- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρετανία: Μέλος της ραπ μπάντας Kneecap κατηγορείται για τρομοκρατία
Eίχε δείξει σημαία της Χεζμπολάχ σε συναυλία
Βρετανία: Μέλος της ραπ μπάντας Kneecap κατηγορείται για τρομοκρατία
Ένα μέλος της ραπ μπάντας Kneecap κατηγορήθηκε για τρομοκρατία επειδή έδειξε μια σημαία της Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε την Τετάρτη η αστυνομία της Βρετανίας.
Ο Λίαμ Ο'Χάνα, με καλλιτεχνικό όνομα Mo Chara, έδειξε τη σημαία κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας της μπάντας στο Λονδίνο τον Νοέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Βρετανίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 27χρονος O'Hanna έδειξε τη σημαία «με τέτοιο τρόπο ή υπό τέτοιες συνθήκες που προκάλεσαν εύλογη υποψία ότι είναι υποστηρικτής μιας απαγορευμένης οργάνωσης», στην περίπτωση αυτή της Χεζμπολάχ.
Οι Kneecap έχουν επίσης δεχτεί κριτική για τα φιλοπαλαιστινιακά μηνύματα που προβάλονταν στη σκηνή του Coachella Valley Music and Arts Festival στην Καλιφόρνια αυτό το μήνα, τα οποία τελείωναν με: «Fuck Israel. Free Palestine» (Γαμώ το Ισραήλ. Ελευθερία στην Παλαιστίνη).
Ένα βίντεο κλιπ που δημοσιεύτηκε στο X από μια συναυλία το 2024 φαίνεται να δείχνει ένα μέλος του συγκροτήματος να λέει: «Ζήτω η Χαμάς, ζήτω η Χεζμπολάχ».
Οι Kneecap, των οποίων τα μέλη έχουν τα καλλιτεχνικά ονόματα Mo Chara, Móglaí Bap και DJ Próvaí, δήλωσαν ότι τα βίντεο ήταν μια εκστρατεία δυσφήμισης. «Ας είμαστε ξεκάθαροι: δεν υποστηρίζουμε και δεν έχουμε υποστηρίξει ποτέ τη Χαμάς ή τη Χεζμπολάχ», δήλωσαν στο X. «Καταδικάζουμε όλες τις επιθέσεις εναντίον αμάχων, πάντα. Δεν είναι ποτέ αποδεκτό. Το γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα, δεδομένης της ιστορίας της χώρας μας».
Οι ράπερ ζήτησαν συγγνώμη από τις οικογένειες της Jo Cox, βουλευτή του Εργατικού Κόμματος που δολοφονήθηκε με μαχαίρι το 2016, και του David Amess, βουλευτή των Συντηρητικών που δολοφονήθηκε με μαχαίρι το 2021.
Οι Kneecap, που τραγουδούν για την ιρλανδική ταυτότητα και υποστηρίζουν τον ρεπουμπλικανικό αγώνα για την ένωση της Βόρειας Ιρλανδίας, που διοικείται από τη Βρετανία, με την Ιρλανδική Δημοκρατία, πρόκειται να εμφανιστούν στο φεστιβάλ Glastonbury στην Αγγλία τον Ιούνιο.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.