- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κρεμλίνο: Πούτιν και Τραμπ ενδέχεται να συναντηθούν ακόμη και πριν από το τέλος Φεβρουαρίου
«Οι συνομιλίες χθες στο Ριάντ επικεντρώθηκαν κυρίως στις ρωσοαμερικανικές διμερείς σχέσεις»
Έρχεται συνάντηση Πούτιν - Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία - Οι δηλώσεις του Κρεμλίνου
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα μπορούσαν να συναντηθούν ακόμη και αυτόν τον μήνα, αν και η πρώτη από το 2021 συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο των ηγετών των δύο χωρών θα χρειαστεί χρόνο για να προετοιμαστεί, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι μάλλον θα συναντηθεί με τον Πούτιν αυτόν τον μήνα και απέρριψε τις ανησυχίες της Ουκρανίας όσον αφορά το γεγονός ότι έμεινε εκτός των συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας που έγιναν χθες, Τρίτη, στο Ριάντ, υποδηλώνοντας ότι το Κίεβο θα μπορούσε να έχει επιτύχει συμφωνία με τη Ρωσία νωρίτερα. Ερωτηθείς αν μια συνάντηση του Πούτιν με τον Τραμπ θα μπορούσε να γίνει αυτόν τον μήνα, το πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι ο Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε: «Πιθανόν. Και πιθανόν όχι».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι οι συνομιλίες χθες στο Ριάντ επικεντρώθηκαν κυρίως στις ρωσοαμερικανικές διμερείς σχέσεις, αλλά υπογράμμισε επίσης ότι αποτέλεσαν ένα «πολύ σημαντικό βήμα» προς την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος συμπληρώνει σε λίγες ημέρες τον τρίτο χρόνο του. «Ένα πολύ σημαντικό βήμα έγινε προς την κατεύθυνση της δημιουργίας των συνθηκών για μια ειρηνική ρύθμιση», δήλωσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. «Οι δύο πλευρές επέδειξαν την απαραίτητη πολιτική βούληση, εννοώ με αυτό τη Ρωσία και τις ΗΠΑ», πρόσθεσε.
«Προκειμένου να λάβουμε, μεταφορικά μιλώντας, μέτρα αναζωογόνησης, διπλωμάτες θα αρχίσουν τώρα να εργάζονται βάσει της συμφωνίας που συνήψε χθες ο (Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι) Λαβρόφ με τον (υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο) Ρούμπιο», υπογράμμισε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που επικαλούνται ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. «Ωστόσο αυτό είναι το πρώτο βήμα... Φυσικά, είναι αδύνατο να τα φτιάξεις όλα σε μια ημέρα ή μια εβδομάδα. Είναι μακρύς ο δρόμος», πρόσθεσε.
Οι συνομιλίες στο Ριάντ ήταν οι πρώτες κατά τις οποίες αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Ρωσίας συναντήθηκαν για να συζητήσουν τρόπους για να σταματήσει η φονικότερη σύγκρουση στην Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη συνάντηση αυτή δεν είχαν προσκληθεί Ουκρανοί ή Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Το Κίεβο δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί καμία συμφωνία που θα επιβληθεί χωρίς τη συγκατάθεσή του.
Διαβάστε επίσης → Ο Τραμπ του Μεσοπολέμου, από τη δυστοπία στην πραγματικότητα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν ιρανικά μέσα
Η ανάρτηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Κατέρρευσε πεζογέφυρα στην παραλία El Bocal - Επτά έπεσαν στο νερό και τους βράχους
Το Ιράν απείλησε αυτή την εβδομάδα να επιτεθεί σε όσα σκάφη διέρχονται από την περιοχή
Ισχυρές εκρήξεις και πυκνοί καπνοί προκάλεσαν αναστάτωση στην περιοχή του προξενείου
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει ρίξει πάνω από 4.000 βόμβες σε επιθέσεις εναντίον του Ιράν
Το Arctic Metagaz καίγεται ανοικτά της Μάλτας - Σενάρια για ουκρανική επίθεση
Επαφές με Κούρδους ηγέτες και περιφερειακούς παίκτες εν μέσω κλιμάκωσης
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν φέρει την ευθύνη για αυτήν την κατάσταση», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος
Οργή στο Οβάλ Γραφείο για Λονδίνο και Μαδρίτη, κλιμάκωση στην τέταρτη ημέρα επιθέσεων
Συναγερμός και στο κτήριο του Παλάτσο Γκρατσιόλι
Ανησυχητικά υψηλά ποσοστά κακοποίησης και διαδικτυακής παρενόχλησης στην Ευρώπη
Συνεχίζονται βομβαρδισμοί σε όλη τη χώρα
Δικαιώνονται τέσσερις μεγάλες νομικές φίρμες που αρνήθηκαν να συμβιβαστούν με τις κυρώσεις της κυβέρνησης
«Είμαστε πλήρως προσηλωμένοι στην ασφάλεια της Κύπρου», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός
Κλιμάκωση στον Κόλπο μετά τις ιρανικές επιθέσεις και τις εκτιμήσεις ισραηλινών πηγών
«Η Τεχεράνη εξαντλεί τα όπλα της», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προαναγγέλλει κλιμάκωση με στοχοποίηση υποδομών βαλλιστικών πυραύλων
Σε πλήρη εξέλιξη οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ
Ο διαβόητος αρχηγός του καρτέλ ναρκωτικών οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία με μουσική και χιλιάδες λουλούδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.