- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισραήλ: Εκκενώσεις περιοχών και ανάπτυξη στρατού καθώς πυρκαγιές μαίνονται γύρω από την Ιερουσαλήμ
«Βρισκόμαστε σε κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
Οι πυρκαγιές εξαπλώθηκαν γρήγορα σε δασώδεις περιοχές, με αποτέλεσμα την εκκένωση τουλάχιστον πέντε κοινοτήτων
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ισραέλ Κατς έδωσε εντολή στον στρατό να αναπτύξει δυνάμεις για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εξαπλώνονται ραγδαία δυτικά της Ιερουσαλήμ, στην ίδια περιοχή που επλήγη την προηγούμενη εβδομάδα από φωτιές.
Η αστυνομία του Ισραήλ διέκοψε την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Ιερουσαλήμ με το Τελ Αβίβ και εκκένωσε κοινότητες κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου.
Περιοχές περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά της Ιερουσαλήμ εκκενώθηκαν, μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα οποία δείχνουν πλάνα με πυροσβέστες να μάχονται με τις φλόγες.
«Βρισκόμαστε σε κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης και όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις πρέπει να κινητοποιηθούν για να σωθούν ζωές και να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές», δήλωσε ο Κατς σε ανακοίνωσή του.
Λόγω καιρικών συνθηκών, η υπουργός Μίρι Ρεγκέβ ανακοίνωσε την ακύρωση της κύριας εκδήλωσης για την Ημέρα Ανεξαρτησίας που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ στην Ιερουσαλήμ.
Με υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους, οι πυρκαγιές εξαπλώθηκαν γρήγορα σε δασώδεις περιοχές, με αποτέλεσμα την εκκένωση τουλάχιστον πέντε κοινοτήτων, τόνισε η αστυνομία.
«Ασθενοφόρα, ιατρικές ομάδες και οχήματα έκτακτης ανάγκης παρέχουν ιατρική υποστήριξη σε επιχειρήσεις πυρόσβεσης κοντά στο Νεβέ Σαλόμ και την Εσταόλ», τόνισε η υπηρεσία πρώτων βοηθειών Magen David Adom (MDA), προσθέτοντας ότι δεν έχουν αναφερθεί θύματα.
Ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, ο οποίος επιβλέπει την πυροσβεστική υπηρεσία, ανακοίνωσε ότι επισκέφθηκε τοποθεσίες που πλήττονται από τις πυρκαγιές.
Την περασμένη εβδομάδα, καθώς πυρκαγιές στην ίδια περιοχή πλησίαζαν την Ιερουσαλήμ, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει βοήθεια από το εξωτερικό προτού οι πυρκαγιές τεθούν τελικά υπό έλεγχο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν έχω την παραμικρή ανησυχία για αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μακρόν για την κρίση στη Μέση Ανατολή
«Το πρόβλημά μας είναι οι πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Προειδοποιήσεις για αυξημένη απειλή επιθέσεων, κυβερνοεπιθέσεων και ριζοσπαστικοποίησης
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν σκοτώθηκε το προηγούμενο Σάββατο μετά από βομβαρδισμό
Η κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο – Στα τέλη Σεπτεμβρίου πιθανό το δημοψήφισμα για τις συνομιλίες με ΕΕ
Το υψηλό κόστος των Patriot οδηγεί ΗΠΑ και χώρες του Κόλπου σε ουκρανικά anti-drones χαμηλού κόστους
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου προαναγγέλλει «και άλλες εκπλήξεις» για την Τεχεράνη
Ο Τραμπ επιτίθεται στον Χέρτζογκ και ζητά άμεση χάρη στον Νετανιάχου - Το Ισραήλ επικαλείται το κράτος δικαίου
Στη θέση της ο γερουσιαστής Μαρκγουέιν Μάλιν από την Οκλαχόμα
Απομακρύνθηκε βίαια από φρουρούς ενώ φώναζε συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης σε ακρόαση της Γερουσίας
Η κρατική τηλεόραση δεν έδωσε καμία άλλη διευκρίνιση
«Να μπει τέλος στις επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος
«Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια», δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Δεν σκοπεύουμε να κλείσουμε προς το παρόν τα Στενά του Ορμούζ», διαβεβαιώνει ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Βαλλιστικός πύραυλος έπληξε εγκατάσταση στο Μααμίρ με περιορισμένες ζημιές, χωρίς ανθρώπινες απώλειες
«Ο γιος του Χαμενεΐ είναι απαράδεκτος», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Πολύ σύντομα η Νταχίγια θα μοιάζει με το Χαν Γιουνές» έγραψε ο Μπεζαλέλ Σμότριτς
Υπόσχεση για αμερικανική στήριξη σε πιθανή εξέγερση
«Φρικτή και επικίνδυνη ιδέα», απαντούν οι Ρεπουμπλικανοί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.