- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε το διάταγμα για τα χάρτινα καλαμάκια
«Επιστρέφουμε στα πλαστικά», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ
To 'πε και το 'κάνε ο Τραμπ: Υπέγραψε το διάταγμα για να απαγορεύσει τα χάρτινα καλαμάκια - «Επιστρέφουμε στα πλαστικά»
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ τα υπέγραψε ξημερώματα της Τρίτης το προεδρικό διάταγμα με το οποίο υλοποιεί την εξαγγελία του για να απαγορεύσει τα χάρτινα καλαμάκια.
Όπως είπε ο Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, ενώ έβαζε την υπογραφή στο επίμαχο διάταγμα, τα χάρτινα καλαμάκια «δεν λειτουργούν» και δεν διαρκούν πολύ.
«Είναι μια γελοία κατάσταση. Επιστρέφουμε στα πλαστικά καλαμάκια» πρόσθεσε ο Τραμπ. Το διάταγμα δίνει εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να σταματήσουν να αγοράζουν χάρτινα καλαμάκια «και να διασφαλίσουν με άλλο τρόπο ότι τα χάρτινα καλαμάκια δεν παρέχονται πλέον εντός των κτιρίων των υπηρεσιών».
Κατά τον Τραμπ είναι «οκ» να συνεχίσουμε με τα πλαστικά καλαμάκια, παρά το γεγονός ότι έχουν κατηγορηθεί για ρύπανση των ωκεανών και τραυματισμούς και θανάτων θαλάσσιων ζώων. «Δεν νομίζω ότι το πλαστικό πρόκειται να επηρεάσει πολύ τους καρχαρίες καθώς τρώνε, καθώς μασουλάνε μέσα στον ωκεανό», είπε ο Τραμπ.
Η κίνηση του Τραμπ, η εκστρατεία επανεκλογής του οποίου το 2019 πούλησε επαναχρησιμοποιήσιμα πλαστικά καλαμάκια με την επωνυμία Τραμπ προς 15 δολάρια ανά πακέτο των 10, βάζει στο στόχαστρο την πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν να καταργήσει σταδιακά τις ομοσπονδιακές αγορές πλαστικών μιας χρήσης - ανάμεσά τους και τα καλαμάκια - από τις επιχειρήσεις εστίασης, τις εκδηλώσεις και τις συσκευασίες έως το 2027 και από όλες τις ομοσπονδιακές επιχειρήσεις έως το 2035.
Όπως είχε γράψει με το γλαφυρό του ύφος ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ, η πολιτική του προέδρου Τζο Μπάιντεν «πέθανε!».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Είναι σχεδόν αδύνατον να ετοιμαστεί νωρίτερα», δήλωσαν αξιωματούχοι
Τζιτζικώστας: Αύξηση ασφαλίστρων και 1.800 ακυρώσεις πτήσεων ημερησίως λόγω της κρίσης
Πρεμιέρα την 1η Απριλίου στις πλατφόρμες Disney+ και Hulu
Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Κορνέλιους
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση – Απογοητευμένος δηλώνει ο Τραμπ
Για μία ακόμα φορά ο αμερικανός πρόεδρος αιφνιδίασε συμμάχους και αντιπάλους. Βρίσκονται σε βέρτιγκο για το πώς θα αντιδράσουν.
Οι πολίτες καλούνται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις
Τι ζητά η πλειοψηφία των Ιρανών, ο ρόλος της σιιτικής ούμμα και της Ρωσίας, και ποια είναι τα ενδεχόμενα
Βίντεο στα social media δείχνει drone να πλήττεται στον αέρα και να πέφτει φλεγόμενο
Ο πόλεμος στο Ιράν μέσα από αριθμούς
Η σελίδα χρησιμοποιεί μια έντονα ειρωνική και υπερβολικά πατριωτική γλώσσα
Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Λονδίνο και Ουαλία - Στο στόχαστρο των αρχών δίκτυο ξένης παρέμβασης
Ελληνική στρατιωτική παρουσία στην Κύπρο - Φρεγάτες, F-16 και Patriot μετά το περιστατικό με ιρανικό drone
Το σκάφος επέστρεφε από άσκηση, μετά από πρόσκληση της Ινδίας
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Συνδέει την ευρωπαϊκή πυρηνική αποτροπή της Γαλλίας με αγορές γαλλικού στρατιωτικού εξοπλισμού
Το σκάφος χτυπήθηκε από άγνωστης προέλευσης βλήμα ακριβώς πάνω από την ίσαλο γραμμή
Η Συνέλευση των Ειδικών πλησιάζει σε απόφαση, ενώ το Ισραήλ προειδοποιεί ότι ο διάδοχος θα είναι στόχος
«Το καθεστώς των μουλάδων είναι τελειωμένο και το ξέρει», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Ο Σάντσεθ μετατρέπει τη σύγκρουση με την Ουάσιγκτον σε εργαλείο πολιτικής επιβίωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.