- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Τουρκία: Περίπου 20 εκατομμύρια ψήφισαν υπέρ του Ιμάμογλου, δήλωσε ο δήμαρχος της Άγκυρας
Σύσκεψη υπό την Κεντρική Τράπεζα των τουρκικών τραπεζών εν μέσω ανησυχιών λόγω της πολιτικής κρίσης


Τουρκία: Περίπου 20 εκατομμύρια ψήφισαν υπέρ του Ιμάμογλου, δήλωσε ο δήμαρχος της Άγκυρας - Σύσκεψη υπό την Κεντρική Τράπεζα των τουρκικών τραπεζών εν μέσω ανησυχιών λόγω της πολιτικής κρίσης
Ο δήμαρχος του μητροπολιτικού δήμου της 'Αγκυρας, ο Μανσούρ Γιαβάς, μετά την ολοκλήρωση στις 19:00 τοπική ώρα της εσωκομματικής ψηφοφορίας στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), δήλωσε ότι περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι πήγαν σε κάποιο εκλογικό τμήμα για να ψηφίσουν υπέρ της ανάδειξης του Εκρέμ Ιμάμογλου ως υποψηφίου για την προεδρία της χώρας.
«Νομίζω ότι περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι πήγαν σε ένα εκλογικό τμήμα στο οποίο δεν ήταν υποχρεωμένοι να πάνε και ψήφισαν σήμερα. Η ώρα για πρόωρες εκλογές έχει ήδη παρέλθει» δήλωσε ο Μανσούρ Γιαβάς.
Ο ίδιος είπε ακόμη ότι «αν δεν είχαν συμβεί αυτά τα γεγονότα σήμερα, ίσως να μην υπήρχε τόσο μεγάλη συμμετοχή. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάνεις κάτι παράνομο, η αντίδραση είναι πολύ μεγάλη. Με τις πρόωρες εκλογές, ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει παράδειγμα για την Τουρκία. Γιατί το να βάζεις τρικλοποδιά στον αντίπαλό σου δεν είναι δημοκρατικό».
Σύσκεψη υπό την Κεντρική Τράπεζα των τουρκικών τραπεζών εν μέσω ανησυχιών λόγω της πολιτικής κρίσης
Το προεδρείο της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας και εκπρόσωποι τραπεζών που είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τραπεζών της Τουρκίας συναντήθηκαν για να αξιολογήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά, στη σκιά των αναταράξεων που προκαλεί η πολιτική κρίση, εξαιτίας της σύλληψης του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Τραπεζών της Τουρκίας αναφέρεται: «Η συνάντηση, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 21 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της Κεντρικής Τράπεζας. Κατά την τεχνική συνάντηση, επισημάνθηκε ότι με τη στενή συνεργασία όλων των αρμόδιων θεσμικών οργάνων, όλα τα διαθέσιμα εργαλεία θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά και αποφασιστικά στο πλαίσιο των κανόνων της αγοράς για τη διατήρηση της σταθερότητας».
Μετά τη σύλληψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, προκλήθηκε ταραχή στις τουρκικές αγορές, με το Χρηματιστήριο να αναγκάζεται να διακόπτει συχνά τη συνεδρίαση και η ισοτιμία της τουρκικής λίρας έναντι του ευρώ και του δολαρίου να κάνει «βουτιά» και να χάνει την πρώτη ημέρα έως και 8%, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας.
Η Κεντρική Τράπεζα παρενέβη στην αγορά διοχετεύοντας 12 δισεκατομμύρια δολάρια την πρώτη ημέρα της μεγάλης ανόδου της συναλλαγματικής ισοτιμίας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η άνοδος της συναλλαγματικής ισοτιμίας αποτράπηκε με την πώληση επιπλέον 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Πέμπτη και την Παρασκευή. Έτσι, οι συνολικές πωλήσεις σε τρεις ημέρες έφτασαν τα 26 δισεκατομμύρια δολάρια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι επιπτώσεις έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητές
Η εκκλησία ιδρύθηκε το 432 και είναι η μόνη βασιλική στη Ρώμη που διατηρεί την αρχική χριστιανική δομή
Πιθανή η εγκληματική ενέργεια
Οι δόσεις επρόκειτο να δωρηθούν ως «ανθρωπιστική βοήθεια»
Ως γνωστόν αποτελεί το βασικότερο κόμματι της διατροφής στην χώρα
H ηγέτιδα της παράταξης καταδικάστηκε για κατάχρηση και της απαγορεύτηκε το «εκλέγεσθαι»
O στόχος των ορίων ήταν η μείωση των λοιμώξεων από σαλμονέλα κατά 25%
Άγνωστος ο αριθμός των τραυματιών - «Πενθούμε όλοι», δηλώνει ο πρωθυπουργός
«Ήταν ένας Πάπας που προσπάθησε να υπερασπιστεί με τις πράξεις του το ανθρώπινο πρόσωπο της Εκκλησίας»
Πλήθος κόσμου στη βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζιόρε
Περιγράφει την εμπειρία του από τη θανατηφόρα καταστροφή της 15ης Απριλίου 1912
«Αγκάθια» οικονομία και μεταναστευτική πολιτική - Δυσαρέσκεια και από Ρεπουμπλικάνους
Σοκαρισμένη η κοινότητα του Βανκούβερ - Οι πρώτες πληροφορίες
H πρωτοβουλία συγκέντρωσε χιλιάδες υπογραφές
Στο επίκεντρο τουρισμός, στέγαση και κλιματική αλλαγή
Ο ίδιος βρίσκεται στο τιμόνι της οργάνωσης από το 2004
Oι υποθέσεις έχουν διευθετηθεί
Λίγη ώρα μετά την συνάντηση με τον Ζελένσκι στην Ιταλία
Λίγες μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση
Στην περιοχή επιχειρούσαν και δυνάμεις της Βόρειας Κορέας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.