- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ντόναλντ Τραμπ: Θα καλέσω τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, ίσως μιλήσω με Πούτιν
Οι πρώτες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ μετά την προτεινόμενη εκεχειρία
Ντόναλντ Τραμπ: Θα καλέσω τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, ίσως μιλήσω με Πούτιν - Οι πρώτες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ μετά την προτεινόμενη εκεχειρία
Ο Ντόναλντ Τραμπ θα καλέσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πίσω στον Λευκό Οίκο, αφού η Ουκρανία συμφώνησε σε μια προτεινόμενη εκεχειρία με τη Ρωσία.
Ο Τραμπ δήλωσε ότι αναμένει να μιλήσει με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν αργότερα αυτή την εβδομάδα και ελπίζει ότι και η Ρωσία θα συμφωνήσει με τους όρους.
Μετά από συνομιλίες μεταξύ της Ουκρανίας και των ΗΠΑ την Τρίτη, τα δύο έθνη ανέφεραν σε κοινή δήλωση ότι ο Λευκός Οίκος «θα άρει αμέσως την παύση στην ανταλλαγή πληροφοριών και θα συνεχίσει τη βοήθεια ασφαλείας προς την Ουκρανία».
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το Κίεβο είχε επίσης «εκφράσει την ετοιμότητα να αποδεχθεί την πρόταση των ΗΠΑ για τη θέσπιση μιας άμεσης, προσωρινής εκεχειρίας 30 ημερών, η οποία μπορεί να παραταθεί με αμοιβαία συμφωνία των μερών και η οποία υπόκειται στην αποδοχή και την ταυτόχρονη εφαρμογή της από τη Ρωσική Ομοσπονδία».
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το πέρας των συνομιλιών, ο Τραμπ δήλωσε «Ουκρανία. Κατάπαυση του πυρός. Η Ουκρανία συμφώνησε σε αυτό και ελπίζουμε ότι η Ρωσία θα συμφωνήσει σε αυτό».
Ερωτηθείς αν o Ζελένσκι προσκλήθηκε πίσω στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ είπε: «Ο Ζελένσκι είναι ο μόνος που μπορεί να μιλήσει με τον Tραμπ: «Βεβαίως, οπωσδήποτε».
Η επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στην Ουάσινγκτον τον περασμένο μήνα κατέληξε σε διπλωματική καταστροφή, αφού η συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο μεταξύ των δύο ηγετών κατέληξε σε φωνές.
Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε ότι αποδέχθηκε την πρόταση των ΗΠΑ για «πλήρη» εκεχειρία 30 ημερών.
«Η Ουκρανία αποδέχεται αυτή την πρόταση, τη θεωρούμε θετική, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα τέτοιο βήμα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πρέπει να πείσουν τη Ρωσία να το κάνει αυτό», δήλωσε.
Με πληροφορίες από BBC
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα ξεφύγει από τον Μαδούρο για να παραλάβει το βραβείο;
«ΗΠΑ και Ευρώπη να εγγυηθούν την ασφάλεια»
Διορία μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου
Η οικογένεια του άνδρα τη «συγχώρεσε»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει σε συμφωνία μέχρι τα Χριστούγεννα
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.