- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πάνω από 1 εκατ. προσωπικές φωτογραφίες χρηστών dating apps διέρρευσαν στο διαδίκτυο
Ευάλωτες σε χάκερ και εκβιαστές φωτογραφίες που εστάλησαν και σε προσωπικά μηνύματα
Πάνω από 1 εκατ. προσωπικές φωτογραφίες χρηστών από dating apps διέρρευσαν στο διαδίκτυο - Ευάλωτες σε χάκερ και εκβιαστές φωτογραφίες που εστάλησαν και σε προσωπικά μηνύματα
Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο προσωπικές φωτογραφίες χρηστών εφαρμογών γνωριμιών έχουν διαρρεύσει online, καθώς αυτές αποθηκεύονται στο διαδίκτυο χωρίς να προστατευτούν με κωδικό πρόσβασης, γεγονός που τις καθιστά ευάλωτες σε χάκερ και εκβιαστές.
Σύμφωνα με το BBC, όποιος είχε τον σύνδεσμο μπορούσε να δει τις ιδιωτικές φωτογραφίες από πέντε πλατφόρμες γνωριμιών που αναπτύχθηκαν από το MAD Mobile, όπως οι ιστότοποι BDSM People και Chica, αλλά και οι εφαρμογές LGBT Pink, Brish και Translove. Ήδη από τον Ιανουάριο είχαν γίνει αναφορές για κενά ασφαλείας της MAD Mobile, η οποία δεν είχε λάβει μέχρι την Παρασκευή (28.3) μέτρα προστασίας. Η εταιρεία το διόρθωσε, αλλά δεν εξήγησε πώς τελικά δεν μπόρεσε να προστατεύσει τις προσωπικές φωτογραφίες των χρηστών.
Ο Aras Nazarovas από το Cybernews ειδοποίησε αρχικά την εταιρεία για το κενό ασφαλείας αφού βρήκε στον διαδικτυακό χώρο αποθήκευσης που χρησιμοποιούν οι εφαρμογές προσωπικές φωτογραφίες χρηστών, αναλύοντας τον κώδικα που τροφοδοτεί τις υπηρεσίες. Ο ίδιος δήλωσε σοκαρισμένος που μπορούσε να έχει πρόσβαση στις μη κρυπτογραφημένες και απροστάτευτες φωτογραφίες χωρίς κωδικό πρόσβασης. «Η πρώτη εφαρμογή που ερεύνησα ήταν το BDSM People και η πρώτη εικόνα στον φάκελο ήταν ένας γυμνός άνδρας γύρω στα τριάντα. Μόλις το είδα κατάλαβα ότι αυτός ο φάκελος δεν έπρεπε να είναι δημόσιος». Οι εικόνες δεν περιορίζονταν σε εκείνες από τα προφίλ, αλλά περιλάμβαναν φωτογραφίες που είχαν σταλεί ιδιωτικά σε μηνύματα, ακόμη και κάποιες που είχαν αφαιρεθεί.
Ο Aras Nazarovas υποστήριξε ότι η ανακάλυψη απροστάτευτου ευαίσθητου υλικού ενέχει σημαντικό κίνδυνο για τους χρήστες των πλατφορμών. Κακόβουλοι χάκερ θα μπορούσαν να είχαν βρει τις εικόνες και να εκβιάσουν άτομα. Υπάρχει επίσης κίνδυνος για όσους ζουν σε χώρες εχθρικές προς τα LGBT άτομα. Οι εικόνες δεν έχουν ετικέτες με ονόματα χρηστών ή αληθινά ονόματα, γεγονός που θα καθιστούσε πιο περίπλοκη τη δημιουργία στοχευμένων επιθέσεων σε χρήστες.
Τι απαντά η MAD Mobile για το κενό ασφαλείας
Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η MAD Mobile είπε ότι ήταν ευγνώμων στον ερευνητή που αποκάλυψε την ευπάθεια στις εφαρμογές για να αποτρέψει την παραβίαση δεδομένων, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ήταν ο μοναδικός χάκερ που μπόρεσε να έχει πρόσβαση στις εικόνες αυτές. «Εκτιμούμε το έργο τους και έχουμε ήδη λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του ζητήματος», δήλωσε εκπρόσωπος της MAD Mobile. «Μια πρόσθετη ενημέρωση για τις εφαρμογές θα κυκλοφορήσει στο App Store τις επόμενες ημέρες». Η εταιρεία δεν απάντησε σε περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με το πού εδρεύει και γιατί χρειάστηκαν μήνες για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα μετά από πολλαπλές προειδοποιήσεις από ερευνητές.
Το 2015 κακόβουλοι χάκερ έκλεψαν μεγάλο όγκο δεδομένων σχετικά με χρήστες της Ashley Madison, ενός ιστότοπου γνωριμιών για παντρεμένους που επιθυμούν να απατήσουν τη σύζυγό τους.
Πηγή: BBC
Διαβάστε επίσης → Μήπως οι εφαρμογές γνωριμιών μόλις σκότωσαν τον έρωτα;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.