Πώς λειτουργούσε το δίκτυο παιδόφιλων μέσω της πλατφόρμας Kidflix
Φοιτητής από την Πάτρα μεταξύ των συλληφθέντων για το διεθνές κύκλωμα
Πώς λειτουργούσε το δίκτυο παιδόφιλων μέσω της πλατφόρμας Kidflix - Φοιτητής από την Πάτρα μεταξύ των συλληφθέντων
Μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες παιδεραστών στον κόσμο, που λειτουργούσε στο σκοτεινό διαδίκτυο, με την ονομασία Kidflix, έκλεισε, έπειτα από διεθνή επιχείρηση, στην οποία συμμετείχε και η χώρας μας, μέσω της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Συνολικά συνελήφθησαν 79 άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκε και 26χρονος φοιτητής από την Πάτρα, στο σπίτι του οποίου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πέντε σκληροί δίσκοι.
Ένα παγκόσμιο δίκτυο παιδόφιλων, κρυμμένων πίσω από την ανωνυμία, στο σκοτεινό διαδίκτυο, σε πάνω από 35 χώρες, με σχεδόν 2 εκατομμύρια χρήστες. Η διεθνής επιχείρηση της Europol έβαλε τέλος στη λειτουργία της πλατφόρμας Kidflix που ανέβαζε βίντεο με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.
Ένας εγκληματίας του κυβερνοχώρου δημιουργήσε το Kidflix το 2021. Γρήγορα έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες μεταξύ των παιδόφιλων.
Ο Μάρκους Τζονστοουν, δικηγόρος για σεξουαλικά αδικήματα ανέφερε:
«Είχε πάνω από 1,8 εκατομμύρια τακτικούς χρήστες αυτά τα τρία χρόνια που λειτουργούσε. Αποτελεί ουσιαστικά μία οργάνωση διαδικτυακού εγκλήματος και είναι ένας γρήγορα αναπτυσσόμενος χώρος εγκλήματος».
Οι αρχές υπολογίζουν ότι ανέβηκαν και κοινοποιήθηκαν 91.000 βίντεο κακοποίηση παιδιών. Κατά μέσο όσο κάθε ώρα ανέβαιναν 3,5 νέα βίντεο.
Κατά την διάρκεια της διεθνούς επιχείρησης, που κράτησε από τις 10 έως τις 23 Μαρτίου 2025 και ήταν μια από τις μεγαλύτερες, με την συμμετοχή 38χωρών υπό τον συντονισμό της Europol, ταυτοποιήθηκαν 1.393 χρήστες, κατασχέθηκαν περισσότερες από 3000 ηλεκτρονικές συσκευές και διασώθηκαν 39 ανήλικα θύματα.
Οι χρήστες έκαναν προεπισκόπηση του περιεχομένου και επέλεγαν την ποιότητα με βάση το αντίτιμο. Εκδόσεις υψηλότερης ποιότητας ξεκλείδωναν με πολύ μεγάλα ποσά, που πληρώνονταν με κρυπτονομίσματα.
Σύμφωνα με την Europol, από τον Απρίλιο του 2022 έως και τον Μάρτιο του 2025, συνδέθηκαν παγκοσμίως 1,8 εκατομμύρια χρήστες.
Φοιτητής από την Πάτρα μεταξύ των συλληφθέντων
Κάποιοι από αυτούς, που έχουν συλληφθεί όχι μόνο ανέβασαν και παρακολούθησαν βίντεο αλλά κακοποίησαν και οι ίδιοι παιδιά.
Τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντόπισαν ανάμεσα στους χρήστες της πλατφόρμας και έναν 26χρονο φοιτητή πληροφορικής, που φέρεται να είχε προχωρήσει σε συναλλαγή με ποσό 10 ευρώ μέσω κρυπτνομισμάτων.
Η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε μιλώντας στο ΕΡΤΝews:
«Φυσικά σε αυτές τις περιπτώσεις κατάσχονται όλα τα ψηφιακά πειστήρια και εξετάζονται ενδελεχώς στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών».
Η έρευνα κατέληξε στον εντοπισμό σχεδόν 1.400 υπόπτων παγκοσμίως.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα εξαλείψουμε τις απειλές»
Το πυρηνικό πρόγραμμα, οι βαλλιστικοί πύραυλοι και τα περιφερειακά δίκτυα επιρροής
Τι αναφέρουν κάτοικοι στο Ιράν
«Σε συνεργασία με τις ΗΠΑ η επίθεση» λέει ισραηλινός αξιωματούχος
Γνωστός για τη μεγάλη επιτυχία του «Breaking Up Is Hard to Do»
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Κρίστερσον: Όχι μόνιμη ανάπτυξη εν καιρώ ειρήνης, όμως όλα αλλάζουν στον πόλεμο
Το Ιράν δεν μπορεί να έχει πυρηνικά, επανέλαβε
Το όνομα και φωτογραφίες του 79χρονου εμφανίζονται επανειλημμένα σε ντοκουμέντα που σχετίζονται με τις έρευνες
Όλες οι χώρες που εγκαταλείπουν τη Μέση Ανατολή
Είναι η πρώτη φορά που ο ΔΟΑΕ αναφέρει συγκεκριμένη τοποθεσία που έχει αποθηκευτεί ουράνιο εμπλουτισμένο σε ποσοστό έως και 60%
Σοκαριστικές μαρτυρίες επιβατών μετά τη σύγκρουση του οχήματος σε κτήριο
Σφοδρές αντιδράσεις από τους πελάτες για τις ψεύτικες προσωπικές αναφορές
Απρόβλεπτη επίθεση στο κέντρο της πόλης προκάλεσε πανικό σε ανυποψίαστο περαστικό
Ιστορική απόφαση για τη στήριξη γυναικών από χώρες με αυστηρούς περιορισμούς
Ο Μακρόν καταγγέλλει μονομερή εφαρμογή της συμφωνίας
Αντιδράσεις στην Ουάσινγκτον για την απόκρυψη φακέλων που περιγράφουν περιστατικά της δεκαετίας του '80
Τα «happy fat water» και η δημοσιονομική ανάσα που εξετάζεται
Η ανάρτησή της στο TikTok και το περιστατικό σε αεροπλάνο
«Αποφάσισα να αντισταθώ σε έναν νταή»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.