- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Βρέθηκε γυναίκα που είχε εξαφανιστεί 60 χρόνια λόγω ενδοοικογενειακής βίας
Έφυγε στα 20 της χρόνια
ΗΠΑ: Γυναίκα είχε εξαφανιστεί 60 χρόνια λόγω ενδοοικογενειακής βίας
Πριν από εξήντα δύο χρόνια, μια γυναίκα εξαφανίστηκε από μια μικρή πόλη στο νότιο-κεντρικό Ουισκόνσιν, αφού σύμφωνα με πληροφορίες έκανε ωτοστόπ με τη νταντά της οικογένειάς της και πήρε λεωφορείο για την Ινδιανάπολη των ΗΠΑ.
Κανείς δεν ήξερε πού πήγε ή τι της συνέβη. Όλα αυτά άλλαξαν την περασμένη εβδομάδα, όταν βρέθηκε ζωντανή και ασφαλής σε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ, χάρη στην οξυδερκή ματιά ενός βοηθού σερίφη που ανέλαβε την υπόθεση τον Φεβρουάριο.
Ο ντετέκτιβ ανακάλυψε ένα αρχείο σύλληψης εκτός πολιτείας που ταίριαζε με την περιγραφή της γυναίκας, το οποίο πυροδότησε μια σειρά από ερευνητικές κινήσεις που οδήγησαν στην εύρεσή της ζωντανής και ασφαλούς σε άλλη πολιτεία. Αποδείχθηκε ότι η γυναίκα επέλεξε να φύγει από την πόλη Reedsburg με δική της θέληση, πιθανώς λόγω ενός βίαιου συζύγου, είπε ο σερίφης.
«Είναι ευτυχισμένη, ασφαλής και προστατευμένη. Απλά ζούσε κρυφά για τόσο καιρό», είπε.
Ο σερίφης ανέλαβε την υπόθεση στα τέλη Φεβρουαρίου και, μετά την ανακάλυψη του μητρώου σύλληψης, αυτός και άλλοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν με την οικογένεια της για να δουν αν είχαν κάποια σχέση με την περιοχή. Άρχισαν επίσης να ψάχνουν στον λογαριασμό της Ancestry.com της αδελφής της, ανασύροντας αρχεία απογραφής, νεκρολογίες και άδειες γάμου από την περιοχή.
Μέσα σε περίπου δύο μήνες, βρήκαν μια διεύθυνση όπου ζούσε μια γυναίκα που, σύμφωνα με τον σερίφη, είχε πολλές ομοιότητες με την αγνοούμενη, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας γέννησης και του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης. Ο σερίφης κατάφερε να στείλει έναν βοηθό από την εν λόγω δικαιοδοσία στη διεύθυνση. Δέκα λεπτά αργότερα, η γυναίκα, που είναι πλέον 80 ετών, τηλεφώνησε στον σερίφη.
«Συνέβη τόσο γρήγορα», είπε. «Περίμενα ο βοηθός να με καλέσει και να μου πει: «Κανείς δεν απάντησε στην πόρτα». Και νόμιζα ότι ήταν ο βοηθός που με καλούσε, αλλά ήταν στην πραγματικότητα εκείνη. Και για να είμαι ειλικρινής, ήταν μια πολύ απλή συζήτηση. Μπορούσα να καταλάβω ότι είχε προφανώς τους λόγους της για να φύγει».
Αρνήθηκε να μοιραστεί τις περισσότερες πληροφορίες που έμαθε κατά τη διάρκεια της κλήσης, λέγοντας ότι ήταν ακόμα σημαντικό για την γυναίκα να μην βρεθεί. «Νομίζω ότι την συγκλόνισαν τα συναισθήματα που ένιωθε, με έναν βοηθό να εμφανίζεται στο σπίτι της και να της μιλάει για το τι συνέβη και να ξαναζήσει 62 χρόνια σε 45 λεπτά», είπε.
Ο σερίφης περιέγραψε την ανακάλυψη του χρηματοκιβωτίου της μετά από περισσότερα από έξι δεκαετίες, κάτι σχεδόν ανήκουστο. Και ενώ δεν ξέρει τι θα συμβεί στη συνέχεια όσον αφορά την επανασύνδεση της οικογένειάς της, είπε ότι είναι χαρούμενος που μπορεί να επικοινωνήσει αν το θέλει.
«Υπάρχει οικογένεια που ζει εδώ, οπότε έχει τον αριθμό μου αν θέλει να επικοινωνήσει ή αν χρειαστεί κάτι, καθώς και τους αριθμούς των μελών της οικογένειάς της εδώ», είπε. «Τελικά, αυτή έχει το πάνω χέρι».
Πηγή: AP
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν έχω την παραμικρή ανησυχία για αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μακρόν για την κρίση στη Μέση Ανατολή
«Το πρόβλημά μας είναι οι πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Προειδοποιήσεις για αυξημένη απειλή επιθέσεων, κυβερνοεπιθέσεων και ριζοσπαστικοποίησης
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν σκοτώθηκε το προηγούμενο Σάββατο μετά από βομβαρδισμό
Η κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο – Στα τέλη Σεπτεμβρίου πιθανό το δημοψήφισμα για τις συνομιλίες με ΕΕ
Το υψηλό κόστος των Patriot οδηγεί ΗΠΑ και χώρες του Κόλπου σε ουκρανικά anti-drones χαμηλού κόστους
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου προαναγγέλλει «και άλλες εκπλήξεις» για την Τεχεράνη
Ο Τραμπ επιτίθεται στον Χέρτζογκ και ζητά άμεση χάρη στον Νετανιάχου - Το Ισραήλ επικαλείται το κράτος δικαίου
Στη θέση της ο γερουσιαστής Μαρκγουέιν Μάλιν από την Οκλαχόμα
Απομακρύνθηκε βίαια από φρουρούς ενώ φώναζε συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης σε ακρόαση της Γερουσίας
Η κρατική τηλεόραση δεν έδωσε καμία άλλη διευκρίνιση
«Να μπει τέλος στις επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος
«Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια», δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Δεν σκοπεύουμε να κλείσουμε προς το παρόν τα Στενά του Ορμούζ», διαβεβαιώνει ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Βαλλιστικός πύραυλος έπληξε εγκατάσταση στο Μααμίρ με περιορισμένες ζημιές, χωρίς ανθρώπινες απώλειες
«Ο γιος του Χαμενεΐ είναι απαράδεκτος», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Πολύ σύντομα η Νταχίγια θα μοιάζει με το Χαν Γιουνές» έγραψε ο Μπεζαλέλ Σμότριτς
Υπόσχεση για αμερικανική στήριξη σε πιθανή εξέγερση
«Φρικτή και επικίνδυνη ιδέα», απαντούν οι Ρεπουμπλικανοί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.