- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Αίγυπτος: Αμερικανικό αεροπλανοφόρο συγκρούστηκε με πλοίο
To Truman έχει μήκος σχεδόν όσο είναι το ύψος του Empire State Building
Αίγυπτος: Αμερικανικό αεροπλανοφόρο συγκρούστηκε με πλοίο
Αεροπλανοφόρο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο κοντά στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο αμερικανικός στρατός, αν και το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο ήταν σταθερό και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Σε ανακοίνωσή του, το αμερικανικό ναυτικό ανέφερε ότι το αεροπλανοφόρο Harry Truman συγκρούστηκε με το Besiktas-M αργά το βράδυ της Τετάρτης ενώ επιχειρούσε κοντά στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου.
«Η σύγκρουση δεν έθεσε σε κίνδυνο το Harry S. Truman, καθώς δεν υπάρχουν αναφορές για πλημμύρες ή τραυματισμούς. Οι εγκαταστάσεις πρόωσης δεν επηρεάστηκαν και βρίσκονται σε ασφαλή και σταθερή κατάσταση», πρόσθεσε το Πολεμικό Ναυτικό.
Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών διαθέτει σήμερα 11 αεροπλανοφόρα και οποιαδήποτε ζημιά που θα απαιτούσε την παραγκωνισμό ενός από αυτά θα μπορούσε να επιβαρύνει το Ναυτικό.
Αν και οι συγκρούσεις στις οποίες εμπλέκονται πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού είναι εξαιρετικά σπάνιες, δύο πολεμικά πλοία στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις το 2017. Τα δυστυχήματα, στα οποία σκοτώθηκαν 17 ναύτες, έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την εκπαίδευση του Ναυτικού και τον ρυθμό των επιχειρήσεων, προκάλεσαν ακρόαση στο Κογκρέσο και την απομάκρυνση αρκετών αξιωματικών.
Με μήκος 1.096 πόδια (333 μέτρα), το αεροπλανοφόρο Truman έχει μήκος σχεδόν όσο είναι το ύψος του Empire State Building - μια πόλη στο νερό για το 5.000μελές πλήρωμά του.
Το κατάστρωμα πτήσης έκτασης 4,5 στρεμμάτων μπορεί να φιλοξενήσει 90 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των επιθετικών αεροσκαφών F/A-18F Super Hornet. Οι πύραυλοι μεταφέρονται σε σταθμευμένα αεροσκάφη και οι ναύτες τρέχουν σε διαδρόμους στο υπόστεγο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πινγκ Πινγκ και Φου Σουάνγκ είναι οι νέοι «πρεσβευτές» της Κίνας
Σφοδρή επίθεση στην Τουρκία και το Κατάρ
Ο ανιψιός της απολύθηκε απομακρύνθηκε από την θέση του επικεφαλής ασφάλειας των ακινήτων της
Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τοπικούς αξιωματούχους για αμέλεια
Η 87χρονη ζούσε στο σπίτι επί 71 χρόνια - Χαμός σε όλη τη χώρα
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό ισχύει και για το Politico
Ξαφνική επίθεση φιλίας προς τη χώρα μας εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία των πληρωμάτων
Η TikToker χαρακτήρισε το μνημείο «μηχανή παραγωγής χρημάτων»
Μέτρα κατά της πρώην επικεφαλής του RT France για διασπορά προπαγάνδας
Πώς κατάφερε ο ιστορικός και συγγραφέας να εξοργίσει τους πάντες
Φέρεται να ήταν φρουρός στο Stalag 326 VI K, όπου κρατούνταν έως και 200.000 Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου
Η 21χρονη Ταρανέχ Ραχίμι καταδικάστηκε σε θάνατο και η δίδυμη αδελφή της, Ρομίνα, σε 25 χρόνια φυλάκιση
«Παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη
Η σπάνια εξομολόγηση της γυναίκας του θρύλου της Formula 1
H απαγόρευση της πρόσβασης των δημοσιογράφων ισχύει για 14 μέρες
Η άνοδος προκαλεί ανησυχία στις Βρυξέλλες - Εξετάζονται μέτρα προστασίας της αγοράς
Σε ύψιστη επιφυλακή τέθηκαν τα μαχητικά της Βαρσοβίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.