- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Για πρώτη φορά εκτίθενται στο κοινό άγνωστα αντικείμενα του Τσαρλς Ντίκενς
Στο Μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του στο Λονδίνο
Τσαρλς Ντίκενς: Για πρώτη φορά εκτίθενται στο κοινό άγνωστα αντικείμενα που σχετίζονται με τη ζωή και το έργο του
Συλλογή σπάνιων αντικειμένων που συνδέονται με τον συγγραφέα του 19ου αιώνα, Τσαρλς Ντίκενς, πρόκειται να παρουσιαστεί στο Μουσείο που είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του στο Λονδίνο.
Η νέα έκθεση διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τότε που το πρώτο οικογενειακό σπίτι του Ντίκενς στην οδό Ντάουτι, στο Μπλούμσμπερι, διασώθηκε από κατεδάφιση και έγινε το Μουσείο Τσαρλς Ντίκενς.
Μουσείο Τσαρλς Ντίκενς: Τα σπάνια αντικείμενα που θα εκτεθούν
Στην έκθεση «The Dickens in Doughty Street: 100 Years of the Charles Dickens Museum» που θα εγκαινιαστεί τον Φεβρουάριο και θα διαρκέσει έως τα τέλη Ιουνίου του 2025, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ένα σκίτσο με κιμωλία και παστέλ που δημιούργησε ο Ντίκενς την εποχή που ζούσε εκεί. Ο Άγγλος μυθιστοριογράφος έγραψε τις ιστορίες που τον έκαναν διεθνώς γνωστό - The Pickwick Papers, Oliver Twist και Nicholas Nickleby - όσο ζούσε στο σπίτι στην οδό Ντάουτι.
Μεταξύ των αντικειμένων είναι και ένα αντίγραφο του έργου Ντέιβιντ Κόπερφιλντ που μεταφέρθηκε στην Ανταρκτική από την εκστρατεία Terra Nova του πλοίαρχου Σκοτ το 1910-12, σύμφωνα με το BBC. Καθηλωμένο σε μια σπηλιά πάγου το πλήρωμα διάβαζε ένα κεφάλαιο κάθε βράδυ για εξήντα νύχτες και το βιβλίο φέρει μαύρα δακτυλικά αποτυπώματα των μελών του πιθανότατα να είχαν δημιουργηθεί από τη φωτιά, στην οποία έκαιγαν λίπος φώκιας για να ζεσταθούν. Θα εκτεθούν επίσης τα έργα των αγαπημένων εικονογράφων του Ντίκενς, συμπεριλαμβανομένων των Φρεντ Μπάρναρντ, Τζον Λιτς και Τζορτζ Γκούντγουιν Κίλμπερν, καθώς και τα πρώτα σχέδια για την πρώτη έκδοση του A Christmas Carol.
Η Σίντι Σουρού, διευθύντρια του Μουσείου, είπε ότι η έκθεση θα περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα, πορτρέτα, φωτογραφίες και ιστορικά κειμήλια που θα φωτίσουν τη ζωή και τα έργα του Κάρολου Ντίκενς. Ο συγγραφέας έμεινε στο σπίτι στο Μπλούμσμπερι με τη σύζυγο και τον γιο του από το 1837 έως το 1839 και είναι το μόνο σωζόμενο στο Λονδίνο στο οποίο έζησε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Οι αλλαγές στην οικονομία, την εξωτερική πολιτική και την αμυντική στρατηγική της γείτονος
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την εφαρμογή μέτρων ναυτικού αποκλεισμού κατά του Ιράν
Ξεκίνησε για τον Βόρειο Πόλο, όλα ανατράπηκαν, δεν το έβαλε κάτω, δε σταμάτησε και απλώς άλλαξε πορεία
Προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητες
Η ανατολική Ελλάδα στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
Αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και μελών του ιατρικού κλάδου
«Μόνο οι ανόητοι δεν αλλάζουν γνώμη», απαντάει ο υπουργός Εξωτερικών
Ο ηγέτης του Reform UK θέλει να κλείσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν για διαφθορά
Αναμνήσεις από το διαμέρισμα της οδού Αρνάλδας στη Λευκωσία κι από τα γεγονότα που άλλαξαν την Κύπρο
Η μετοχή βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο να πέσει κάτω από την τιμή των 135 δολαρίων της δημόσιας προσφοράς
Η «Συμμαχία των Προθύμων» ετοιμάζεται για ασκήσεις μαζί με το Κίεβο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο για απειλητική ανάρτηση κατά του ηγέτη του Reform UK
Η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται για καρκίνο πάει «πραγματικά καλά»
Eξακολουθεί να καταβάλλει σχεδόν 7,5 εκατ. δολάρια
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε στο Κίεβο νέα συμφωνία σύμπραξης
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας «ευχαριστεί» για την προσοχή που τράβηξε πάνω του
Τα μαθηματικά της θηριωδίας των Ταλιμπάν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.