- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρετανία: Μέλος της ραπ μπάντας Kneecap κατηγορείται για τρομοκρατία
Eίχε δείξει σημαία της Χεζμπολάχ σε συναυλία
Βρετανία: Μέλος της ραπ μπάντας Kneecap κατηγορείται για τρομοκρατία
Ένα μέλος της ραπ μπάντας Kneecap κατηγορήθηκε για τρομοκρατία επειδή έδειξε μια σημαία της Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε την Τετάρτη η αστυνομία της Βρετανίας.
Ο Λίαμ Ο'Χάνα, με καλλιτεχνικό όνομα Mo Chara, έδειξε τη σημαία κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας της μπάντας στο Λονδίνο τον Νοέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Βρετανίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 27χρονος O'Hanna έδειξε τη σημαία «με τέτοιο τρόπο ή υπό τέτοιες συνθήκες που προκάλεσαν εύλογη υποψία ότι είναι υποστηρικτής μιας απαγορευμένης οργάνωσης», στην περίπτωση αυτή της Χεζμπολάχ.
Οι Kneecap έχουν επίσης δεχτεί κριτική για τα φιλοπαλαιστινιακά μηνύματα που προβάλονταν στη σκηνή του Coachella Valley Music and Arts Festival στην Καλιφόρνια αυτό το μήνα, τα οποία τελείωναν με: «Fuck Israel. Free Palestine» (Γαμώ το Ισραήλ. Ελευθερία στην Παλαιστίνη).
Ένα βίντεο κλιπ που δημοσιεύτηκε στο X από μια συναυλία το 2024 φαίνεται να δείχνει ένα μέλος του συγκροτήματος να λέει: «Ζήτω η Χαμάς, ζήτω η Χεζμπολάχ».
Οι Kneecap, των οποίων τα μέλη έχουν τα καλλιτεχνικά ονόματα Mo Chara, Móglaí Bap και DJ Próvaí, δήλωσαν ότι τα βίντεο ήταν μια εκστρατεία δυσφήμισης. «Ας είμαστε ξεκάθαροι: δεν υποστηρίζουμε και δεν έχουμε υποστηρίξει ποτέ τη Χαμάς ή τη Χεζμπολάχ», δήλωσαν στο X. «Καταδικάζουμε όλες τις επιθέσεις εναντίον αμάχων, πάντα. Δεν είναι ποτέ αποδεκτό. Το γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα, δεδομένης της ιστορίας της χώρας μας».
Οι ράπερ ζήτησαν συγγνώμη από τις οικογένειες της Jo Cox, βουλευτή του Εργατικού Κόμματος που δολοφονήθηκε με μαχαίρι το 2016, και του David Amess, βουλευτή των Συντηρητικών που δολοφονήθηκε με μαχαίρι το 2021.
Οι Kneecap, που τραγουδούν για την ιρλανδική ταυτότητα και υποστηρίζουν τον ρεπουμπλικανικό αγώνα για την ένωση της Βόρειας Ιρλανδίας, που διοικείται από τη Βρετανία, με την Ιρλανδική Δημοκρατία, πρόκειται να εμφανιστούν στο φεστιβάλ Glastonbury στην Αγγλία τον Ιούνιο.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.