείτονα της Τουρκίας, χωρίς να περιμένει να τελειώσουν οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Τεχεράνη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ενώ πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θέλει να δει τα ζητήματα να επιλύονται μέσω της διπλωματίας και υποστήριξε πως η Τουρκία είναι έτοιμη να συμβάλει σε μια λύση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.