- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανία: Απεβλήθη βουλεύτρια διότι φορούσε μπλούζα με τη λέξη Παλαιστίνη
«Είναι σαφείς οι κανόνες της Βουλής. Δεν επιτρέπονται μπλούζες με στάμπες ή φράσεις», δήλωσε η πρόεδρος της Bundestag
Η ίδια βουλευτής είχε εμφανιστεί την πρώτη ημέρα της θητείας της με την παλαιστινιακή κεφίγια
Την αποβολή βουλεύτρια της Αριστεράς, επειδή φορούσε μπλούζα με τη λέξη «Παλαιστίνη», επέβαλε σήμερα η πρόεδρος της Bundestag Γιούλια Κλέκνερ. Η πρόεδρος απέβαλε επίσης μια επισκέπτρια η οποία φώναζε συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Εξωτερικών.
Η Γιούλια Κλέκνερ ζήτησε από τη βουλεύτρια της Αριστεράς από την Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, Τσανσίν Κεκτούρκ να αποχωρήσει από την αίθουσα της ολομέλειας της Bundestag, επειδή φορούσε μπλούζα στην οποία αναγραφόταν η λέξη «Παλαιστίνη».
Προηγουμένως την είχε προειδοποιήσει, χωρίς αποτέλεσμα. «Ζήτησα από τη βουλευτή να αλλάξει την μπλούζα της. Και δεν το δημοσιοποίησα. Προφανώς αρνείται. Θα σας ζητούσα λοιπόν να εγκαταλείψετε την αίθουσα. Παρακαλώ», δήλωσε η κυρία Κλέκνερ και τόνισε ότι «αυτοί είναι οι σαφείς κανόνες της Βουλής, ότι δεν επιτρέπονται μπλούζες με στάμπες ή φράσεις».
Η βουλευτής σηκώθηκε και αποχωρώντας έδειξε την ενόχλησή της με μια χειρονομία δυσαρέσκειας απευθυνόμενη σε συναδέλφους της που χειροκροτούσαν, για να σχολιάσει η πρόεδρος: «Η αντιπαράθεση είτε γίνεται εδώ κατά πρόσωπο είτε εκτός αίθουσας». Η ίδια βουλευτής είχε εμφανιστεί την πρώτη ημέρα της θητείας της με την παλαιστινιακή κεφίγια.
Κατά την ίδια συνεδρίαση και ενώ μιλούσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ, μια γυναίκα η οποία παρακολουθούσε από τις θέσεις των επισκεπτών άρχισε να φωνάζει συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης.
Η πρόεδρος Κλέκνερ την επέπληξε ζητώντας της να αποχωρήσει από την αίθουσα. «Θα φύγετε τώρα από τον χώρο των επισκεπτών. Επειδή δεν είστε εξουσιοδοτημένη να φωνάζετε εδώ. Οι συζητήσεις γίνονται εδώ κάτω. Επομένως φύγετε τώρα», δήλωσε η Γιούλια Κλέκνερ και ένας από τους φύλακες της Bundestag συνόδευσε έξω τη γυναίκα η οποία αντιστεκόταν και συνέχιζε να φωνάζει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκρηξη κοντά στην ίσαλο γραμμή σε δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ ανοιχτά του Ομάν
Ο Αμερικανός πρόεδρος συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο εν μέσω έντασης με την Τεχεράνη
Οι παρευρισκόμενοι απομακρύνθηκαν αιφνιδιασμένοι
Οργή για την British Airways
Θεωρείται η ανώτατη διάκριση στη γαλλική ξενοδοχειακή βιομηχανία
Oι μώλωπες στο χέρι αποδόθηκαν στις... συνεχείς χειραψίες
Άλλος ένας 60χρονος άνδρας πνίγηκε ενώ επιχειρούσε να βοηθήσει συμπολίτες του που κινδύνευαν
Ζήτησε μάλιστα αποζημίωση ύψους 2.700 ευρώ για «οικονομική ζημιά και ψυχική ταλαιπωρία»
Θύτης ο πρώην σύντροφός της
Προειδοποίηση προς το Κίεβο μετά την επίθεση σε φοιτητική εστία στο Σταρομπίλσκ
Πρόκειται για την έκτη γυναίκα που εκτελείτε στο Ιράν από τον Ιανουάριο
Η αστυνομία τον άφησε ελεύθερο χωρίς κατηγορίες - Η Μόσχα καταγγέλλει πολιτική σκοπιμότητα
Το παιδί κατάφερε να απομακρυνθεί και ενημέρωσε αμέσως τους γονείς του
Σφοδρή κριτική για την κατάσταση της οικονομίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης στη χώρα
Η συγκεκριμένη ομάδα έχει πλούσιο παρελθόν στις μεταμφιέσεις
Η απόφαση έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση στα social media
Η υπόθεση αφορά τις διαδοχικές επιθέσεις εις βάρος δύο μαθητριών στην Βρετανία
Η καταγγελία έγινε όταν ο ιδιοκτήτης έλαβε μήνυμα μέσω της πλατφόρμας
Πάνω από 1.000 τοπικοί καλλιεργητές και κάτοικοι συνεργάστηκαν για αυτό το ρεκόρ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.