Γερμανικές εκλογές: Η Αλίς Βάιντελ του AfD έλαβε συγχαρητήρια από τον Έλον Μασκ
Πανηγυρικό κλίμα στο ακροδεξιό κόμμα - Υπόσχεται να «φέρει τάξη στη Γερμανία»
Εκλογές στη Γερμανία: Η Αλίς Βάιντελ του AfD λέει ότι δέχτηκε συγχαρητήρια από τον Έλον Μασκ μετά τη σημαντική επιτυχία του ακροδεξιού κόμματος
Όντας σε κλίμα ευδαιμονίας για το ισχυρό αποτέλεσμα που πέτυχαν στις Γερμανικές εκλογές, η Αλίς Βάιντελ και ο Τίνο Τσρουπάλα, ηγέτες του ακροδεξιού κόμματος AfD, μιλώντας πριν από λίγο στον Τύπο στο Βερολίνο, δήλωσαν ότι έχει έρθει η ώρα τα μέσα ενημέρωσης να σταματήσουν να συνδέουν το κόμμα τους με τον φασισμό.
Η Αλίς Βάιντελ, γεμάτη αυτοπεποίθηση και χαμογελαστή, προέβλεψε ξανά ότι το κόμμα της θα ξεπεράσει το CDU στις Γερμανικές εκλογές τα επόμενα χρόνια και ότι θα «φέρει τάξη στη Γερμανία».
Σημείωσε επίσης ότι το AfD κέρδισε διπλάσιες ψήφους από το CDU στην ανατολική Γερμανία, εξασφαλίζοντας 45 από τις 48 διαθέσιμες έδρες εκεί.
Βάιντελ: Είμαστε η δύναμη στη Γερμανία που αναγνωρίζεται διεθνώς
Όταν ρωτήθηκε αν είχε δεχθεί επικοινωνία από τον Έλον Μασκ μετά το ισχυρό εκλογικό αποτέλεσμα του AfD, απάντησε:
«Σήμερα το πρωί, όταν άνοιξα το τηλέφωνό μου, είδα ότι είχα λάβει κλήσεις και μηνύματα από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Έλον Μασκ, με προσωπικά συγχαρητήρια.
Θα τηλεφωνήσω σήμερα – σε ποιους ακριβώς δεν θα σας πω εδώ και τώρα, γιατί καλύπτεται από ένα επίπεδο εμπιστευτικότητας – αλλά είμαστε σε επαφή. Είμαστε η δύναμη στη Γερμανία που αναγνωρίζεται διεθνώς. Είμαστε σε επαφή με όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης Τραμπ».
Συγχαρητήρια Γερμανών διεθνών παικτών
Στη συνέχεια, ο Τσρουπάλα επενέβη ενθουσιασμένος, προσθέτοντας ότι και ο ίδιος είχε λάβει μεγάλο αριθμό συγχαρητηρίων μηνυμάτων, «συμπεριλαμβανομένων δύο Γερμανών διεθνών παικτών, δύο πρώην παικτών της Μπάγερν Μονάχου».
Δεν αποκάλυψε ποιοι ήταν, αλλά σίγουρα η αναζήτηση για την ταυτότητά τους θα ξεκινήσει σύντομα από τα ΜΜΕ.
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οκτώ μέλη πληρώματος και τρεις επιβάτες, μέλη του προσωπικού του υπουργείου, ανάμεσα στους νεκρούς
Στα «χαρακώματα» Ευρώπη και Τραμπ
Οι γαλλικές αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις έρευνες μέχρι τον εντοπισμό τους.
Εκτάκτως στη Λάρνακα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Κώστας Φυτιρής
Η κηδεία της θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών
Αν δεν υπάρξει λύση, οι δασμοί θα ανέρχονται στο 25% από την 1η Ιουνίου.
Ο Τραμπ προσκάλεσε την Ελλάδα και Κύπρο
Απαιτείται η επικύρωσή της από τα κοινοβούλια των κρατών- μελών της Mercosur, Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.
Ο Τραμπ επιβάλει δασμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες - Σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου
Η κατάθεση αποκαλύπτει σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας
Ο συριακός στρατός ζήτησε από τους αμάχους να απομακρυνθούν από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της επαρχίας Ράκα
Μάλιστα,το βίντεο τραβήχτηκε από την πριγκίπισσα Λίλιμπετ
Στο κέντρο της Λάρνακας βρίσκονται ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις
Στους προσκληθέντες και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Δανία και τη Γροιλανδία
Το αεροπλάνο είχε προορισμό το Μακασάρ, στο Νότιο Σουλαουέζι
Η γυναίκα από την Αυστραλία νόμιζε ότι χαϊδεύει τον σκύλο της, αλλά έκανε λάθος
Πάνω από 3.000 οι νεκροί στο Ιράν
Η ανάλυση του Economist
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.