Μασκ προς σύμβουλο Τραμπ με φόντο τους δασμούς: Είναι πιο χαζός και από ένα σακί με τούβλα
Ο ιδιοκτήτης της Tesla επιτέθηκε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά του Πίτερ Ναβάρο
«Ο Έλον δεν είναι κατασκευαστής αυτοκινήτων. Είναι συναρμολογητής αυτοκινήτων», δήλωσε ο σύμβουλος του Τραμπ
Ο Έλον Μασκ επιτέθηκε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά του Πίτερ Ναβάρο, του συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ για το εμπόριο.
Οι δυο τους έχουν ανταλλάξει αρκετά tweets διαφωνώντας σε σειρά από ζητήματα που αφορούν και τους δασμούς, με τον Ναβάρο να αναφέρει σε τηλεοπτικό του σχόλιο πως η στροφή σε πιο επιθετικά εμπορικά μέτρα με σκοπό την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής είναι κάτι το θετικό. Μάλιστα, χρησιμοποίησε και την Tesla του για να θέσει ένα παράδειγμα, ωστόσο εκεί μίλησε υποτιμητικά για τον Έλον Μασκ.
Μιλώντας στο CNBC, δήλωσε ότι η κριτική που του είχε κάνει ο Μασκ για τη στάση του στους δασμούς «δεν ήταν έκπληξη». Αποκάλεσε, ωστόσο, τον Μασκ «συναρμολογητή αυτοκινήτων», που χρησιμοποιεί εξαρτήματα από άλλες χώρες.
«Όταν πρόκειται για δασμούς και εμπόριο, όλοι καταλαβαίνουμε στον Λευκό Οίκο -και ο αμερικανικός λαός καταλαβαίνει- ότι ο Έλον δεν είναι κατασκευαστής αυτοκινήτων. Είναι συναρμολογητής αυτοκινήτων. Είναι άνθρωπος των αυτοκινήτων. Αυτό κάνει, και θέλει τα φτηνά εξαρτήματα από το εξωτερικό», σχολίασε.
Αυτό δεν έμεινε αναπάντητο από τον Μασκ. Αρχικά, στο βίντεο με τη δήλωση του Ναβάρο έβαλε υποσημείωση πως η Tesla παράγει ήδη (το «ήδη» μάλιστα με… κεφαλαία) μπαταρίες, ανταλλακτικά και άλλα σε Τέξας και Νεβάδα, κατηγορώντας ουσιαστικά τον σύμβουλο του Τραμπ για παραπληροφόρηση.
Στη συνέχεια ακολούθησε και ένα προσωπικό tweet, στο οποίο μίλησε εντελώς υποτιμητικά για τον σύμβουλο εμπορίου. «Η Tesla έχει τα περισσότερα αυτοκίνητα αμερικανικής κατασκευής. Ο Ναβάρο είναι πιο χαζός από ένα τσουβάλι τούβλα», έγραψε ο Μασκ.
Tesla has the most American-made cars. Navarro is dumber than a sack of bricks. @IfindRetards @RealPNavarro https://t.co/gECgtZt5Sc
— Elon Musk (@elonmusk) April 8, 2025
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το περιστατικό αφορούσε την πτήση 803 της United Airlines και αεροσκάφος τύπου Boeing 777-200
Έκκληση του Γκουτέρες για παύση των εχθροπραξιών
Οι αφγανικές αρχές μιλούν για «ξένη επιρροή» και παραβίαση των τοπικών πολιτισμικών κανόνων
Η διάσημη παρουσιάστρια περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε
Οι ΗΠΑ θα προβούν σε «σοβαρά αντίποινα», τόνισε ο πρόεδρος της χώρας
Στην εντατική το ένα από τα θύματα
Youtuber παραδέχτηκε ότι δημιούργησε την εικόνα χρησιμοποιώντας ChatGPT
Τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζουν να εξαπολύουν σποραδικές επιθέσεις
Η επίθεση σηματοδοτεί μια προφανή παραβίαση της εκεχειρίας από το Τελ Αβίβ
Ρωσία και Ουκρανία πραγματοποιούν τακτικές ανταλλαγές αιχμαλώτων, μετά από τη ρωσική εισβολή το 2022
«Δεν ζούμε σε πόλεμο, αλλά ούτε σε ειρήνη», δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος
Στην Αυστραλία ένα νεαρό αγόρι ξεσπά για την απαγόρευση των social media σε ανήλικους
Το σχόλιο του προέδρου των ΗΠΑ μετά τη δημοσιοποίησή τους
Δεν είναι η πρώτη φορά που υποστηρίζει τον Κύπριο ευρωβουλευτή
Η φωτογραφία που προκάλεσε σάλο
Ήταν ο κακός των «Pulp Fiction» και «Μάσκας»
Η Μόσχα αντιδρά στο σχέδιο της ΕΕ - Μήνυση στη Euroclear για τα 210 δισ. ευρώ
Μειώνεται η θεραπεία του για τον καρκίνο από το νέο έτος
Η υπόθεση έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης αυστηρότητας των τοπικών αρχών απέναντι σε απείθαρχους ξένους επισκέπτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.