- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νετανιάχου προς Χαμάς: Παραδώστε τα όπλα και θα αφήσουμε τους αρχηγούς σας να φύγουν από τη Γάζα
«Η αυξημένη στρατιωτική πίεση αποδίδει», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
«Το Ισραήλ απαιτεί να παραδώσει η Χαμάς τα όπλα», ανέφερε ο Νετανιάχου σε βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύτηκε να αυξήσει την πίεση στη Χαμάς συνεχίζοντας ταυτόχρονα τις διαπραγματεύσεις για να διασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων και εργαζόμενος για την εφαρμογή του σχεδίου «εθελοντικής μετανάστευσης» του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Συγκεκριμένα, ο Νετανιάχου είπε ότι το υπουργικό του συμβούλιο συμφώνησε για αύξηση της πίεσης στη Χαμάς, η οποία λέει ότι έχει συμφωνήσει σε πρόταση για εκεχειρία από τις διαμεσολαβήτριες χώρες Αίγυπτο και Κατάρ.
Ο ίδιος απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι το Ισραήλ, το οποίο έχει αρχίσει εκ νέου τον βομβαρδισμό της Γάζας μετά από δύο μήνες εκεχειρίας και έχει στείλει στρατεύματα πίσω στον παλαιστινιακό θύλακα, δεν διαπραγματεύεται και είπε ότι «αυτό το κάνουμε υπό πυρά και επομένως είναι και αποτελεσματικό».
«Το Ισραήλ απαιτεί να παραδώσει η Χαμάς τα όπλα», ανέφερε ο Νετανιάχου σε βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, σημειώνοντας ότι θα επιτραπεί στους αρχηγούς της να φύγουν από τη Γάζα.
Prime Minister Benjamin Netanyahu, at the start of the Government meeting:
— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) March 30, 2025
"This morning, I am going to going to discuss the three H's: First of all Hamas, then Hezbollah and then the Houthis.
Full remarks >>https://t.co/wGoEVLHPCD pic.twitter.com/RSToIk6PSa
Πάντως, ο ίδιος δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς στο πόσο χρόνο θα παραμείνουν στον θύλακα τα ισραηλινά στρατεύματα ωστόσο επανέλαβε ότι η Χαμάς θα πρέπει να καταστραφεί στρατιωτικά και πολιτικά.
Η αυξημένη στρατιωτική πίεση του Ισραήλ στη Χαμάς στη Γάζα «αποδίδει», είπε ακόμα ο Νετανιάχου. «Θα εγγυηθούμε τη γενική ασφάλεια στη Λωρίδα της Γάζας και θα επιτρέψουμε την εφαρμογή του σχεδίου Τραμπ, του σχεδίου εθελοντικής μετανάστευσης . Αυτό είναι το σχέδιο, δεν το κρύβουμε, είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε ανά πάσα στιγμή», ανέφερε.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε αρχικά την μετεγκατάσταση ολόκληρου του πληθυσμού των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας σε χώρες, περιλαμβανομένης της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, και την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας σε θέρετρο αμερικανικής ιδιοκτησίας.
Όμως, καμία χώρα δεν συμφώνησε να δεχτεί τον πληθυσμό και το Ισραήλ έχει δηλώσει, από τότε, ότι όποιες μετακινήσεις Παλαιστινίων θα είναι εθελοντικές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διευρύνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή
Πώς στήθηκε η επιχείρηση εξόντωσης του Χαμενεΐ
Και η Γερμανία αναμένεται να στείλει φρεγάτα - Θετικός ο Μερτς
Αν δεν ανοίξει ο εναέριος χώρος δεν μπορεί να γίνει μεταφορά τους
Πρόκειται για την πρώτη φορά που σύζυγος ηγέτη κράτους προεδρεύει σε τέτοια συνεδρίαση
Ο θάνατος του Χαμενεΐ αναζωπύρωσε στη Μόσχα μνήμες από την πτώση του Μουαμάρ Καντάφι το 2011
Η πολύωρη κατάθεση του ζεύγους Κλίντον και τα όσα είπαν για την υπόθεση Έπσταϊν
«Θα εκδικηθούμε την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία του Ριάντ», λέει ο Τραμπ
Η επίθεση των ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν ανοίγει την «πύλη προς την ειρήνη», υποστήριξε
Πρόκειται για την πιο σαφή και σκληρή διατύπωση μέχρι στιγμής
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να δοκιμάσει μια οικονομία που οικοδομήθηκε μεθοδικά επί δεκαετίες
Η ανάλυση βασίστηκε σε ψηφιακά ίχνη χρήσης ιστοσελίδων και εφαρμογών
Έρχεται κλιμάκωση σε Λίβανο, Υεμένη και Ιράκ με το φόβο γενικευμένης σύγκρουσης
Δεν εμφανίστηκε λόγω προβλημάτων υγείας - Αντιμέτωπος με ποινή έως 20 ετών
Η επιχείρηση κατέληξε σε αιματηρή συμπλοκή
Σε περίπτωση που αυτό είναι ασφαλές πρέπει να εγκαταλείψουν το Ιράν τώρα μέσω ξηράς
Ο Μάικλ Φίλιπς δηλώνει ότι πάσχει από μικροφαλλία και μιλά ανοιχτά κατά του body shaming
Μετά το περιστατικό παρήγγειλε χάπι αντισύλληψης
Το σχέδιο αφορά κυρίως εποχικούς εργαζομένους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.