- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Προειδοποίηση Ζελένσκι: Η Ρωσία ετοιμάζει κάτι στη Λευκορωσία με πρόσχημα τις στρατιωτικές ασκήσεις
Ανησυχία Κιέβου για τα ρωσικά σχέδια - Νέες απειλές Μεντβέντεφ
Ουκρανία : Ο Ζελένσκι υποψιάζεται ότι η Ρωσία «ετοιμάζει κάτι» στην Λευκορωσία
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε ότι η Ρωσία ετοιμάζει κάτι στη Λευκορωσία το καλοκαίρι, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Λευκορωσία.
«Αυτό το καλοκαίρι η Ρωσία ετοιμάζει κάτι εκεί, υπό το πρόσχημα των στρατιωτικών γυμνασίων», δήλωσε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής στη Βαρσοβία, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ή αποδείξεις που να στηρίζουν την τοποθέτησή του.
Η Ρωσία και η Λευκορωσία έχουν ανακοινώσει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις για τον Σεπτέμβριο.
Σημειώνεται ότι οι τελευταίες δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου απηχούν τις όλο και αυξανόμενες φωνές που κάνουν λόγο για ενίσχυση της ρωσικής επιθετικότητας.
Το κλίμα έρχεται να πυροδοτήσουν νέες απειλές που εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος είπε ότι τα νεότερα μέλη του ΝΑΤΟ αποτελούν πλέον δυνητικούς στόχους για τη Μόσχα και διατρέχουν κίνδυνο «πιθανών επιθέσεων εκδίκησης» με χρήση πυρηνικών όπλων σε περίπτωση σύγκρουσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων TASS.
Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι ένα από τα πιο «ένθερμα αντιδυτικά γεράκια της Ρωσίας», φαίνεται να αναφέρεται στη Σουηδία και τη Φινλανδία, τις δύο τελευταίες χώρες που εντάχθηκαν στη δυτική στρατιωτική συμμαχία.
Η απάντηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη δυτική αρχή της «ειρήνης μέσω της δύναμης» μπορεί να είναι μόνο «ειρήνη μέσω του φόβου», αφού «ο φόβος εξακολουθεί να λειτουργεί», είπε ο Μεντβέντεφ. Ο Τραμπ ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρώπη και το ίδιο το Κίεβο φέρουν ευθύνη για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, είπε.
Η «ειδική επιχείρηση» (Πόλεμος στην Ουκρανία) πρέπει να ολοκληρωθεί με νίκη για τη Ρωσική Ομοσπονδία και το καθεστώς του Κιέβου πρέπει να καταστραφεί, διεμήνυσε ο Μεντβέντεφ.
Ενώ η ειδική επιχείρηση συνεχίζεται, ο νόμιμος στόχος της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν είναι μόνο οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και οι ξένοι μισθοφόροι, ξεκαθάρισε ο Ρώσος αξιωματούχος.
Το «αγγλοσαξονικό πλήθος» ευθύνεται για την τρέχουσα κρίση στον κόσμο και η Ρωσία, εμπιστευόμενη σε αυτό, ήταν κοντόφθαλμη για μεγάλο χρονικό διάστημα, τόνισε.
Ο Μεντβέντεφ πρότεινε τη δημιουργία ενός διεθνούς δικαστηρίου μετά το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, τη «Νυρεμβέργη 2.0», αναφορά στη δίκη κατά των υψηλόβαθμων αξιωματούχων των Ναζί.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.