- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ντόναλντ Τραμπ: Θα καλέσω τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, ίσως μιλήσω με Πούτιν
Οι πρώτες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ μετά την προτεινόμενη εκεχειρία
Ντόναλντ Τραμπ: Θα καλέσω τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, ίσως μιλήσω με Πούτιν - Οι πρώτες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ μετά την προτεινόμενη εκεχειρία
Ο Ντόναλντ Τραμπ θα καλέσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πίσω στον Λευκό Οίκο, αφού η Ουκρανία συμφώνησε σε μια προτεινόμενη εκεχειρία με τη Ρωσία.
Ο Τραμπ δήλωσε ότι αναμένει να μιλήσει με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν αργότερα αυτή την εβδομάδα και ελπίζει ότι και η Ρωσία θα συμφωνήσει με τους όρους.
Μετά από συνομιλίες μεταξύ της Ουκρανίας και των ΗΠΑ την Τρίτη, τα δύο έθνη ανέφεραν σε κοινή δήλωση ότι ο Λευκός Οίκος «θα άρει αμέσως την παύση στην ανταλλαγή πληροφοριών και θα συνεχίσει τη βοήθεια ασφαλείας προς την Ουκρανία».
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το Κίεβο είχε επίσης «εκφράσει την ετοιμότητα να αποδεχθεί την πρόταση των ΗΠΑ για τη θέσπιση μιας άμεσης, προσωρινής εκεχειρίας 30 ημερών, η οποία μπορεί να παραταθεί με αμοιβαία συμφωνία των μερών και η οποία υπόκειται στην αποδοχή και την ταυτόχρονη εφαρμογή της από τη Ρωσική Ομοσπονδία».
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το πέρας των συνομιλιών, ο Τραμπ δήλωσε «Ουκρανία. Κατάπαυση του πυρός. Η Ουκρανία συμφώνησε σε αυτό και ελπίζουμε ότι η Ρωσία θα συμφωνήσει σε αυτό».
Ερωτηθείς αν o Ζελένσκι προσκλήθηκε πίσω στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ είπε: «Ο Ζελένσκι είναι ο μόνος που μπορεί να μιλήσει με τον Tραμπ: «Βεβαίως, οπωσδήποτε».
Η επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στην Ουάσινγκτον τον περασμένο μήνα κατέληξε σε διπλωματική καταστροφή, αφού η συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο μεταξύ των δύο ηγετών κατέληξε σε φωνές.
Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε ότι αποδέχθηκε την πρόταση των ΗΠΑ για «πλήρη» εκεχειρία 30 ημερών.
«Η Ουκρανία αποδέχεται αυτή την πρόταση, τη θεωρούμε θετική, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα τέτοιο βήμα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πρέπει να πείσουν τη Ρωσία να το κάνει αυτό», δήλωσε.
Με πληροφορίες από BBC
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.