- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ο Τεντ Κρουζ προειδοποιεί για «λουτρό αίματος» στις ενδιάμεσες εκλογές λόγω των δασμών Τραμπ
Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Τέξας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ προειδοποιεί πως οι δασμοί Τραμπ μπορεί να φέρουν ύφεση και εκλογικό «λουτρό αίματος» για τους Ρεπουμπλικανούς το 2026.
Ο Τεντ Κρουζ, γερουσιαστής του Τέξας, προειδοποίησε ότι οι δασμοί του Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να προκαλέσουν ύφεση και να οδηγήσουν σε εκλογική καταστροφή το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στις ενδιάμεσες εκλογές του 2026.
Στο προσωπικό του podcast Verdict, o Tεντ Κρουζ χαρακτήρισε πιθανό ένα «πολιτικό λουτρό αίματος», αν οι δασμοί παραμείνουν και προκαλέσουν παγκόσμια αντίποινα.
Ο Κρουζ τόνισε ότι μια εμπορική σύγκρουση θα μπορούσε να καταστρέψει αμερικανικές θέσεις εργασίας και να προκαλέσει σημαντική οικονομική ζημιά στις ΗΠΑ. Αν και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει επιτυχία, σημείωσε πως η δική του εκδοχή επιτυχίας διαφέρει από εκείνη του Λευκού Οίκου: «Επιτυχία είναι η δραστική μείωση των δασμών, εντός και εκτός ΗΠΑ».
Αντίδραση και από το Κογκρέσο: Δικομματική πρόταση νόμου
Η ανησυχία δεν περιορίζεται μόνο στον Κρουζ. Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τσακ Γκράσλεϊ από την Αϊόβα κατέθεσε δικομματικό νομοσχέδιο για να ανακτήσει το Κογκρέσο τον έλεγχο της εμπορικής πολιτικής, με συνυπογραφή από τη Δημοκρατική γερουσιαστή Μαρία Κάντγουελ. Αν και το νομοσχέδιο θεωρείται κυρίως συμβολικό, δείχνει την αυξανόμενη ένταση στο Ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο.
Άλλοι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές όπως οι Λίζα Μερκάουσκι, Μιτς Μακόνελ, Τζέρι Μοράν και Τομ Τίλις έχουν επίσης στηρίξει την πρωτοβουλία. Η πρόταση ήρθε μετά από απώλεια 5,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στη χρηματιστηριακή αγορά σε δύο ημέρες, αλλά και εκλογικές αποτυχίες Ρεπουμπλικανών σε πρόσφατες τοπικές εκλογές.
Ο κίνδυνος για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα
Ο Κρουζ επανέλαβε πως αν η οικονομία υποφέρει, οι ψηφοφόροι τιμωρούν το κόμμα που είναι στην εξουσία. Προειδοποίησε ότι αν οι δασμοί παραμείνουν και οδηγήσουν σε ευρεία ανταπόδοση από άλλες χώρες, η ζημιά θα είναι «τεράστια».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην απώλεια στήριξης σε Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους, με ενδεικτικές αποτυχίες σε δύο εκλογικές περιφέρειες στη Φλόριντα και την ήττα σε μια σημαντική εκλογική αναμέτρηση για το Ανώτατο Δικαστήριο του Ουισκόνσιν, παρά τη στήριξη από τον Έλον Μασκ.
Ολοκληρώνοντας, ο Κρουζ εξέφρασε την επιθυμία να πετύχει η πολιτική, αλλά με όρους που εξυπηρετούν τον Αμερικανό εργαζόμενο, την ανάπτυξη και την ευημερία.
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η «Μπίμπι» έδινε εδώ και χρόνια μάχη με μία σοβαρή μορφή καρκίνου
Πλειοψηφία κρατών-μελών ενέκρινε τη συμφωνία ΕΕ–Mercosur, με την υπογραφή να έρχεται στην Ασουνσιόν
Η NASA δεν αποκάλυψε ποιο μέλος του πληρώματος αντιμετωπίζει το πρόβλημα υγείας
«δέκα χρόνια χωρίς εσένα φαίνονται σαν μία ημέρα»
Ο ηθοποιός φέρεται να απείλησε οδηγό κατά τη διάρκεια νυχτερινής διαδρομής στο Λος Άντζελες
Χιλιάδες κάτοικοι έμειναν χωρίς ρεύμα
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
«Δεν υπάρχει σχέδιο για απαγχονισμούς – Έχουμε τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης», λέει ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης
Άκαρπη η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών
Βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2003
406 πολιτικοί κρατούμενοι έχουν απελευθερωθεί το τελευταίο διάστημα
Tι αναφέρει η Ιρανή ακτιβίστρια
Ο 82χρονος τραγουδιστής κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και καταναγκαστική εργασία
Είναι η τέταρτη πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αμερικανοί και Βρετανοί εκκενώνουν βάσεις από τη γύρω περιοχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.