Κριστίνα Άπλγκεϊτ για τη μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας: Δεν βγαίνω πια από το σπίτι
Συγκλονιστική εξομολόγηση της ηθοποιού - Διαγνώστηκε το 2021
Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ αποκαλύπτει ότι δεν βγαίνει πια από το σπίτι λόγω της σκλήρυνσης κατά πλάκας - Περιγράφει τον πόνο που βιώνει ως «ανυπόφορο και μόνιμο».
Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ μοιράστηκε μία ακόμη σπαρακτική ενημέρωση για την καθημερινή μάχη που δίνει με τη σκλήρυνση κατά πλάκας.
Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ διαγνώστηκε με την αυτοάνοση νόσο το 2021, μια πάθηση που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα και καταστρέφει το προστατευτικό περίβλημα των νευρικών ινών.
Μιλώντας στο podcast Conan O'Brien Needs a Friend, η 53χρονη ηθοποιός αποκάλυψε πως πλέον δεν βγαίνει από το σπίτι. «Αν έβλεπαν οι άνθρωποι πώς είναι η καθημερινότητά μου, δεν θα άντεχαν. Κάποιες φορές ούτε εγώ μπορώ να την αντέξω», είπε δακρυσμένη.
Καταρρίπτοντας το στίγμα γύρω από τη νόσο, τόνισε: «Ο κόσμος ρωτάει “πώς το έπαθες;”, σαν να έφταιξα εγώ. Είναι το χειρότερο πράγμα που μου έχει συμβεί».
Αναφερόμενη στα πρώτα συμπτώματα, περιέγραψε πώς η μούδιασμα και ο πόνος ξεκίνησαν από τα δάχτυλα των ποδιών και προχώρησαν στα πόδια, με αφόρητους πόνους.
Η Σέλμα Μπλερ, με την οποία είχαν συνεργαστεί στην ίδια ταινία και πάσχει επίσης από MS, ήταν εκείνη που την παρότρυνε να επισκεφθεί νευρολόγο.
Σε παλιότερο επεισόδιο του podcast MeSsy, που παρουσιάζει μαζί με τη φίλη της και επίσης πάσχουσα από MS, Τζέιμι-Λιν Σίγκλερ, αποκάλυψε την ακραία ένταση του πόνου και την αδυναμία της να κρατήσει ακόμη και το κινητό της.
«Κάποιες μέρες μένω στο κρεβάτι και ουρλιάζω. Ο πόνος είναι σαν μέγγενη. Μερικές φορές νιώθω ότι το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βάλω πάνα», είπε με χιούμορ, περιγράφοντας ωστόσο την καθημερινότητα ως «οδυνηρή, άβολη και απομονωτική».
Το 2022, η Άπλγκεϊτ ανακοίνωσε πως η σειρά Dead to Me πιθανόν να είναι ο τελευταίος της ρόλος, καθώς η κατάσταση της υγείας της δεν της επιτρέπει να συνεχίσει.
(Με πληροφορίες του Hello!)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το περιστατικό αφορούσε την πτήση 803 της United Airlines και αεροσκάφος τύπου Boeing 777-200
Έκκληση του Γκουτέρες για παύση των εχθροπραξιών
Οι αφγανικές αρχές μιλούν για «ξένη επιρροή» και παραβίαση των τοπικών πολιτισμικών κανόνων
Η διάσημη παρουσιάστρια περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε
Οι ΗΠΑ θα προβούν σε «σοβαρά αντίποινα», τόνισε ο πρόεδρος της χώρας
Στην εντατική το ένα από τα θύματα
Youtuber παραδέχτηκε ότι δημιούργησε την εικόνα χρησιμοποιώντας ChatGPT
Τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζουν να εξαπολύουν σποραδικές επιθέσεις
Η επίθεση σηματοδοτεί μια προφανή παραβίαση της εκεχειρίας από το Τελ Αβίβ
Ρωσία και Ουκρανία πραγματοποιούν τακτικές ανταλλαγές αιχμαλώτων, μετά από τη ρωσική εισβολή το 2022
«Δεν ζούμε σε πόλεμο, αλλά ούτε σε ειρήνη», δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος
Στην Αυστραλία ένα νεαρό αγόρι ξεσπά για την απαγόρευση των social media σε ανήλικους
Το σχόλιο του προέδρου των ΗΠΑ μετά τη δημοσιοποίησή τους
Δεν είναι η πρώτη φορά που υποστηρίζει τον Κύπριο ευρωβουλευτή
Η φωτογραφία που προκάλεσε σάλο
Ήταν ο κακός των «Pulp Fiction» και «Μάσκας»
Η Μόσχα αντιδρά στο σχέδιο της ΕΕ - Μήνυση στη Euroclear για τα 210 δισ. ευρώ
Μειώνεται η θεραπεία του για τον καρκίνο από το νέο έτος
Η υπόθεση έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης αυστηρότητας των τοπικών αρχών απέναντι σε απείθαρχους ξένους επισκέπτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.