O Όλιβερ Στόουν βλέπει εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών στη δολοφονία Κένεντι
Κλήθηκε να καταθέσει στο Κογκρέσο ο διάσημος σκηνοθέτης του «JFK»
Ο σκηνοθέτης του «JFK» θεωρεί ότι ο Κένεντι δεν δολοφονήθηκε από έναν μόνο δράστη, αλλά ότι εμπλέκονται αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν θα καταθέσει αύριο Τρίτη σε ακρόαση της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία εξετάζει χιλιάδες σελίδες εγγράφων που σχετίζονται με τη δολοφονία του προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι το 1963 και δόθηκαν στη δημοσιότητα με εντολή του Ντόναλντ Τραμπ.
Η ταινία «JFK» του Όλιβερ Στόουν (1991) με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Κόστνερ, επικρίθηκε από ιστορικούς για το ότι άφηνε να εννοηθεί ότι ο θάνατος του προέδρου Κένεντι ήταν αποτέλεσμα συνωμοσιών.
Λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο, ο Τραμπ υπέγραψε προεδρικό διάταγμα με το οποίο έδωσε εντολή στις εθνικές μυστικές υπηρεσίες και σε άλλους αξιωματούχους να καταρτίσουν γρήγορα ένα σχέδιο για την πλήρη και ολοκληρωμένη δημοσιοποίηση όλων των αρχείων που σχετίζονται με τη δολοφονία του προέδρου Κένεντι.
Η συλλογή των αρχείων για τη δολοφονία Κένεντι περιλαμβάνει περισσότερες από 6 εκατ. σελίδες, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είχε αποχαρακτηριστεί και δημοσιοποιηθεί πριν από τη διαταγή του Τραμπ.
Η δολοφονία του Κένεντι έχει αποδοθεί στον μοναχικό εκτελεστή Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ. Ωστόσο ο Στόουν δηλώνει ότι ο Κένεντι δεν σκοτώθηκε από έναν μόνο δολοφόνο και πιστεύει ότι εμπλέκονται ορισμένα πρόσωπα από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.
Όπως σημειώνει ο Guardian, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και άλλοι ομοσπονδιακοί κυβερνητικοί φορείς επιβεβαίωσαν από τη δεκαετία του '60 ως σήμερα το συμπέρασμα ότι ο Όσβαλντ έδρασε μόνος του. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πολλοί Αμερικανοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα συνωμοσίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Επιτροπή έχει διευκρινίσει πως το βραβείο δεν είναι μεταβιβάσιμο.
Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της Γαλλίας
H ακτογραμμή έχει υποχωρήσει δραματικά
Όλοι τους φέρεται να παραδέχτηκαν, χωρίς αντιρρήσεις, όσα τους καταλογίζονται
«'Ολες οι επιλογές» παραμένουν στο τραπέζι της αμερικανικής πλευράς
Ο 24χρονος είχε αποφύγει να εμφανιστεί στο δικαστήριο για περίπου έναν χρόνο
Μέσω διπλωματίας επιχειρούν οι ΗΠΑ να σταματήσουν την καταστολή των διαδηλωτών
Αντιμέτωπος με 20ετή φυλάκιση για επίθεση στην κόρη του προπονητή του
Κοινή συνέντευξη Τύπου με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Όλα ξεκίνησαν όταν πρόφερε λανθασμένα το όνομα του πρωθυπουργού της Αλβανίας
Η Διεθνής Ομοσπονδία εκφράζει θλίψη και ζητά προστασία των εθελοντών εν μέσω γενικευμένων ταραχών
Λόγω των ρωσικών επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές
Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη για την εμφάνιση του ματιού του, χαρακτηρίζοντάς το ως ακίνδυνο
Πρόκειται για το έκτο πλοίο που μπαίνει στο στόχαστρο του Τραμπ
O πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών
Σύμφωνα με επίσημη αναφορά των ελβετικών αρχών για την φονική φωτιά
Φόβοι για διατάραξη της ροής πετρελαίου μέσω του Στενού του Ομάν
Ένα αρκτικό έδαφος με πληθυσμό μόλις 57.000 κατοίκους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.