Διάσημη μάρκα βουτύρου έχει γίνει στόχος συνωμοσιολόγων
Η θεωρία ξεκίνησε από βουλευτή του Φάρατζ
Διάσημη μάρκα βουτύρου έχει γίνει στόχος συνωμοσιολόγων
Συνωμοσιολόγοι προκάλεσαν μποϊκοτάζ της Lurpak ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι ο Μπιλ Γκέιτς εμπλέκεται στην τοποθέτηση πρόσθετων στο βούτυρο, δήλωσε ο επικεφαλής της παρσκευάστριας εταιρείας Arla στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Μπας Πάντμπεργκ απέδωσε την αντίδραση κατά της μάρκας βουτύρου σε παραπληροφορημένους ισχυρισμούς ότι ο Μπιλ Γκέιτς συνεργαζόταν με την Arla στη δοκιμή της να δώσει στις αγελάδες ένα συνθετικό πρόσθετο που θα μείωνε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Η Arla βρέθηκε σε μια διαμάχη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Δεκέμβριο, με πελάτες που ισχυρίστηκαν ότι θα μποϊκοτάρουν τη μάρκα βουτύρου Lurpak και τη σειρά γάλακτος της εταιρείας για μια βρετανική δοκιμή ζωοτροφών που καταστέλλουν το μεθάνιο.
Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων δήλωσε ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα από φάρμες που χρησιμοποιούν ζωοτροφές βοοειδών που περιέχουν Bovaer είναι απολύτως ασφαλή.
Ωστόσο, ο γαλακτοκομικός γίγαντας βρέθηκε στο επίκεντρο μιας θύελλας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την αποκάλυψη της δοκιμής στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ανθρώπους που ισχυρίστηκαν στο διαδίκτυο ότι το συμπλήρωμα θέτει ζητήματα ασφάλειας τροφίμων και έχει δεσμούς με τον Μπιλ Γκέιτς.
Η διαμάχη αξιοποιήθηκε από τβουλευτή του μεταρρυθμιστικού Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν θα καταναλώσει τίποτα που να περιέχει γάλα Bovaer» και ζήτησε την επείγουσα επανεξέταση της χρήσης του «επείγουσα επανεξέταση της χρήσης του στο διατροφικό μας σύστημα».
Η Arla είναι ένας συνεταιρισμός που ανήκει σε περισσότερους από 9.000 γαλακτοπαραγωγούς, εκ των οποίων 2.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η έδρα της επιχείρησης βρίσκεται στη Δανία, αλλά διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην αλυσίδα εφοδιασμού της Βρετανίας. Περίπου 34pc της συνολικής πρόσληψης ασβεστίου του βρετανικού πληθυσμού προέρχεται από γάλα που παράγεται από την Arla. Όλο το γάλα που πωλείται από την Arla στο Ηνωμένο Βασίλειο προέρχεται από βρετανικές φάρμες.
Ο Πάντμπεργκ δήλωσε ότι οι αγρότες πρέπει να «αναγνωρίζονται για τη δουλειά που κάνουν καθημερινά στις φάρμες, ώστε να αισθάνονται ότι υποστηρίζονται για να επενδύσουν στο μέλλον».
Πηγή: Telegraph
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Δανία και τη Γροιλανδία
Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.
Το αεροπλάνο είχε προορισμό το Μακασάρ, στο Νότιο Σουλαουέζι
Η γυναίκα από την Αυστραλία νόμιζε ότι χαϊδεύει τον σκύλο της, αλλά έκανε λάθος
Πάνω από 3.000 οι νεκροί στο Ιράν
Η ανάλυση του Economist
Η Ευρώπη αναζητά την «κόκκινη γραμμή» απέναντι στον Τραμπ
Οι 27 και τα κράτη μέλη της Mercosur άρχισαν διαπραγματεύσεις το 1999
Δραπέτευσε τον Δεκέμβριο για να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης στη Νορβηγία
Η 33χρονη παρασύρθηκε από SUV και σύρθηκε για περίπου ένα τετράγωνο
Το όχημα έπεσε ανεξέλεγκτα πάνω στα παιδιά
Πάνω από 800 απαγχονισμοί ήταν προγραμματισμένοι για τις επόμενες μέρες
Η προοπτική στρατιωτικής επίθεσης από τις ΗΠΑ μοιάζει πλέον πιο μακρινή
O βραβευμένος σκηνοθέτης για τις φονικές διαδηλώσεις στο Ιράν
Χαροπαλεύει ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος απεγκλωβίστηκε τελευταίος από τα σωστικά συνεργεία
«Ξεκινάει μια πραγματική μετάβαση προς τη δημοκρατία», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Με αφορμή το Starlink Wi-Fi στα αεροπλάνα
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους», έγραψε η τραγουδίστρια
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήρθε το 2022
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.