- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συμφωνεί η Χαμάς για συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα - Διαψεύδει ο Νετανιάχου
Τι λένε ισραηλινά ΜΜΕ
Ισραηλινοί αξιωματούχοι είπαν ότι η συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα αναμένεται να υπογραφεί απόψε
Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς συμφώνησε στην πρόταση κατάπαυσης του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων, ενώ η υπογραφή της συμφωνίας αναμένεται ακόμη και σήμερα το βράδυ. Διαπραγματευτές καταλήγουν στις τελικές λεπτομέρειες μιας κατάπαυσης πυρός ύστερα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις εβδομάδων στο Κατάρ.
Ωστόσο, το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου διέψευσε ότι η Χαμάς έδωσε το πράσινο φως στη συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων σύμφωνα με ισραηλινά και παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι είπαν σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ότι η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί απόψε και ότι αναμένεται να εκδοθεί σχετικό ανακοινωθέν απόψε ή αύριο. Αυτό σημαίνει ότι, αν η συμφωνία εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο σήμερα το απόγευμα ή αύριο, με μια περίοδο 24-48 ωρών για να επιτραπούν προσφυγές κατά της συμφωνίας στο Ανώτατο Δικαστήριο, η εφαρμογή της συμφωνίας θα μπορούσε να ξεκινήσει με τους πρώτους ομήρους να απελευθερωθούν την Κυριακή.
«Υπήρξε ρηξικέλευθη εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία ομήρων στην Ντόχα. Ο στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, ο Μοχάμεντ Σινουάρ, έδωσε το πράσινο φως» τόνισε Ισραηλινός αξιωματούχους στο Walla News.
Ο Μοχάμεντ Σινουάρ είναι αδελφός του δολοφονηθέντος πρώην ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ και πιστεύεται ότι είναι επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας τη Χαμάς στη Γάζα.
Μια παλαιστινιακή πηγή είπε στον ισραηλινό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Kan ότι η συμφωνία πιθανότατα θα υπογραφεί μέχρι αύριο. Η πηγή - που δεν κατονομάζεται - δήλωσε πως σημαντική πρόοδος σημειώθηκε μετά από συνάντηση ηγετών της Χαμάς που έγινε νωρίς σήμερα πρωί, όπου διευθετήθηκαν σχεδόν όλα τα ζητήματα, ανοίγοντας το δρόμο για τη συμφωνία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα εκδικηθούμε» την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία του Ριάντ λέει ο Τραμπ
Η επίθεση των ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν ανοίγει την «πύλη προς την ειρήνη», υποστήριξε
Πρόκειται για την πιο σαφή και σκληρή διατύπωση μέχρι στιγμής
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να δοκιμάσει μια οικονομία που οικοδομήθηκε μεθοδικά επί δεκαετίες
Η ανάλυση βασίστηκε σε ψηφιακά ίχνη χρήσης ιστοσελίδων και εφαρμογών
Έρχεται κλιμάκωση σε Λίβανο, Υεμένη και Ιράκ με το φόβο γενικευμένης σύγκρουσης
Δεν εμφανίστηκε λόγω προβλημάτων υγείας - Αντιμέτωπος με ποινή έως 20 ετών
Η επιχείρηση κατέληξε σε αιματηρή συμπλοκή
Σε περίπτωση που αυτό είναι ασφαλές πρέπει να εγκαταλείψουν το Ιράν τώρα μέσω ξηράς
Ο Μάικλ Φίλιπς δηλώνει ότι πάσχει από μικροφαλλία και μιλά ανοιχτά κατά του body shaming
Μετά το περιστατικό παρήγγειλε χάπι αντισύλληψης
Το σχέδιο αφορά κυρίως εποχικούς εργαζομένους
Στρατηγικά βομβαρδιστικά έπληξαν στόχους βαθιά στο εσωτερικό του Ιράν, αναφέρει η CENTCOM
Πώς θα επιλεγεί ο νέος ανώτατος ηγέτης
Οι δηλώσεις των ηγετών - Από την ανοιχτή καταδίκη του Σάντσεθ έως τις ελπίδες για «νέα εποχή» στην Τεχεράνη
«Η Τουρκία θα εντείνει τις επαφές σε όλα τα επίπεδα για άμεση κατάπαυση πυρός» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος
Έρευνα αποκαλύπτει θεαματική στροφή του παγκόσμιου οικονομικού εγκλήματος - Η Ρωσία στο επίκεντρο
Οι διπλωματικές συνομιλίες στη Γενεύη κατέρρευσαν σε 48 ώρες σε κλίμα έντασης, οδηγώντας στην έναρξη των βομβαρδισμών
Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει τα αντίποινα όσο διαρκούν οι επιθέσεις εναντίον του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.